KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Gözler 'dört koltuk'ta!

Yeni kabinenin açıklanmasına günler kala Ak Parti kulisleri hareketlendi. 4 koltuğa kimlerin oturacağı merakla ediliyor. Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ın Başbakan Yardımcılığı görevine devam etmemesi durumunda Kalkınma Bakanlığı’na getirilmesi bekleniyor.

Gözler `dört koltuk`ta!
23 KASIM 2015 PAZARTESİ 00:56
0
2184
0
AA aa

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kabine ve hükümet programı mesaisi devam ederken, bugünkü Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından yarın Kabineyi açıklaması ve hemen ertesinde de salı veya çarşamba günü hükümet programını Meclis'te okuması bekleniyor.

Kabinede il dağılımına dikkat edecek olan Davutoğlu, Meclis'teki görevlendirmelerde de il dağılımına dikkat edecek. Ak Parti'de birçok koltuğa kimlerin oturacağı konusunda “tahmin”ler büyük oranda yapılıyor. Ekonomi yönetimine kimlerin geleceği konusunda da Ak Parti içindeki isimler belli olsa da kimlerin görev alacağı da merak ediliyor.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

Davutoğlu, parti kurmayları ile hem kabine hem de hükümet programına ilişkin mesaisini cuma günü geç saatlere kadar, dün de gün boyu sürdürdü. Bugün Meclis Başkanlığı seçimine katılacak olan Davutoğlu'nun yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Kabineyi bu görüşmenin ardından açıklayacak olan Davutoğlu'nun salı veya çarşamba günü de Meclis'te hükümet programını okuması bekleniyor. Yine aynı günlerde Ak Parti'nin Meclis Başkanlık Divanı ile grup başkanvekilliklerine dair de seçim yapılacak.

Kabinenin belirlenmesinin yanı sıra Ak Parti'de komisyon başkanlıkları, Meclis başkanvekillikleri, Başkanlık Divanı üyeleri ve grup başkanvekillikleri de merakla bekleniyor. Tüm bu koltukların dağılımında il dengeleri de önemli bir yer tutuyor.

Kabineye Ankara ve İstanbul'dan isimlerin yanı sıra Bursa'da Efkan Ala, İzmir'den Binali Yıldırım, Afyon'da Veysel Eroğlu, Erzurum'dan Recep Akdağ, Ordu'dan Numan Kurtulmuş, Bingöl'den Cevdet Yılmaz, Kayseri'den Taner Yıldız, Adana'dan Ömer Çelik, Şanlıurfa'dan Faruk Çelik, Eskişehir'den Nabi Avcı, Yozgat'tan BEKİR BOZDAĞ gibi isimlerin büyük oranda kabinede yer alması bekleniyor.

3 KABİNE ÇIKAR ESPRİSİ

Kabinede yer almayan illerdeki vekillere de komisyon ve Meclis Başkanlık Divanı'nda görevlerin verilmesi bekleniyor. Kulislerde Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun İnsan Hakları Komisyonu'nda görevlendirileceği ve başkan olarak görev alacağı da konuşuluyor. Meclis Başkanı seçilecek olan İsmail Kahraman'ın Rizeli olması nedeniyle Rize'den bir ismin kabinede yer alıp almayacağı da bilinmiyor.

Ak Parti'de birçok üç dönemlik olarak deneyimli ismin yeniden dönmüş olması ve yeni birçok ismin de yer alması nedeniyle Davutoğlu'nun, “317 vekil arasından en az üç Bakanlar Kurulu çıkar” yorumu yaptığı ve isimleri seçerken de oldukça zorlandığı ifade ediliyor.

MERAK EDİLEN BAKANLIKLAR

Ak Parti kulislerinde birçok bakanlık için isim “tahmin”leri yapılsa da Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı ile Ekonomi, Maliye ve Kalkınma bakanlıkları da en çok merak edilen koltuklar. Kalkınma Bakanlığı'na Başbakan Yardımcılığı görevine devam etmemesi durumunda Cevdet Yılmaz'ın getirilmesi beklenirken diğer bakanlıklar için Ali Babacan, Nihat Zeybekci, Naci Ağbal, Berat Albayrak, Mehmet Şimşek'in isimleri Ak Parti kulislerinde konuşuluyor. Bu isimlerden hangilerinin kabineye gireceği de en fazla merak edilen soru olarak cevap arıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın