KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2025 Salı
°C

Güçlendirilmiş Ekonomi Teşvik Paketi geliyor

Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki 23 kente teşvikler verilmesini öngören Cazibe Merkezleri Programı iptal edilerek bunun yerine Güçlendirilmiş Ekonomi Teşvik Paketi programı uygulanacak.

Güçlendirilmiş Ekonomi Teşvik Paketi geliyor
14 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA 23:37
0
2006
0
AA aa

Program kapsamında fabrikayı devletin yapmayacak ancak fabrikayı yapana ‘enerji' desteği verilecek. Bunun yanında bir de güçlendirilmiş ekonomi teşvik paketi de geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya gelen Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Nasır Duyan ile MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M. Nurettin Kasap, İLKHA muhabirine, önemli açıklamalarda bulundu.

OSB Başkan Vekili Duyan, Cazibe Merkezleri Programı yerine güçlendirilmiş ekonomi teşvik paketi üzerinde çalışıldığını ve büyük ihtimal ile önümüzdeki günlerde paketin kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

“Büyük heyecan uyandırmıştı”

Cazibe Merkezleri Programının açıklanmasının, bölgede büyük bir heyecan uyandırdığını dile getiren Nasır Duyan, şunları söyledi:

“Aslında ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması açısından Cazibe Merkezleri Programı çok iyi bir projeydi. Ancak daha sonra bundan vazgeçilip, program kapsamına alınan iller 6. Bölge Teşvik Programı kapsamına alındı. Yaptığımız görüşmelerde, cazibe merkezleri yerine bir ekonomi paketi açıklanacağını ifade ettiler. Tabi bu ekonomi paketinin içinde ne var ne yok onu şu an itibariyle bilmiyoruz.”

“Pozitif ayrımcılık yapılması gerekir”

Bölgenin hassas durumu ve gelişmişliği göz önüne alınarak pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyleyen Duyan, gerekli olan yatırımların yapılabilmesi için avantajlı konuma getirilmesi gerektiğini anlattı.

Duyan, Cazibe Merkezleri Programı veya ekonomi teşvik paketi olsa da olmazsa da bölge insanı olarak yatırımlarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

“Enerji desteği verilecek”

Mardin başta olmak üzere bölgede ‘çukur ve terör' olaylarının ardından hem ekonomik hem de sosyal olarak büyük bir yıkımın yaşandığını hatırlatan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M. Nurettin Kasap ise yaşanan yıkımda oluşan yaraların sarılması için Cazibe Merkezleri Programı'nın açıklandığını söyledi.

23 ili kapsayan programının formatında değişikliğe gidildiğini belirten Kasap, anahtar teslimi fabrika yapımı olarak ifade edilen destek unsurundan vazgeçilerek, fabrikasını yapana enerji desteği verileceğini söyledi.

 “Geri kalmış illere özel teşvik verilmesi lazım”

Kasap, “Aralarında Mardin'in de bulunduğu 10 ilde 5 milyon TL ve üzerinde yatırım yapılması koşuluyla yüzde 30'luk bir enerji desteği verilecek. 7 ilde 4 milyon ve geriye kalan 6 ilde 2 milyon TL yatırım yapanlara enerji desteği verilecek. Enerji gideri yüksek olan işletmelere bu teşvik faydalı olacak. Bu 23 il, 6. Bölge Teşvik Programı kapsamına alındı. Yani Mardin'e verilecek teşvik ne ise Malatya'da o uygulanacak.  Yatırımcı, kendisine göre en uygun ilde yatırımını yapacak. Aslında illerinde sıralaması yapılırsa ve en geride bulunan illere özel bir çalışma yapılırsa daha adaletli olacağına inanıyorum” dedi.  İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın