KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Gözaltına alınan 9 kişiden 1'i tutuklandı!

Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından Diyarbakır'da gözaltına alınan ve PKK'lılara gözcülük ettiği ileri sürülen Ali K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltına alınan 9 kişiden 1`i tutuklandı!
14 EKİM 2014 SALI 13:22
0
2780
0
AA aa

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden biri tutuklandı.

Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu saldırıyla ilgili gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardın adliye sevk edilen Celil U, Hasan P, Murat K, Necmedin D, Yunus B, Abdullah B, Ali Kılıçgedik, Yasin Y ve Umut Savaş K, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığında ifadeleri alındı.

Savcılık tarafından “devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma”, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme”, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında” kanun suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Bingöl Sulh Ceza Hâkimliğinde yapılan yargılama sonunda üzerine atılı suçu reddeden şüphelilerden Ali K., üzerine atılı suçla ilgili somut delillerin mevcut oluşu, verilmesi muhtemel cezanın alt ve üst sınırı dikkate alınarak tutuklanmasına, diğer sanıkların adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Serbest bırakılan şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

İl Emniyet Müdür Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, izinsiz gösteri sonrası çeşitli denetim ve incelemelerde bulunmak iken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Şahin olay yerinde, başkomiser Hatipoğlu da kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Ürker'in ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi sürüyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın