KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Guldarlılarla buluşan Vali Usta; 'Ütenin yanındayım'

'Tarım ve üretimden alacağımız güç asli ve kalıcı gücümüz olacaktır' diyen Vali Usta; 'Bingöl Valisi olarak bu şehirde üretim adına atılacak her adımın yanında olacağım' dedi.

Guldarlılarla buluşan Vali Usta;
28 EYLÜL 2023 PERŞEMBE 16:56
7
1969
1
AA aa

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Vatandaşla Buluşma / Halk Toplantıları kapsamında Akdurmuş (Guldar) köyü sakinleriyle bir araya geldi. Programda Vali Ahmet Hamdi Usta'ya, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Basatemur, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku ve Köy Muhtarı Mahmut Bahadır refakat etti.

Köy camisi meydanında gerçekleşen programın açış ve selamlama konuşmasını Köy muhtarı Mahmut Bahadır yaptı. Daha sonra söz alan Akdurmuş (Guldar) Köyü sakinleri taleplerini, sorunlarını ve önerilerini dile getirdiler.

Vali Usta: “Üretim adına atılacak her adımın yanında olacağım”

Vali Usta ise kamuoyunda ‘Guldar Domatesi' olarak bilinen ve bu yıl Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan domates üreticilerini tebrik ile başladığı konuşmasında ‘İlimiz genelinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almış beş ürünümüz var. Bunlardan biri olan Guldar Domatesi de bu köyümüzde, siz değerli üreticilerimizin emekleri ile yetişiyor. Öncelikle Bingöl'ümüzün ekonomi gücüne katkılarınız için teşekkür ediyorum. ‘Guldar Domatesi' hakikaten farklı bir tat, özgün bir lezzet. Ziyadesiyle Coğrafi İşaret Tescil Belgesini hak ediyor. Bu konuda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Tarım ve üretimden alacağımız güç asli ve kalıcı gücümüz olacaktır. Devletimizin ve hükümetimizin bu konuda ciddi teşvikleri ve destekleri var. Bingöl Valisi olarak bu şehirde üretim adına atılacak her adımın yanında olacağım. Devletimizin çiftçimize, esnafımıza, sanayicimize sunduğu imkanların en üst düzeyde kullanılması ve bu şehrin sosyal ve ekonomik çehresinin daha da gelişmesi için daima destekçiniz olacağım' dedi.

Akdurmuş (Guldar) köyünde gerçekleşen Vatandaşla Buluşma / Halk Toplantısı programı, domates üreticilerinizin Vali Usta'ya üretim süreçleri, Pazar konusu, ürünün tanıtımı/reklamı ve hedefleri hakkında verdikleri bilgiler ile sona erdi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104153)
28 Eylül 2023 Perşembe 17:52
bence bu vali memlekete çok şey kazandıracak
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın