KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

Gözaltına alınlar darp edildi

Polisin izinsiz yürüyüşe yaptığı müdahalenin ardından yazılı basın açıklaması yapan HDP Bingöl Milletvekili Özsoy, gözaltına alınan 6 kişinin ciddi bir şekilde darp edildiği belirtti. Özsoy; “Ters kelepçe ile gözaltına alınıp araçlara bindirilen vatandaşlar, araç içerisinde -elleri bağlı olduğu halde- hakaret, dayak ve işkenceye maruz kalmıştır” dedi.

Gözaltına alınlar darp edildi
04 OCAK 2016 PAZARTESİ 04:53
0
1653
0
AA aa

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Hişyar Özsoy, Demokratik Gençlik Dernekleri Federasyonu (DEM-GENÇ) öncülüğünde yapılan yürüyüşün ardından çıkan olaylara yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

Sokağa çıkma yasaklarına dikkat çekmek için düzenlenen basın açıklaması sonrasında polisin 6 kişiyi gözaltına aldığını belirten Özsoy, “Gözaltına alınanların hepsi ciddi şekilde darp edilmiş; birçoğunun vücudunda kırık veya zedelenmeler oluşmuştur. Ters kelepçe ile gözaltına alınıp araçlara bindirilen vatandaşlar, araç içerisinde elleri bağlı olduğu halde hakaret, dayak ve işkenceye maruz kalmıştır. Her şeyden önce bu uygulamalar devletin büyük bir korku ve acizlik içinde olduğunu gösterir; çünkü saldırganlığın altındaki temel dürtü korku ve başarısızlık hissidir” dedi.

“Devlet gözaltına alıp kelepçelediği vatandaşını dövemez, burnunu kıramaz, gözünü morartamaz” diyen Özsoy, “Bu çirkin uygulamaları pervasızca yapıyorsa; devlet devlet olmaktan çıkmış ve bir çeteye dönüşmüş demektir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Savaşın durması ve barış müzakerelerinin tekrar başlaması için yapılan her demokratik girişimin polisin şiddetiyle bastırılmaya çalışıldığını kaydeden Özsoy, şu ifadeleri kullandı: “AKP'nin bölgede ve Ortadoğu'da politikaları çöktükçe, devlet demokratik eylemlere ve sivil yurttaşlara yönelmektedir. Bu savaş politikalarının hiç bir sonuç vermediği ve sorunu çözmek şöyle dursun sürekli daha da derinleştirdiği defalarca tecrübe edilmiştir. Ülkeyi içine düştüğü kaostan çıkarmanın yolu demokratik eylemlere şiddet uygulamak değil, tam tersine anayasal ve yasal mekanizmaları devreye sokarak demokrasinin önünü açmak ve müzakere sürecine acilen geri dönmektir. Çünkü bu savaş bir 30 yıl daha devam etse bile, eninde sonunda geleceğimiz yer müzakere masasıdır. Bu doğrultuda, Bingöl'de yaşanan gözaltılar ve polisin şiddetini kınıyor, avukatlar ve yetkili kurumlar aracılığıyla olayın takipçisi olacağımızı belirtiyor ve halkımızı haklı mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmeye çağırıyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın