KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Güler; 'Millet ittifakı iyi bir adayla vekil çıkarır'

Bingöl Eski Milletvekillerinden, Deva Partisi Sağlık Kurulu ve Koordinasyon Kurulu Üyesi Mahfuz Güler, doğru bir tercih yapılması durumunda Millet İttifakının Bingöl'de bir vekil çıkaracağına inandığını söyledi.

Güler; `Millet ittifakı iyi bir adayla vekil çıkarır`
12 MART 2023 PAZAR 19:36
38
4155
43
AA aa

Yaklaşan 14 Mayıs 2023 genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi hareketlilik hız kazandı. Bingöl'de çeşitli temaslarda bulunan Bingöl Eski Milletvekillerinden, Deva Partisi Sağlık Kurulu ve Koordinasyon Kurulu Üyesi Mahfuz Güler, Bingöl Online'a ziyarette bulundu.

Burada gündeme dair değerlendirmelerini paylaşan Güler, AK Parti'den ayrılışının sebeplerine dair soruyu yanıtlarken, Millet İttifakı'nın ve özelde Deva Partisi'nin politikalarına da değindi.

“KURDUĞUMUZ PARTİ BU DEĞİLDİ. O YÜZDEN AYRILDIM”

AK Parti'den neden ayrıldığı yönündeki soruya “Benim kurduğum parti bu parti değil. Hak hukuk bilen, adaleti bilen, yolsuzluğa bulaşmamış bir partiydi. 2007 yılına kadar bu ilkelerinden vazgeçmemişti. Şimdi öyle bir parti yok ortada” şeklinde yanıt veren Güler; “İlkelerimle bağdaşmayan bir tablo ortaya çıkınca istifa ettim ve dürüstlüğüne, bilgi ve birikimine inandığım Ali Babacan'ın daveti ile Deva Partisi'nde siyaset yapma kararı aldım” dedi.

“EHLİYET VE LİYAKAT KALMADI”

Kızılay'ın çadır satma skandalının Türkiye'deki ehliyet ve liyakatin geldiği noktayı gösteren açık bir örnek olduğuna dikkat çeken Güler; “Ehliyet ve liyakat olmayınca, iş ehline teslim edilmeyince Türkiye bu hale geldi. Adeta aile ve dost şirketlerine dönüştürülen kurumlar, maalesef kriz anlarında çökmüş ve liyakatsizliğin acısını ülke olarak hepimiz yaşamışız. Buna benzer yığınla örnek vermek mümkün. Bundan sebep şimdinin Türkiye'si maalesef açlık, yoksulluk ve sefalete sürüklenmiş. Türkiye'yi düze çıkaracak kadrolar Deva Partisi'ndedir. İyi bir ekonomist olan Ali Babacan önderliğinde bu ekonomik çöküntünün giderileceğine, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

Güler; “Türkiye'nin geldiği son durum hem siyasi hem de ekonomik olarak çok kötü. Hak hukuk adalet kalmadı. Bütün kurumlar görevini yapamaz hale geldi. Dolayısıyla DEVA Partisi, Türkiye'nin önünü açacak, yeni bir yön çizecek bir kadroya sahip. 2013'e kadar Ali Babacan'ın yönettiği ekonomi ile yüksek bir ivme yakalayan Türkiye ile bugünün Türkiye'si arasındaki farkı herkes görebiliyor. AK Parti, siyasal ömrünü tamamlamış, DEVA Partisi'nin deneyimli kadroları Türkiye'yi yönetmeye taliptir.”

“MİLLET İTTİFAKI ORTAK ADAYLA İYİ BİR FIRSAT YAKALAR”

Millet ittifakının ortak adayla gireceği bir seçimde Bingöl'de iyi bir netice elde edeceği inancını da paylaşan Mahfuz Güler; “Millet ittifakı tek adayla Bingöl'de seçime sevilen, sayılan, geçmişi temiz bir adayla girerse, bir milletvekilliğini çok rahat alacağını düşünüyorum. Toplum değişimden yana. Ekonominin tez zamanda toparlanması, kriz havasının giderilmesi, refahın yakalanması, hak ve adaletin güçlenmesi yönünde ciddi bir beklenti var. Bunun da bu seçimde elde edileceğini ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin de sağlanmasıyla Türkiye'nin yeniden bir şahlanışa geçeceği inancını aşıyorum”

“BİNGÖL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”

Yerel gündeme dair görüşlerini de paylaşan Güler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı büyük yıkımın ve can kayıplarının insanlığı derinden yaraladığını ve Türkiye'nin önemli bir gerçekliğini bir kez daha hatırlattığını söyledi.

Denetim mekanizması, imar afları ve ruhsatlandırma bakımından ciddi sorunlar olduğunun bu depremlerle bir kez daha görüldüğünü ifade eden Güler, Bingöl'deki yapı stokunun tümüyle incelenmesi, hasarlı yapıların acilen tahliye edilip yıkılması gerektiğini söyledi.

Bu hususta yeni yapıların inşasında hak sahiplerine bir dizi ekonomik desteklerin sunulması gerektiğini, aksi halde mevcut koşullarda insanların yapılarını yenileme şansının olamayacağını dile getiren Güler; “Öncelik Bingöl'ün afet ilanı kapsamına alınması gerekiyor. Bunun acilen yapılması lazım. Bu çerçevede sunulacak olanaklar da ortaya konulması ve yenileme süreçleri hızlandırılmalı. Ayrıca tedbirler de süratle hayata geçirilmeli. Bu hususta herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli” açıklamasında bulundu.

“KÜLTÜR TOKİ KONUTLARI ACİLEN BİTİRİLMELİ”

Bingöl merkez Kültür TOKİ Konutlarının da acilen tamamlanıp teslime dilmesi gerektiğini ifade eden Güler; “Bini aşkın hak sahibi yıllardır bu yeni konutlara taşınmayı bekliyor. Riskli bir süreçten geçiyoruz. Bu yüzden bu konutların acilen tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi gerekiyor. Ciddi bir mağduriyet oluştu. Bu konutlara taşınmaları, halkımızın can güvenliği açısından da önem arz ediyor.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100565)
09 Nisan 2023 Pazar 17:26
Akrabadan başkasını tanımaz. kardeşinin İş-kur olayını unutmadık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99333)
14 Mart 2023 Salı 08:48
rabbim yolunuzu açık etsin .tekrar vekil olarak görmek isteriz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99327)
14 Mart 2023 Salı 03:51
Diyorlar ki kendi akrabalarını işe almış. Ben gençten Karlıova dan merkezden işe girmiş birçok insan tanıyorum. Bj solhan lı değil mi. Keşke diğerleri de akrabalarını işe alsaydı. Adam faydalı insan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99326)
14 Mart 2023 Salı 03:48
Çok genci işe almış zamanında. Bingöle pozitif ayrımcılık yapılmalı çok genç işsiz. 2 kardeşim işsiz üniversite mezunu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99325)
14 Mart 2023 Salı 03:46
Mahfuz güler denince aklıma gelen tek şey şuydu. Bingöle faydalı insan. Liyakatkı insan. Karlıova hastanesi solhan hastanesi. Birçok işsiz gencimizi işe alması.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99322)
13 Mart 2023 Pazartesi 23:53
Sn Mahfuz GÜLER Bingöl'ün dürüst, fedakar ve kapısı her zaman herkese açık olan, olabilecekleri yapan adam gibi adam siyasetçilerden biridir. Geresi teferruattır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99316)
13 Mart 2023 Pazartesi 22:30
Sayın vekilim tebrik ediyorum Memleketimiz ve sizin için hayırlı olmasını diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99314)
13 Mart 2023 Pazartesi 22:24
Hayırlı olsun Allah utandırmasın Başarılar diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99310)
13 Mart 2023 Pazartesi 20:55
Mahfuz bey merkezden ve tüm ilçelerden oy potansiyeline sahip değerli bir siyasetçi. Şahsım adına söylüyorum eğer millet İTTİFAKI Mahfuz Güler beyi aday gösterirse çok iyi isabet olur..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99309)
13 Mart 2023 Pazartesi 20:52
Değerli vekilim Bingöl için büyük bir şans tekrar aday olursanız güzel hizmetler yapacağınızdan hiç şüphemiz yok.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın