KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Günde 2 saat tv izlemek riskli!

Yapılan bir araştırmada, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini ortaya çıkardı.

Günde 2 saat tv izlemek riskli!
16 HAZİRAN 2011 PERŞEMBE 09:26
0
2397
0
AA aa

Uzun süre Televizyon izlemek diyabet ve kalp hastalıkları riskini arttırıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmek diyabet riskini beş kat kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükseltiyor.

 

Uzmanlar, yapılan bir araştırmaya göre, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini kaydederek, uzun süre televizyon izlemeyle diyabet ve kalp hastalıkları riskinin yükselmesi arasında bağlantı kuran araştırmacıların, kanepede patates yemekten kaçılması gerektiğini söylediklerine dikkat çekti.

 

175 bin kişi üzerinde araştırma yapıldığını söyleyen Uzmanlar, mesajın çok basit olduğunu vurgulayarak, “Televizyon izlemeyi azaltmak diyabet-2, kalp hastalıkları ve prematüre ölüm oranı riskini önemli bir şekilde düşürebilir” dedi.

 

“TV karşısında yemek alışkanlık olmamalı”

Öte yandan, araştırmacılar uzun süre televizyon izleyen kişilerin aktif bir yaşam tarzı sürmedikleri için kilo aldıkları ya da obez olduklarını dikkat çekerken uzmanlar, televizyon karşısında cips ve bisküvi yemenin, şekerli ve alkollü içecekler içmenin düzenli bir aktivite haline gelmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

 

“TV izlemek yerine fiziksel aktivite yapmalıyız”

Uzmanlar, fiziksel aktivitenin diyabet-2 riskini yüzde 60 azalttığını vurgulanarak, televizyon izlerken ne kadar zaman geçirdiğimiz konusunda seçici olmaya çalışmalıyız ve televizyon izlemek yerine daha çok fiziksel aktivite yapmalıyız” dediler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
17.08.2026
01:17
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyan vatandaşları doğru desteğe yönlendirmek amacıyla pazar yeri, cadde ve kahvehanelerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.
17.08.2026
01:16
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Zazaca ve Kürtçenin de aralarında bulunduğu farklı dillerde uluslararası geçerliliğe sahip sınavların yapılabileceği 30 bilgisayarlı Dil Laboratuvarı ve Yabancı Dil e-Sınav Merkezi hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın