KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Grup ve rakipler belli oldu

TFF 3. Ligine Yükselme 1. Kademe Müsabakaları Tarih ve Grup Merkezleri Belli Oldu. Yenimahalle Bingölspor'un Yer Aldığı Grup ve Rakipleri Şöyle.

Grup ve rakipler belli oldu
23 NİSAN 2009 PERŞEMBE 09:48
0
1455
0
AA aa
Türkiye Futbol Federasyonu 2008 – 2009 sezonu TFF 3. Ligine Yükselme 1. Kademe müsabakaları 8'er takımlı 18 ve 7'şer takımlı 2 gruptan oluşan 5 bölgede toplam 20 grup merkezinde 158 takımın katılımıyla başlıyor. 
10 grup merkezindeki müsabakalar 29 Nisan – 3 Mayıs 2009 tarihlerinde 10 grup merkezindeki müsabakalar ise 6 – 10 Mayıs 2009 tarihlerinde oynanacak. 
5 ayrı grup merkezinde 1. Kademe birincisi 20 takımın katılımıyla oynanacak 2. Kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olan 5 takım TFF 3.Ligine yükselme hakkını kazanacak.
2008 – 2009 SEZONU TFF 3.LİGİNE
YÜKSELME MÜSABAKALARI 1. KADEME STATÜSÜ
TFF 3. Ligine Yükselme Müsabakalarının Birinci Kademesi 80 İl'den 158 takımın katılımıyla, 20 tarafsız grup merkezinde tek maçlı eleminasyon şeklinde oynanacaktır.
2008 – 2009 sezonunda TFF 3.Ligine Yükselme Müsabakalarında 5 takım TFF 3. Ligine çıkamaya hak kazanacaktır.
1. Kademe müsabakaları 8'er takımlı 18 ve 7'şer takımlı 2 gruptan oluşan 5 bölgede toplam 20 grup merkezinde oynanacak. 1. Kademe müsabakalarının sonunda grup birincisi olan takımlar kendi bölgesindeki diğer grup birincileriyle İkinci Kademe müsabakalarını oynayacaklar.

İkinci Kademe Müsabakaları tarafsız 5 ayrı grup merkezinde oynanacak olup her bölgenin 4 grup birincisinin eşleşmesi kura çekimi sonucu belirlenecektir. 4 takımın kura çekiminde, öncelikle aynı ilden birden fazla takım varsa bu takımların birinci gün eşleşmemeleri için ayrı ayrı kuraları çekilir. Daha sonra diğer takımlar kuralarını çekerler. 4 takımın tek maç eleme usulü oynayacakları müsabakalar sonunda bölge birincisi olan 5 takım Federasyonca belirlenen profesyonellik kriterlerini yerine getirmek kaydıyla TFF 3. Ligine alınacaktır.
3- Müsabakalar belirtilen bu fikstüre göre oynanır:
8 Takımlı Grup Fikstürü
8 takımlı grup merkezlerinde takımlar (a) ve (b) olmak üzere 4'er takımlı 2 gruba ayrılılar. Öncelikle iki takımla temsil edilen illerin takımları kulüp alfabetik sırasına göre (a) ve (b) gruplarında ayrı ayrı yer almaları için kura çekimi yapacaklardır. Daha sonra tek takımla katılan illerin takımları il alfabetik sırasına göre (a) ve (b) gruplarının hangisinde yer alacağının kura çekimini yapacaklardır.
(a) ve (b) gruplarındaki takımlar kendi grupları içinde eşleşme kurası için il alfabetik sırasına göre sıra çekim kurasını (1,2,3,4) çekerler.
Sıra çekim kurasına göre de takımlar eşleşme kuralarını (a)1, (a)2, (a)3, (a)4 ve (b)1, (b)2, (b)3, (b)4 çekerler.

  • 1. gün 
(a) GRUBU     (b) GRUBU
(a) 1 – (a) 2(b) 1 – (b) 2  
(a) 3  - (a) 4 (b) 3 – (b) 4
  • 2. gün DİNLENME
  • 3. gün   (a) 1 – (a) 2 Galibi (a) 3 – (a) 4 Galibi ile  (b) 1 – (b) 2 Galibi (b) 3 – (b) 4 Galibi ile oynar.
  • 4. gün DİNLENME
  • 5. gün  (a) Grubu Birincisi ile (b) Grubu Birincisi oynar.
8 takımlı gruba bir takımın gelmemesi durumunda veya 7 takımlı gruplarda (b) 3' ü çeken takım bay olacak ve 1. günün galibi sayılarak tur atlayacaktır.
2008 – 2009 SEZONU TFF 3.LİGİNE YÜKSELME MÜSABAKALARI

BÖLGESİ, GRUP MERKEZİ, TARİHLERİ VE GRUPTAKİ İLLER

5.   B Ö L G E

A GRUBU
GRUP MERKEZİ
HATAY
TARİH
29 NİSAN
03 MAYIS 2009

B GRUBU
GRUP MERKEZİ
MALATYA
TARİH
29 NİSAN
03 MAYIS 2009

C GRUBU
GRUP MERKEZİ
VAN
TARİH

06–10 MAYIS
2009

D GRUBU
GRUP MERKEZİ
GAZİANTEP
TARİH

06–10 MAYIS
2009

ELAZIĞ

KAYSERİ (1)

KARS

KAYSERİ (3)

OSMANİYE

KAYSERİ (2)

IĞDIR

BİNGÖL

G.ANTEP (2)

G.ANTEP ( 1)

AĞRI

Ş.URFA (2)

MARDİN

D.BAKIR (1)

BİTLİS

D.BAKIR (2)

KİLİS

K.MARAŞ (1)

HAKKARİ

BATMAN

MALATYA (2)

HATAY (1)

ŞIRNAK

HATAY (2)

ADIYAMAN

MUŞ

MALATYA (1)

VAN

K.MARAŞ (2)

Ş.URFA (1)

SİİRT

TUNCELİ

bingolmedya 



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın