KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Gül, muhtar kent'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'i kabul etti.

Gül, muhtar kent`i kabul etti
23 EYLÜL 2010 PERŞEMBE 08:56
0
1890
0
AA aa

New York'taki The Plaza Otel'de gerçekleşen ve yarım saat süren görüşme sonrasında açıklama yapan Muhtar Kent, Türkiye'nin yükselen ekonomik başarı grafiğine dikkat çekti. Kent, girişimciliğin artırılması için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı ile görüşmesini değerlendiren Kent, 'Sayın Cumhurbaşkanımıza bugün özel bir ziyaretim oldu. Amerika'dan Türkiye'ye olan yatırımlarını ve Amerikan iş dünyasının Türkiye'ye bakış açısını görüştük. Aynı zamanda Amerikan-Türk ilişkilerini değerlendirdik. Fevkalade güzel bir görüşme gerçekleşti. Her zaman için söylediğimiz konu, Türkiye'nin yükselişinin gayet bariz şekilde belli olduğudur. Türkiye her sene bariz bir şekilde gayet ileri gidiyor. Bundan 20 sene evvel Amerika'nın Türkiye'ye bakış açısıyla bugünkü bakış açısı çok farklı. Türkiye'nin ekonomik olarak elde ettiği başarılar burada ön planda' dedi.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Müslüman ülkelerde girişimciliği artırmak için bugün lanse ettikleri proje hakkında konuşan Kent, 'Eski Amerikan Dışişleri Bakanı Madeline Albright ile birlikte yeni başlangıçlar ortaklığını bugün lanse ettik. İlk seçilen ülkeler arasında Türkiye de var. Yeni bir başlangıç ve uzun vadeli bir proje. Bence Müslüman ülkelerde girişimciliği geliştirmek açısından önemli bir proje. Ayrıca bu projenin Müslüman ülkelerdeki girişimciliği artıracağından kuşkum yok' şeklinde konuştu.

1952 New York doğumlu olan Muhtar Kent, 2008 yılından bu yana Coca Cola Company'nın Başkanlığını ve CEO'luğunu yapıyor.

CİHAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın