KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Günde 2 saat tv izlemek riskli!

Yapılan bir araştırmada, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini ortaya çıkardı.

Günde 2 saat tv izlemek riskli!
16 HAZİRAN 2011 PERŞEMBE 09:26
0
2423
0
AA aa

Uzun süre Televizyon izlemek diyabet ve kalp hastalıkları riskini arttırıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmek diyabet riskini beş kat kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükseltiyor.

 

Uzmanlar, yapılan bir araştırmaya göre, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini kaydederek, uzun süre televizyon izlemeyle diyabet ve kalp hastalıkları riskinin yükselmesi arasında bağlantı kuran araştırmacıların, kanepede patates yemekten kaçılması gerektiğini söylediklerine dikkat çekti.

 

175 bin kişi üzerinde araştırma yapıldığını söyleyen Uzmanlar, mesajın çok basit olduğunu vurgulayarak, “Televizyon izlemeyi azaltmak diyabet-2, kalp hastalıkları ve prematüre ölüm oranı riskini önemli bir şekilde düşürebilir” dedi.

 

“TV karşısında yemek alışkanlık olmamalı”

Öte yandan, araştırmacılar uzun süre televizyon izleyen kişilerin aktif bir yaşam tarzı sürmedikleri için kilo aldıkları ya da obez olduklarını dikkat çekerken uzmanlar, televizyon karşısında cips ve bisküvi yemenin, şekerli ve alkollü içecekler içmenin düzenli bir aktivite haline gelmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

 

“TV izlemek yerine fiziksel aktivite yapmalıyız”

Uzmanlar, fiziksel aktivitenin diyabet-2 riskini yüzde 60 azalttığını vurgulanarak, televizyon izlerken ne kadar zaman geçirdiğimiz konusunda seçici olmaya çalışmalıyız ve televizyon izlemek yerine daha çok fiziksel aktivite yapmalıyız” dediler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın