KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Gözetleme kuleleri inşa edilecek

Bingöl’ün de aralarında bulunduğu Doğu ve Güneydoğu illerinde 12 noktaya 7 metre yüksekliğinde gözetleme kuleleri inşa ediliyor.

Gözetleme kuleleri inşa edilecek
11 EKİM 2012 PERŞEMBE 08:38
0
2831
0
AA aa

Keskin nişancı özel tim mensubu polislerin 24 saat görev yapacağı kuleler, hakim tepelere konuşlanacak. “Kale” adı verilen kuleler Özel Harekatı'n simgesi kartaldan esinlenerek projelendirildi.

PKK/KCK terör örgütünün sızma ve baskınlarına karşı Doğu-Güneydoğu'daki 12 noktaya ileri gözetleme kulesi inşa ediliyor.

Özel Harekât Şubeleri için yapılan 'kartal yuvası' kuleler terör eylemlerinin yoğun yaşandığı il ve ilçelerin yüksek tepelerine kurulacak.

Hakkâri, Şırnak, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Elazığ ve Diyarbakır'da yapımına başlanan gözetleme kuleleri ağır silahlarla ilçe merkezini düşürmeyi amaçlayan teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlayacak.

7 metre yüksekliğinde inşa edilen gözetleme kuleleri polis özel harekatın simgesi olan kartaldan esinlenerek projelendirildi. Keskin nişancı özel timcilerin 24 saat görev yapacağı kuleler il ve ilçe merkezine hâkim yüksek tepelere kuruluyor.

HAKKÂRİ'YE 4 KULE

Hazırlanan proje ile PKK'lı teröristlerin her fırsatta eylem gerçekleştirdiği Hakkari'ye dört adet ileri gözetleme kulesi yapılacak. Kulelerin üçü örgütün ele geçirmeyi amaçladığı Şemdinli ve Yüksekova ilçelerine inşa ediliyor. Hakkari şehir merkezine bir, Yüksekova'ya iki, Şemdinli'ye ise bir gözetleme kulesi yapılacak. Gelecek yıl ise Çukurca ilçesine "kale" adı verilen kulenin yapılması planlanıyor.

BİNGÖL DE PROJEYE DAHİL EDİLDİ

PKK/KCK'nın Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'dan sonra düşürmeyi tasarladığı Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine de ileri gözetleme kulesi inşa ediliyor. Mayın tuzaklı saldırıda 8 polisin şehit olduğu, 7 polisin de yaralandığı Bingöl de projeye dahil edildi. Tunceli merkez ile Ovacık, Nazimiye ve Pülümür ilçelerine özel harekât kulesi yapılıyor. Elazığ, Diyarbakır ve Bitlis'te de keşfi yapılan noktalara kule inşasına başlandı.

JOYSTICK KAMERALAR

İleri gözetleme kulelerine "joystick" termal kameralar ile FN ve Bixi makinalı tüfekler yerleştirilecek. Son nesil termal kameralar 20 kilometrelik alandaki tüm hareketleri anında tespit edecek. Özel tim mensupları joystick özelliği ile geniş bölgeyi sürekli tarayacak. Görüntü alınan noktalar makinalı tüfek ya da bomba atarlarla (lancer) vurulacak.

İKİ AŞAMALI PROJE

Gözetleme kulelerinin yanında özel harekât timlerinin konuşlanacağı kapalı alan olacak. Nöbet dışındaki tim mensupları bu alanda dinlenme imkânı bulacak. Kale denilen kuleler ile PKK terör örgütüne ağır darbe indirilmesi hedefleniyor. İhtiyaç halinde 2013'de Siirt, Batman, Mardin, Iğdır, Ardahan gibi illere de ileri gözetleme kulesi yapılmasının düşünüldüğü belirtildi.

KALE GİBİ KORUNAKLI

7 ilde yapımı süren ve yılsonuna kadar bitirilmesi öngörülen gözetleme kuleleri adeta "kale" gibi korunaklı olacak. Özel harekât timleri için inşa edilen kulelere "kale" adı verilecek. Kuleler uzun namlulu silahlar ile roketlere karşı etkin koruma sağlayacak şekilde tasarlandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın