Dünyanın birçok ülkesinde kapalı gişe oynanan "Güldüren Şüphe" adlı tiyatro oyununu, dün saat 20.30'da Bingöl Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
Radyo Göl organizasyonuyla Bingöl'e getirilen Uygur kardeşler, "Güldüren Şüphe" adlı tiyatro oyununu sahneledi.
İç giyim tasarımı yapan iki kadının, beş milyon dolarlık bir siparişi almak için otelde mini bir defile hazırlamaları ile başlayan oyunda, kadınların eşleri bu iş anlaşmasından ve kazanılacak paradan habersiz, aldatıldıklarını düşünerek gizlice otel odasına girdi. Sonradan odaya manken, İtalyan iş adamı ve otel güvenliği de girince, olay Arap saçına döndü. Eşler, otel güvenliğinden kurtulmak için kadın kılığına girince, otel güvenliğinin aşkına da karşılık vermek zorunda kalırlar. Bir birinden ilginç hareketlerin jest ve mimiklerle süslendiği oyunda izleyicileri kahkahaya boğan oyuncular, yer yer ince mesajlar da vermeyi ihmal etmedi.
2 bölüm halinde sergilenen oyunda en duygusal an ise 2'inci bölümünün başlangıcında yaşandı. Bingöl Şehir Tiyatroları'nın yıllar süren çalışmalarının slayt gösterimi ile izleyicilere aktarıldığı bölümde duygulu anlar yaşandı. Eskilerin yad edildiği gösterim, yoğun alkış aldı.
Oyunun 2'inci bölümde artan kahkahalar, oyun bitimine kadar devam etti. İzleyicilerin yoğun alkışları arasında sahneyi terk eden Uygur Kardeşler, davet edilmeleri halinde her zaman Bingöl'e geleceklerini ifade ettiler.
BİNGÖL KENT HABER