KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Gözaltına alınan 9 kişiden 1'i tutuklandı!

Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından Diyarbakır'da gözaltına alınan ve PKK'lılara gözcülük ettiği ileri sürülen Ali K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltına alınan 9 kişiden 1`i tutuklandı!
14 EKİM 2014 SALI 13:22
0
2884
0
AA aa

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden biri tutuklandı.

Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu saldırıyla ilgili gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardın adliye sevk edilen Celil U, Hasan P, Murat K, Necmedin D, Yunus B, Abdullah B, Ali Kılıçgedik, Yasin Y ve Umut Savaş K, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığında ifadeleri alındı.

Savcılık tarafından “devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma”, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme”, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında” kanun suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Bingöl Sulh Ceza Hâkimliğinde yapılan yargılama sonunda üzerine atılı suçu reddeden şüphelilerden Ali K., üzerine atılı suçla ilgili somut delillerin mevcut oluşu, verilmesi muhtemel cezanın alt ve üst sınırı dikkate alınarak tutuklanmasına, diğer sanıkların adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Serbest bırakılan şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

İl Emniyet Müdür Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, izinsiz gösteri sonrası çeşitli denetim ve incelemelerde bulunmak iken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Şahin olay yerinde, başkomiser Hatipoğlu da kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Ürker'in ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi sürüyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın