KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

Grip aşısı yaşlılarda ölümleri azaltıyor

Grip aşısının yaşlılarda gribe bağlı ölümleri yüzde 80 oranında azalttığı belirtildi. i

Grip aşısı yaşlılarda ölümleri azaltıyor
11 EKİM 2011 SALI 22:24
0
1686
0
AA aa

Gribin influenza virüsünün yol açtığı üst solunum yolu, burun, boğaz ve bazen akciğerleri tutan, salgınlara yol açan bir infeksiyon hastalığı olduğunu belirten uzmanlar, yüksek ateş, aşırı halsizlik, kuru öksürük, baş ağrısı, şiddetli kas ve eklem ağrılarıyla işten güçten alıkoyacak, yatağa düşürebilecek kadar ağır seyredebildiğini söyledi.

Gribin hasta veya taşıyıcı kişilerin hapşırması ya da öksürmesi ile solunum yoluyla kolaylıkla bulaşabileceğini belirten uzmanlar, "Virüsü kapmış, henüz belirgin yakınmaları olmayan kişiler de hastalığı bulaştırabiliyor. Bu kişiler iş ve sosyal ortamlardan kopmadıkları için virüs kolaylıkla başkalarına bulaşabilir. Grip, dikkat edilmediği takdirde istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Gribin devamında gelişen zatürree ölümcül olabilmektedir. Yaşlılar, küçük çocuklar ve kalp hastalığı, akciğer hastalığı, şeker hastalığı, böbrek hastalığı, kan hastalığı gibi herhangi bir uzun süreli ciddi hastalığı olan kişilerde ölümcül istenmeyen etkileri sık görülmektedir" dedi.

Gribe bağlı ölümlerin yüzde 90'ından fazlasının 60 yaş ve üzerindeki kişilerde görüldüğünü belirten uzmanlar, "Bakım evlerinde kalan kişilerin yaklaşık yüzde 60'ı her yıl gribe yakalanır ve hastalanan kişilerde ölüm oranı yüzde 30'dur. Günümüzde bu hastalıktan koruyan veya ağır hastalık riskini azaltan bir aşı bulunmaktadır. Yaşlılar ve uzun süreli hastalığı olan kişilerde gribe karşı aşının koruyuculuk oranı bir miktar azalmakla birlikte, grip nedeniyle gelişebilecek istenmeyen sonuçları ve ölümleri önlemekte etkindir" diye konuştu.

Aşının yaşlılarda hastaneye yatışları yüzde 50-60, ölümleri yüzde 80 oranında azalttığını kaydeden uzmanlar, "Grip aşısının yapılması için en uygun zaman ekim-kasım-aralık aylarıdır. 60 yaşından büyük kişiler, 6-23 aylık sağlıklı çocuklar, hamile kadınlar, şeker hastaları, astım hastaları, kronik kalp ve damar sistemi hastaları, kronik kan hastaları, kanser hastaları, huzurevi ve bakımevinde yaşayanlar tıbbi açıdan mutlaka aşılanmalıdır" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
25.12.2025
18:02
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın