KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Gül'ün yardım ettiği elif'e ilik nakledildi

Konya'da ağır bağışıklık sistemi hastalığı nedeniyle ilik nakli gereken ve yapılmadığı taktirde yaşamı tehlikeye girecek olan 4 yaşındaki kız çocuğuna bulunan uygun iliğin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girmesiyle getirildiği öğrenildi.

Gül`ün yardım ettiği elif`e ilik nakledildi
09 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ 00:47
0
1895
0
AA aa

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde bir yıl önce ağır bağışıklık sistemi hastalığı teşhisi konulan 4 yaşındaki Elif Kübra İbiş'e yaşaması için nakil yapılması gereken kök hücre ABD'de bulundu. Ancak ailesi tarafından maddi imkansızlıklar nedeniyle uygun kök hücre bir türlü Türkiye'ye getirilemedi.

Bunun üzerine baba Yaşar İbiş, son çare olarak Cumhurbaşkanlığına internet üzerinden durumu anlatan bir yazı gönderdi. Yazıya çok geçmeden telefonla yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla kök hücre en kısa sürede Türkiye'ye getirilerek küçük Elif Kübra'ya nakledildi.

Üç çocuk babası Yaşar İbiş (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının hastalığından dolayı ailece çok yıprandıklarını, ama kızının yaşaması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

Elif Kübra'nın yaşaması için kemik iliği nakli yapılmasının şart olduğunu, ve uygun kök hücrenin ABD'de bulunduğunu anımsatan İbiş, ''Kök hücrenin masraflarını Sağlık Bakanlığı karşılıyor ancak işlemler uzun sürüyor. Kök hücreyi bizim kendi imkanlarımızla Türkiye'ye getirmemiz gerekiyordu. Çünkü bize ödeme daha sonra yapılacaktı. Ancak ilik bankasına verecek paramız yoktu. Ben de Cumhurbaşkanlığı'na internet yoluyla ulaştım. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girmesiyle de bütün prosedürler kısa zamanda aşılarak ilik Türkiye'ye getirildi'' dedi.

Nakil sonrası hem kızının hem de kendilerinin adeta dünyaya tekrar geldiklerini ifade eden İbiş, ''Çok mutluyuz. Umutsuzluğa kapıldığımız anda Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül devreye girmeseydi belki ilik zamanında getirilemeyecek, kızım hayatta olmayacaktı. Nakil sonrası da Cumhurbaşkanlığından beni arayıp kızımın sağlık durumu hakkında bilgi aldılar'' diye konuştu.

Kızının kontrolleri için her hafta Antalya'ya gitmek zorunda olduklarını belirten İbiş, maddi anlamda zor günler yaşadıklarını sözlerine ekledi.

-KÜÇÜK ELİF'İN DOKTORU-

SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatrik Hematoloji Bölüm Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan, 3 yaşındayken Elif Kübra'ya ağır bağışıklık sistemi hastalığı olan Griscelli teşhisi konulduğunu, küçük çocuğun hastalığı doğuştan taşıdığını bildirdi.

Çalışkan, çok nadir görülen hastalığın tek tedavi yönteminin kemik iliği nakli olduğunu belirterek, ABD'den getirilen kök hücrenin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde başarılı şekilde nakledildiğini kaydetti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın