KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Grevden vazgeçen telekom çalışanlarına saldırı

İşine dönmek isteyenler baskı altında.

Grevden vazgeçen telekom çalışanlarına saldırı
07 KASIM 2007 ÇARŞAMBA 08:59
0
1181
0
AA aa
Türk Telekom'da sular durulmuyor. Grev başlangıcından bugüne kadar düzenlenen 500'ü aşkın sabotajlardan sonra Yalova'da da grevden vazgeçip, işinin başına dönmek isteyen çalışanlar saldırıya uğradı. Bunun üzerine Türk Telekom, bir basın açıklaması yaptı.

İşte Türk Telekom'dan gelen açıklama:

"Yalova'da grevden vazgeçen çalışanlarımıza saldırı


18. gününe girdiğimiz süreçte çalışanların yasal hak arama zemini olan grevin başka zeminlere çekilme çalışmalarının arttığını üzülerek görmekteyiz.  Sayısı bugün itibariyle 500'ü aşan sabotajlar sürerken basına yansıdığı üzere yöneticilerimize yönelik saldırılar yaşanmaya başlamıştır. Son olarak da 1 Kasım tarihinde Yalova ilinde yaşanan olaylar bu durumu net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Türk Telekom'un Yalova İl Müdürlüğü'ndeki sendikalı 110 Türk Telekom çalışanı grevin başladığı günden itibaren yasal hakkı olan grev kararını uygulamayı tercih etmiştir. Bu çalışanlardan 8'i, 30 Ekim Salı günü il müdürlüğümüze bir dilekçe vererek grev kararlarından vazgeçtiklerini ve yeniden işlerinin başına dönmek istediklerini belirtmişlerdir. Türk Telekom yönetimi tarafından olumlu karşılanan bu tavır karşısında da gerekli süreç başlatılmış ve 8 çalışanın görevlerine kaldıkları yerden devam etmeleri sağlanmıştır. Ancak çalışanların bu davranışından rahatsız olan Haber İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Turgut Aktaş ve beraberindekiler, İstanbul'dan Yalova'ya giderek, Türk Telekom Yalova İl Müdürlüğü'ne zorla girmeye ve İl Telekom Yöneticisi ile görüşmek için güç kullanmaya kalkışmışlardır. Kapıda çıkan kargaşayı yatıştırmak için aşağıya inen İl Telekom Yöneticisi bir anda sendika yöneticilerinin yarattığı arbedenin merkezinde yer almış ve sözlü hakaret, tacize uğramıştır.

İşine dönmek isteyen Türk Telekom çalışanları büyük baskı altında
İl Yöneticisi arabaya binip uzaklaştıktan sonra da söz konusu grup hukuka aykırı eylemlerini artırarak devam ettirmiş, şirketimiz ve çalışanlarını hedef alan üzücü taciz olayları gerçekleşmiştir.
  
Bu olayların bitiminde gelen emniyet kuvvetleri tarafından greve katılan personel ancak dağıtılabilmiştir. Yalova İl Telekom Müdürlüğü olay hakkında Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur.

Grev hakkından vazgeçip işe dönmek de anayasal haktır
Grevin başından itibaren greve katılmakla birlikte kanunun 38. maddesi gereğince dilekçe vermek suretiyle işe başlama imkanı olan çalışanlarımızın, şirketimize her gün artan sayılarda başvurarak grev hakkından vazgeçip çalışmaya başlamaları üzerine bu tür baskılar yaşanmaya başlamıştır. Grev hakkını kullanan çalışanlarımızın da bugüne kadar yaşanan benzer olaylar konusunda rahatsızlığını yakından takip ediyoruz. Çalışanlarımızdan aldığımız doğrudan ve dolaylı mesajlar Yalova'dakine benzer baskıların başka yerlerde de yaşandığını teyit etmektedir.

Çalışanlarımızın grev hakkını saygıyla karşılamakla birlikte grev hakkından vazgeçenlerin çalışma hakkına da saygı gösterilmesini bekliyoruz.  Greve katılmak nasıl anayasal bir haksa grevden vazgeçerek tekrar iş yerinde çalışmaya başlamak istemek de anaysal bir haktır. Bu hakkı çeşitli yöntemler kullanarak engellemeye çalışmak yasa dışı bir uygulamadır. Bu nedenle bu tür olayları yapan kişileri kınıyor, hukuka uygun davranmaya davet ediyor ve sendikanın da üyelerini bu konuda kanuna uygun ve doğru olarak bilgilendirmelerini bekliyoruz. 

Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde haberleşme hizmetlerinin aksatılmadan devamını sağlamaya çalışan personelimize yönelik bu tür hukuka aykırı müdahaleleri, ülkemizdeki çalışma barışı ve iş ortamındaki sevgi, saygı içerisindeki birlikteliğe indirilmiş bir darbe olarak kabul edilyoruz. Şirketimiz, bu tür eylemlerin failleri hakkında her türlü hukuki ve cezai tatbikatı son aşamasına kadar takip edecektir. Sorumluların, bağımsız yargı önünde er ya da geç hak ettikleri cezaları alacaklarına olan inancımız tamdır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."



Haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın