KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Gülsüm'den gizli tanığa çağrı

Hakkında gizli tanık 'Avcı' tarafından verilen ifadelerle ilgili konuşan Gülsüm Koç: “Gerçekten eğer bunu iddia ediyorsa, çıkıp bunu söylesin. Önümde çok uzun yıllar var. 18 yaşında birinin yaşanmışlıklarına engel olan, ket olan biri, bunların hepsini görüp gerçekten vicdanına dokunsun öyle ifadesini versin.'

Gülsüm`den gizli tanığa çağrı
01 MART 2013 CUMA 08:40
0
2538
2
AA aa

Bingöl'de polis aracısına silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Diyarbakır'da yargılandığı mahkemece 'gizli tanık' ifadesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan lise öğrencisi 19 yaşındaki Gülsüm Koç, gizli tanığa çağrıda bulundu.

Bingöl'de 2011 yılında polis aracına düzenlenen silahlı saldırı olayına katıldığına ilişkin hakkında gizli tanık ifadesi bulunan lise öğrencisi Gülsüm Koç, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce ömür boyu ve 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Siirt E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Koç, haftada bir kez daha önceden yönetime bildirdiği iki numaradan biriyle telefonla görüşebiliyor. Haftada bir kez olmak üzere 10 dakika telefon görüşmesi hakkı bulunan Gülsüm Koç, bir hafta Bingöl'de bulunan ailesini, bir hafta ise İstanbul'da bulunan ağabeyi Hakan Koç'u arıyor.

"BÖYLE BİR CEZAYI BEKLEMİYORDUM"

Gözaltına alındığı gün itibariyle bir hukuksuzluğun kendini gösteremeye başladığını ifade eden Gülsüm Koç: “Yargılandığım maddeler şaşırtıcıydı. Yargı süreciyle birlikte bunun değişeceğine inanıyordum. 2 yıllık bir yargılanma sürecim oldu. Ama yargılandığım süre içinde şunu gördüm ki, bir ceza vereceklerinin kararındaydılar. Bunun nasıl gelişeceğini çok iyi bilmiyordum. Ama alınan karar, verilen ceza gerçekten beni şaşırttı. Çünkü böyle bir cezayı beklemiyorduk. En azından bir yerde hukukun, adaletin işleyeceği düşüncesindeydik. Beklediğimiz gibi bir sonuç olmadı. Dosyaya bakıldığında elle tutulur delil diye sunulabilecek herhangi bir şey yoktu. Ama buna rağmen bu kadar ceza verdiler. Yargılandığımız süre içerisinde gerçekten de adaleti göremedik. Çünkü bir düşünce vardı. 'Biz buna cezayı vereceğiz, ne pahasına olursa olsun. Elimizde delil olursa da, olmazsa da bu cezayı vereceğiz.' düşüncesi vardı. Sonuçta o cezayı da verdiler. Böylesi bir durum gelişti" dedi.

"HAYALLERİNİZ VARDIR, BUNLARIN HEPSİ GERİDE KALDI"

Yargılanma süreci içinde cezaevinden çıkıp çıkmama arasında bir sürü kararsızlık olduğunu belirten Gülsüm Koç: “Ama ceza aldıktan sonra artık şunu hissedebiliyorsunuz. Diyorsunuz ki, 'artık tamam buraya aitim.' Bir yanda o mahkeme sürecinin son bulması belki sizi rahatlatabiliyor. Ama bir yerden sonra artık geride bıraktıklarınızın size çok uzak olduğunu, bundan kaynaklı artık buraya ait hissettiğiniz duygusunu yaratıyor insanda. Okulumun mezuniyetini veremememin üzüntüsü vardı içimde. Okulumun mezuniyetini veremedim. Cezaevindeyken bu gerçekleşti. Hayalleriniz vardır, programlarınız vardır, planlarınız vardır. Bunların hepsi geride kaldı. İnsan yapamayacaklarının özlemini çekiyor. Yani tüm yarım kalmışlıklar insanda bir acı olarak kalıyor" diye konuştu.

"TARİHİ YERLERİ GEZMEK İSTİYORDUM"

Daha önce gidip görmediği yerleri gezmek ve görmek istediğini ifade eden Koç, "Dışarıda en özlediğim şey bu aslında. Çünkü burada da en fazla şunu hissediyorsunuz. Okuduğunuz, izlediğiniz yerlerin gezilip görülmesi gerçekten çok güzel. Ama genç yaşta bunları göremeden, gezmeden, o şehirleri, o tarihi yerleri gezmeden ondan uzak kalmak, koparılmak gerçekten özlemini duyduğum şey oldu. Bu coğrafyalarda yaşanan acıların yaşandığı sokakları gezip görmek isterdim. Batı'sıyla, Doğu'suyla her yeriyle gezmek isterdim. İnsan kendi halkının, birlikte yaşadığı halkların coğrafyasını, oradaki kültürelliğini, Türkiye'de yaşayan bütün halkların kültürel etkinliğinin var olduğu bütün şehirleri gezip görmek istiyor" dedi.

GÜLSÜM'DEN GİZLİ TANIĞA ÇAĞRI

Hakkında gizli tanık 'Avcı' tarafından verilen ifadelerle ilgili de konuşan Gülsüm Koç: “Gerçekten eğer bunu iddia ediyorsa, çıkıp bunu söylesin. Biz mahkemede bulunması talebinde bulunduk. Ama kabul etmediler. Ne pahasına olursa olsun, bizim kararımızı değiştirmeyecek deniyordu. Eğer gerçekten beni gördüğünü iddia ediyorsa çıkıp bir kez daha bunu ifade etsin. Çünkü sonuçta ben o gün orada olmadığımı kanıtladım. Benim kendi tanıklarım vardı. Ama bugün kalkıp bir tanık bunu ifade ediyor. Bu tanığın ne kadar doğru olduğu iddianameye de yansıdı. Çünkü kendi içinde de çelişki barındıran bir durum söz konusu. Eğer gerçekten bunun var olduğuna inanıyorsa, bir kez daha çıkıp bunu doğrulasın. Çıkıp gördüğünü söylesin. Bunların hepsini, bütün çelişkileri açığa çıkarması gerekiyor. 18 yaşındaki bir genç kadın, lise okuyan, üniversite sınavlarına hazırlanan biriyim. Sonuçta belki cezaevinin ne olduğunu, cezaevinin anlamını bilmeyen biri anlaşılan. Bunların hepsini görmeli. Önümde çok uzun yıllar var. 18 yaşında birinin yaşanmışlıklarına engel olan, ket olan biri, bunların hepsini görüp vicdanına dokunsun. Ben bu insanın hayatını cezaevinde geçirmesini kabul edebilir miyim? Ben bunu yaparken onun yaşamını, onun yaşadıklarını, geride bıraktıklarını, uzun yıllar burada kalabileceğine gönlüm razı olabilir mi, vicdanım buna el verir mi? Bunu çıkıp dile getirsin. Gerçekten vicdanına dokunsun ve öyle ifadesini versin" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hakkı Bulmuş (@Misafir_12404)
01 Mart 2013 Cuma 18:00
Yapmadım demiyor , sadece delil yok diyor..
Haykırsa dese ki ; Ben polise kurşun sıkmam, onlarda insan. Ben insan vuramam...
Neden mazlum rolündesin ??
O polisin ayakları kesildi yürüyemiyor.Onunda hayalleri yokmuydu?
O kadar insan yaşıyor Bingölde, o kadar öğrenci var,Peki neden seni yakaladılar ???
Bence sen bi vicdanınla yüzleş önce.. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Bazen cezası burada verilir bazende sonraya kalır..
Asıl suçlu bu kız değilse kendisi itiraf etmelidir. Onu bu suça azmettirenleri, ona silah verenleri ihbar etmelidir
savi akbana (@Misafir_12398)
01 Mart 2013 Cuma 13:46
hadi diyelimki olay anını anlattı peki olan bitenler kimin yanına kar kalacak.. hem kız orda olmadığını kanıtladı. ama sırlı camın arkasındaki kişi kızın orda olduğunu iddia ediyor peki o halde kanıtlasın bunu. ayrıca müebbet ceza ve 26 yıl yahu bu türkiyedeki adalete ağlayalımmı yoksa gülelimmi lutfen yargı bu masumun beraatine karar vermelidir. daha 18 yaşında. nice hayalleri var bu insanın. insaf be diyoruz sayın hakim bey insaf diyoruz savcı bey. adalet bakanlığınıda istifa etmeye davet ediyoruz
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın