KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Gramajı tutmayan işletmeye 18 bin lira ceza!

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kent genelindeki fırın işletmelerinde denetimlerin devam ettiğini bildirdi. Etiket bilgisi ile Ekmek gramajı tutmayan işletmelere yanıltıcı faaliyetten 18 bin 381 TL İdari yaptırım uygulanacağı da bildirildi.

Gramajı tutmayan işletmeye 18 bin lira ceza!
25 EKİM 2018 PERŞEMBE 19:13
3
2712
2
AA aa

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan fiyat artışları neticesinde, fırıncıların ekmek için fiyat artış talebinden bulunduğunu anımsatan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ‘Ekmek Fiyatı Tespit Komisyonu' tarafından merkez ve ilçelerinde 220 gr Somun ekmek fiyatının 1 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Bakanlığımız tarafından yayınlanan 2012/2 tebliğ numaralı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde yapılan son değişiklik ile (2017/23 nolu tebliğ) ekmek üretimi 200 gr altında olmamak koşulu ile 10'ar gr halinde artırılarak üretilebilir denilmektedir. Ayrıca (26.01.2017 tarihli ve 29960 mükerrer sayılı R.G.) Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği kapsamında ambalajlı ambalajsız bütün ürünlerin etiketlenmesi gerektiği belirtilmektedir. Doğrudan satış için hazır ambalajlı hale getirilmiş olan gıdalar ile ilgili olarak belirtilen zorunlu bilgiler satın alan kişinin görebileceği yerlerde bulundurulur veya gıda ile birlikte satın alan kişiye sunulur:  Gıdanın adı, Tartılmayan ürünler için ağırlığı ve hacmi, Alerjenler, TETT ya da STT, Gıda İşletmecisi Unvan ve Adresi, Menşe, Alkol ve Domuz kaynaklı bileşene ilişkin bildirim. Ancak, tüketicinin talep etmesi halinde zorunlu bilgilerin tümü hakkında bilgilendirme yapılmalıdır. Bu nedenle satış yeri tüm bu bilgileri üreticiden temin ederek hazır bulundurmalıdır. Belirtilen konularda yapılacak denetimlerde müşterinin rahat görebileceği bir yerde etiket bilgisi olmayan İşletmelere izlenebilirlikten 3.673 TL, Etiket bilgisi ile Ekmek gramajı tutmayan işletmelere de yanıltıcı faaliyetten 18.381 TL İdari yaptırım uygulanacağı daha önceki yapılan denetimlerde işletme sahiplerine bildirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kent merkezinde ve ilçelerde denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32206)
25 Ekim 2018 Perşembe 23:17
inönü mahallesinde özel bingöl hastanesinin arkasındaki fırının ekmekleri çok küçük bu fırınada denetim istiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32204)
25 Ekim 2018 Perşembe 21:50
Âdeta önleminizi alin denetime geliyoruz denilmiş...
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
26.04.2026
20:10
Halaylar Bingöl`de final bileti için yarıştı
Halaylar Bingöl'de final bileti için yarıştı
Kulüpler arası halk oyunları grup finali Bingöl'de gerçekleştirildi. Üç ilden 11 ekibin sahne aldığı yarışmada, Bingöl'den 2 ekip Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın