KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Gss başvurularında yoğunluluk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası uygulamasından yararlanmak isteyen Yeşil Kart sahipleriyle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar kayıt yaptırmak için Yeşil Kart Büroları önünde kuyruklar oluşturuyor.

Gss başvurularında yoğunluluk
25 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 17:54
0
1709
0
AA aa

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası uygulamasından yararlanmak isteyen Yeşil Kart sahipleriyle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar kayıt yaptırmak için Yeşil Kart Büroları önünde kuyruklar oluşturuyor. Bilgi karmaşası nedeniyle Yeşil Kart Bürosunda yoğunluk yaşanırken vatandaş akınına uğrayan Yeşil Kart Bürosu yoğun talebe cevap vermekte zorlanıyor.

Sistemi tam çözemeyen vatandaşın kafasında Genel Sağlık Sigortası konusunda onlarca soru işareti var. Vatandaşın akınına uğrayan Yeşilkart Bürosu'nda uzun kuyruklar oluşuyor.

Yeşilkart vizeleri devam edenlerin otomatik olarak kayda alındığını dile getiren Yeşil Kart Bürosu yetkilileri, TV'lerdeki yanlış bilgilendirmelerden dolayı yeşilkart vizesi biten bitmeyen herkesin müracaat ederek yoğunluk oluşturduğunu ifade ediyorlar.

Vizesi bitmeyen vatandaşların başvuru yapmaması gerektiğini vurgulayan yetkiler, hiçbir sağlık güvencesi bulunmayanlar ile yeşil kart vizesi bitip de 31 Ocak'a kadar hiç başvuru yapamayanların 212 lira borçlanacağını belirtiyorlar.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.12.2025
15:17
Tüz: `Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor`
Tüz: 'Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor'
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Bingöl Memur-Sen Temsilcisi Bahattin Tüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamada engelli bireylerin yıllardır çözüme kavuşturulmayan sorunlarına dikkat çekerek hükümete ve karar vericilere 'kapsamlı reform' çağrısı yaptı. 'Bugün kutlama değil, haklarımızı haykırma günüdür' dedi.
02.12.2025
15:12
Bingöl AK Gençlik`ten Filistin için farkındalık etkinliği
Bingöl AK Gençlik'ten Filistin için farkındalık etkinliği
Aslan: 'Bu çalışma, yaşanan insani krize dikkat çekmeyi amaçlayan bir farkındalık etkinliğidir. Öğrencilerimiz duyarlılıklarını bu şekilde ifade etmek istedi.'
02.12.2025
14:48
Potada kıyasıya rekabet!
Potada kıyasıya rekabet!
ÜNİLİG Erkekler Basketbol Eleme Grupları Bingöl'de başladı. Turnuva, beş gün boyunca Karşıyaka Spor Salonu'nda devam edecek.
02.12.2025
14:18
Becerekli:
Becerekli: 'Engelliler Lütuf Değil, Hak Sahibidir'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Başkanı Hidayet Becerekli, engelli bireylerin toplumun manevi bir değeri olduğunu belirterek kamu kurumları başta olmak üzere tüm topluma önemli bir çağrıda bulundu. Becerekli, engelli haklarının eksiksiz uygulanması ve engelli bireylerin karar süreçlerine dâhil edilmesi gerektiğini vurguladı.
02.12.2025
14:08
Vali Usta`dan mühendislere kritik uyarı!
Vali Usta'dan mühendislere kritik uyarı! 'Emin olmadan imzalamayın!'
Bingöl'de düzenlenen 'Deprem Yönetmeliği Uygulama Eğitimi' programında konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, mühendisleri uyardı! 'Emin olmadığınız hiçbir belgeye, rapora, plana imza atmayın. Çünkü bunun dönüşü can kaybı ve büyük acılar oluyor; Bingöl bunu geçmişte çok ağır şekilde yaşadı'
02.12.2025
13:52
Genç`te kış tedbirleri ele alındı
Genç'te kış tedbirleri ele alındı
Kaymakam Muhammet Güzel, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek yapılacak hazırlıkların ilçede sorunsuz bir kış sezonu geçirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın