KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Günde 2 saat tv izlemek riskli!

Yapılan bir araştırmada, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini ortaya çıkardı.

Günde 2 saat tv izlemek riskli!
16 HAZİRAN 2011 PERŞEMBE 09:26
0
1992
0
AA aa

Uzun süre Televizyon izlemek diyabet ve kalp hastalıkları riskini arttırıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmek diyabet riskini beş kat kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükseltiyor.

 

Uzmanlar, yapılan bir araştırmaya göre, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini kaydederek, uzun süre televizyon izlemeyle diyabet ve kalp hastalıkları riskinin yükselmesi arasında bağlantı kuran araştırmacıların, kanepede patates yemekten kaçılması gerektiğini söylediklerine dikkat çekti.

 

175 bin kişi üzerinde araştırma yapıldığını söyleyen Uzmanlar, mesajın çok basit olduğunu vurgulayarak, “Televizyon izlemeyi azaltmak diyabet-2, kalp hastalıkları ve prematüre ölüm oranı riskini önemli bir şekilde düşürebilir” dedi.

 

“TV karşısında yemek alışkanlık olmamalı”

Öte yandan, araştırmacılar uzun süre televizyon izleyen kişilerin aktif bir yaşam tarzı sürmedikleri için kilo aldıkları ya da obez olduklarını dikkat çekerken uzmanlar, televizyon karşısında cips ve bisküvi yemenin, şekerli ve alkollü içecekler içmenin düzenli bir aktivite haline gelmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

 

“TV izlemek yerine fiziksel aktivite yapmalıyız”

Uzmanlar, fiziksel aktivitenin diyabet-2 riskini yüzde 60 azalttığını vurgulanarak, televizyon izlerken ne kadar zaman geçirdiğimiz konusunda seçici olmaya çalışmalıyız ve televizyon izlemek yerine daha çok fiziksel aktivite yapmalıyız” dediler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
20.01.2026
20:16
Bingöl`de Rojava Tepkisi
Bingöl'de Rojava Tepkisi
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgelerine yönelik saldırıları protesto ederek sivillere yönelik müdahaleleri kınadı.
20.01.2026
19:44
Bingöl`de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Bingöl'de KOAH hastası UMKE operasyonuyla hastaneye ulaştırıldı
Karlıova'nın Taşlıçay köyünde solunum sıkıntısı yaşayan 70 yaşındaki KOAH hastası K.Ç., yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yollara rağmen UMKE ve 112 ekiplerinin tam paletli araçla yaptığı operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
19:24
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Bingöllü sporculardan Raffa Şampiyonluğu
Mersin'de düzenlenen Gençler Türkiye Raffa Şampiyonası'nda Bingöl'ü temsil eden genç sporcular, farklı kategorilerde Türkiye şampiyonlukları ve dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
20.01.2026
18:57
Bingöl`de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Bingöl'de diyaliz hastasına AKUT yetişti
Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Aşağı Gökçekanat köyünde yaşayan felçli ve diyaliz hastası 71 yaşındaki N.Ş, AKUT Bingöl ekibinin kar motoru ve arazi aracıyla gerçekleştirdiği zorlu operasyonla hastaneye ulaştırıldı.
20.01.2026
18:15
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Bingöllü Kürt Mehmet vefat etti
Almanya Berlin'de yaşayan 'Kürt Mehmet' lakaplı Bingöllü Mehmet Kaplankıran hayatını kaybetti. Ölüm haberini Sedat Peker duyurdu. Alman Bild Gazetesi, ölüm sebebine ilişkin detayları şöyle paylaştı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın