KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Gripte aspirin kullanıma dikkat

Aspirin'in, beyin iltihabına nadiren de olsa yol açmasından dolayı gribal enfeksiyonda kesinlikle aspirin kullanılmamalı uyarısı geldi.

Gripte aspirin kullanıma dikkat
12 OCAK 2012 PERŞEMBE 02:59
0
1558
0
AA aa

Aspirinin beyin iltihabına nadiren de olsa yol açtığını belirten uzmanlar, ''Gribal enfeksiyonda kesinlikle aspirin kullanılmamalıdır'' dedi.

Gribin bahar ve kış aylarında yoğun olarak görüldüğünü belirten uzmanlar, hapşırma, burun akıntısı, vücutta kırgınlık, halsizlik gibi belirtilerinin olduğunu anımsattı.

Vücudun değişik yerlerinde ağrı olarak da kendini gösteren gribin, nefes darlığına da neden olabildiğini anlatan uzmanlar, gribin bazı yıllar çok yaygın görüldüğünü belirterek, gribal enfeksiyonun yoğun olduğu dönemlerde ölümlerin de fazla olduğunu kaydetti.

Gribal enfeksiyon olmamak için en önemli tedbirlerden birinin vücut direncini yüksek tutmak olduğunu anlatan uzmanlar, A ve C vitamini bakımından zengin olan gıdaların bolca tüketilmesini önerdi.

Gribal enfeksiyonlar için satılan ilaçların olduğunu bildiren uzmanlar, bu ilaçların gribal enfeksiyon döneminde kişinin rahatsızlığını büyük ölçüde dindirdiğini, insanları rahatlattığını vurguladı.

Bazılarının, gribal enfeksiyon dönemini daha rahat geçirebilmek için ilaç kullandığını ifade eden uzmanlar, ''O dönemlerde ilaç kullanılabiliyor. Ama ilaçları kullanırken dikkat etmemiz gereken önemli hususlar var. Herşeyden önce ilaç doktor bilgisiyle alınmalı. Örneğin halk arasında yaygın olarak kullanılan aspirin, nadir de olsa beyin iltihabına yol açabiliyor'' dedi.

50 yaş üzerinde ilaç kullanımı

Gribal enfeksiyon ilaçlarını kullanırken yaşın da gözönünde bulundurulması gerektiğine dikkati çeken uzmanlar, şunları kaydetti:

''Özellikle 50 yaşını geçmiş insanlarda tansiyon probleminden dolayı, bu ilaçların tansiyonu yükseltme özelliği gözönünde bulundurularak, doktor tavsiyesiyle kullanılmalı. Kesinlikle rastgele ilaç kullanılmamalıdır. 50 yaş üzerindeki insanlar, doktor tavsiyelerini dikkate almalıdır. İlaç kullanımını azaltmak için soğuk algınlığına dikkat edilmelidir. Soğuk algınlığından korunmak için de giyinmelerine ve beslenmelerine özen göstermeli, özellikle vücut direncini yükseltecek gıdalar tüketilmelidir.''

Gribal enfeksiyonda aspirinin sıkça kullanıldığına da değinen uzmanlar, ''Gribal enfeksiyonda aspirin, toplumsal bir alışkanlık olarak kullanılmaktadır. Ama bu alışkanlık, toplumun aydınlatılmasıyla birlikte giderek azaldı. Bu sevindirici bir durum. Aspirin, bildiğiniz gibi beyin iltihabına nadiren de olsa yol açmaktadır. Bundan dolayı gribal enfeksiyonda kesinlikle aspirin kullanılmamalıdır'' diye konuştu.

''Gribal enfeksiyon, başka hastalıkları da ortaya çıkarıyor''

Gribal enfeksiyonun başka hastalıkları da ortaya çıkardığını dile getiren uzmanlar, enfeksiyonun vücut direncini ayrıca düşüren bir endikasyon olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gribal enfeksiyon vücut direnci düşük insanlarda sıkça görülüyor. Bu insanlarda gribal enfeksiyon vücut direncini daha da düşürüyor. Buna bağlı olarak kulak iltihapları, sinüzit ortaya çıkabiliyor. Sinüzite bağlı göz enfeksiyonları, kalp, akciğer yetersizlikleri bildiğimiz önemli komplikasyonlardandır.''

Uzmanlar, zamanında yaptırılan aşının da gribal enfeksiyondan korunmak için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın