KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Gramajı tutmayan işletmeye 18 bin lira ceza!

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kent genelindeki fırın işletmelerinde denetimlerin devam ettiğini bildirdi. Etiket bilgisi ile Ekmek gramajı tutmayan işletmelere yanıltıcı faaliyetten 18 bin 381 TL İdari yaptırım uygulanacağı da bildirildi.

Gramajı tutmayan işletmeye 18 bin lira ceza!
25 EKİM 2018 PERŞEMBE 19:13
3
2802
2
AA aa

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan fiyat artışları neticesinde, fırıncıların ekmek için fiyat artış talebinden bulunduğunu anımsatan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ‘Ekmek Fiyatı Tespit Komisyonu' tarafından merkez ve ilçelerinde 220 gr Somun ekmek fiyatının 1 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Bakanlığımız tarafından yayınlanan 2012/2 tebliğ numaralı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde yapılan son değişiklik ile (2017/23 nolu tebliğ) ekmek üretimi 200 gr altında olmamak koşulu ile 10'ar gr halinde artırılarak üretilebilir denilmektedir. Ayrıca (26.01.2017 tarihli ve 29960 mükerrer sayılı R.G.) Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği kapsamında ambalajlı ambalajsız bütün ürünlerin etiketlenmesi gerektiği belirtilmektedir. Doğrudan satış için hazır ambalajlı hale getirilmiş olan gıdalar ile ilgili olarak belirtilen zorunlu bilgiler satın alan kişinin görebileceği yerlerde bulundurulur veya gıda ile birlikte satın alan kişiye sunulur:  Gıdanın adı, Tartılmayan ürünler için ağırlığı ve hacmi, Alerjenler, TETT ya da STT, Gıda İşletmecisi Unvan ve Adresi, Menşe, Alkol ve Domuz kaynaklı bileşene ilişkin bildirim. Ancak, tüketicinin talep etmesi halinde zorunlu bilgilerin tümü hakkında bilgilendirme yapılmalıdır. Bu nedenle satış yeri tüm bu bilgileri üreticiden temin ederek hazır bulundurmalıdır. Belirtilen konularda yapılacak denetimlerde müşterinin rahat görebileceği bir yerde etiket bilgisi olmayan İşletmelere izlenebilirlikten 3.673 TL, Etiket bilgisi ile Ekmek gramajı tutmayan işletmelere de yanıltıcı faaliyetten 18.381 TL İdari yaptırım uygulanacağı daha önceki yapılan denetimlerde işletme sahiplerine bildirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kent merkezinde ve ilçelerde denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32206)
25 Ekim 2018 Perşembe 23:17
inönü mahallesinde özel bingöl hastanesinin arkasındaki fırının ekmekleri çok küçük bu fırınada denetim istiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32204)
25 Ekim 2018 Perşembe 21:50
Âdeta önleminizi alin denetime geliyoruz denilmiş...
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın