KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Gss başvurularında yoğunluluk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası uygulamasından yararlanmak isteyen Yeşil Kart sahipleriyle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar kayıt yaptırmak için Yeşil Kart Büroları önünde kuyruklar oluşturuyor.

Gss başvurularında yoğunluluk
25 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 17:54
0
2046
0
AA aa

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası uygulamasından yararlanmak isteyen Yeşil Kart sahipleriyle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar kayıt yaptırmak için Yeşil Kart Büroları önünde kuyruklar oluşturuyor. Bilgi karmaşası nedeniyle Yeşil Kart Bürosunda yoğunluk yaşanırken vatandaş akınına uğrayan Yeşil Kart Bürosu yoğun talebe cevap vermekte zorlanıyor.

Sistemi tam çözemeyen vatandaşın kafasında Genel Sağlık Sigortası konusunda onlarca soru işareti var. Vatandaşın akınına uğrayan Yeşilkart Bürosu'nda uzun kuyruklar oluşuyor.

Yeşilkart vizeleri devam edenlerin otomatik olarak kayda alındığını dile getiren Yeşil Kart Bürosu yetkilileri, TV'lerdeki yanlış bilgilendirmelerden dolayı yeşilkart vizesi biten bitmeyen herkesin müracaat ederek yoğunluk oluşturduğunu ifade ediyorlar.

Vizesi bitmeyen vatandaşların başvuru yapmaması gerektiğini vurgulayan yetkiler, hiçbir sağlık güvencesi bulunmayanlar ile yeşil kart vizesi bitip de 31 Ocak'a kadar hiç başvuru yapamayanların 212 lira borçlanacağını belirtiyorlar.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
19.06.2026
23:37
Bingöl`de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
19.06.2026
23:35
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
Bingöl'ün Genç ilçesinde inşaat halindeki bir binanın asansör boşluğuna düşen 2 inek, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın