KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Güler: bingöl'ün kaderi değişecek

Kale Köyü Barajı ve Beyhani Barajı'nın inşa edileceğini, Devlet Demir Yolları Palu- Solhan- Muş güzergâhının ise yenileneceğini bildiren Milletvekili Güler, en az 10 yıl sürecek bu çalışmalarda 8 bin işçinin çalışacağını vurguladı. Güler; “Bu projeler Bingöl'ün GAP'ı olacak, Bingöl'ün kaderini değiştirecek” dedi.

Güler: bingöl`ün kaderi değişecek
26 MAYIS 2007 CUMARTESİ 17:08
0
3192
0
AA aa
Hükümet, Türkiye genelinde yarım kalan veya proje çalışmaları tamamlanan 16 barajın faaliyete geçirilmesi için dış yatırımcının önünü açan kanun tasarısını Meclis'ten geçirdi. Bu kapsamda bulunan Kale ve Beyhani Barajlarının yapımı için ilk adımın atıldığını bildiren AK Parti Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler, bu projelerin 3 milyar dolarlık bir değer taşıdığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kanun tasarısı kapsamında ilgili firmalar ile hükümet arasında protokol imzalanacağını ifade eden Güler; “Yaklaşık 10 yıl önce Kale ve Beyhani Barajları'nın yapımı işini Özaltın, Cengiz ve Avusturya Firmaları üçlü konsorsiyum olarak üstlenmişlerdi. Firmalar önümüzdeki hafta brifing verecek. Çıkan kanun tasarısının ardından hükümetimiz ile ilgili firmalar arasında 4 ay içerisinde protokol imzalanacak ve çalışmalar başlayacak” dedi.
8–10 yıl sürecek yapım çalışmalarında en az 8 bin işçinin çalışacağına dikkat çeken Güler, istihdam alanında büyük bir potansiyel oluşturacak bu çalışmaların piyasalara da olumlu yansıyacağını söyledi.
3 milyar dolarlık bir yatarım olan baraj projesinin Bingöl için büyük önem taşıdığını aktaran Güler; “Bu projeler Bingöl'ün GAP'ı olacak, Bingöl'ün kaderini değiştirecek” ifadelerini kullandı.
Güler, Devletin, yap-işlet modeline göre inşa edilecek barajlardan 10 yıl süreyle üretilecek enerjiyi satın alma garantisi verdiğini de söyledi.
Baraj projelerinin yanı sıra devlet demir yolları alanında da çeşitli çalışmaların bulunduğunu aktaran Güler, Palu-Solhan-Muş güzergahındaki demiryolu hatlarının yenileneceğini, çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlayacağını kaydetti.
2 Hastane İhalesi Temmuz'da
Solhan ve Karlıova'daki hastane yetersizliğinin giderilmesi için yürütülen çalışmaların son aşamaya getirildiğini ifade eden Güler, her iki ilçeye de 50+10 yataklı hastaneler inşa edileceğini belirtti.
Solhan Devlet Hastanesi ihalesinin 17 Temmuz'da, Karlıova Devlet Hastanesi ihalesinin de 18 Temmuz'da yapılacağını söyleyen Güler, ihalelerin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Bingöl kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2025
13:47
Bingöl`de 15 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 15 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmada, 15 bin 300 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
18.06.2025
13:40
12Bingölspor ismini ve logosunu değişti!
12Bingölspor ismini ve logosunu değişti!
Daha önce çeşitli sebeplerle isim değişikliğine uğrayan ve son olarak '12Bingölspor' adıyla faaliyet gösterirken M.Engin Özturan öncülüğündeki yönetim tarafından alınarak 3. Lig'e çıkarılan yeşil beyazlı temsilcimiz, kurumsal kimliğini yenileyip ismini ve logosunu değiştirdi. Yeni ismi Bingölspor FK olarak tescillendi, logosunda ise Bingöl'ün folklorik sembolü olan kartal ile güneş ve dağ figürleri yer aldı.
18.06.2025
13:34
Bingöl`de Hungo Bungo Derneği Kuruldu
Bingöl'de Hungo Bungo Derneği Kuruldu
Alurca'da 'Çiçekleri Öpmek' anlamını taşıyan 'Hungo Bungo' adıyla arıcılık ve doğa alanındaki etkinlikleriyle öne çıkan grup, dernekleşme kararı aldı ve kuruluş dilekçesini Solhan Kaymakamlığına sundu. Hedeflerini ise 'Bingöl Balından sonraki hedefimiz Bingöl'e Milli Park kazandırmak' olarak açıkladılar.
17.06.2025
17:09
Vali Usta`dan yatırımcılara Bingöl çağrısı!
Vali Usta'dan yatırımcılara Bingöl çağrısı! 'Asla pişman olmayacaksınız'
Yeni Yatırım Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısı'nda iş dünyasına Bingöl'e yatırım çağrısında bulunan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'e gelin, asla pişman olmayacaksınız ve kazanacaksınız. Gelin, avantajlarla dolu bu yeni yatırım döneminde siz de yerinizi alın. Bingöl'ün üretim gücünü birlikte büyütelim.'
17.06.2025
16:00
Bingöl`ün Mayıs 2025 kaza bilançosu açıklandı
Bingöl'ün Mayıs 2025 kaza bilançosu açıklandı
Bingöl'de mayıs ayında meydana gelen 108 kazada 145 kişi yaralandı. Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise şöyle sıralandı:
17.06.2025
15:49
Bingöl`de menengiçler fıstık olacak
Bingöl'de menengiçler fıstık olacak
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde fıstık aşılama çalışmalarını inceledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın