KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Gündoğdu'dan Kurban Bayramı uyarısı

Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, Kurban Bayramı'nda Covid-19 salgınına karşı vatandaşları uyararak, alınan tedbirlere uyulması gerektiğini bildirdi.

Gündoğdu`dan Kurban Bayramı uyarısı
30 TEMMUZ 2020 PERŞEMBE 13:22
6
2380
3
AA aa

Kurban Bayramı'na bir gün kala Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle alınması gereken tedbirleri hatırlatan Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, kurban bayramını kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Gündoğdu, “Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlarımızın dini vecibelerini huzur içinde ve sağlıklı bir şekilde eda etmeleri, muhtemel salgın riskinin bertaraf edilmesi için gerekli önlemler planlanmış ve uygulanmaya devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirlerine hassasiyetle uymaları, Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri çerçevesinde temizlik, maske ve mesafe tedbirlerine en üst düzeyde riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir. Kurban Bayramı'nın kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak sağlıklı bir şekilde geçirilebilmek için, İlimiz genelinde Kurban Bayramı Arifesi ve Kurban Bayramı süresince toplu olarak mezarlık ziyareti yapılmamalıdır, Bireysel olarak yapılacak mezarlık ziyareti esnasında oluşabilecek insan yoğunluğunu azaltmak için mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı noktalardan yapılmalıdır, Genel olarak toplu bayramlaşma yapılmamalıdır, Bayramlaşmalar telefonla yapılmalıdır, Toplu bayram yemek organizasyonları yapılmamalıdır, İlimiz genelinde özellikle köylerimizde Kurban Bayramı münasebetiyle geleneksel hale gelmiş futbol vb turnuvaları yapılmamalıdır, Hasta, yaşlı, taziye ziyaretleri ertelenmeli, bireysel olarak yapılacak ziyaretlerde sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına azami ölçüde uyulmalıdır. Bayramlaşma münasebetiyle tokalaşma, sarılma vb. davranışlardan kaçınılmalıdır. Bayram süresince ve bayramdan sonra da vatandaşlarımızın sağlık tedbirlerine uyacağına inanıyor, Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum” şeklindeki açıklamayı yaptı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60610)
30 Temmuz 2020 Perşembe 23:41
Bahçelievlerde su kesintisi var hemde bayram gecesi su olmayan yerde covidten nasıl korunacağız bu sorun 15 gündür devam ediyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60602)
30 Temmuz 2020 Perşembe 14:37
vaka sayısını da bi zahmet verseniz. bingöl kapalı kutudur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60613)
31 Temmuz 2020 Cuma 13:48
@Misafir Kullanıcı İnsanların tedbir almadığı bir memlekette kalkmış vaka sayısını soruyorsun farzetki 500 vaka sayısı..çok merak ediyorsan git kendin istastiklere bak müdürlük binasında..Klavya gladyatörlüğü yapmana gerek yok yegen..
08.08.2025
19:06
Bingöl`de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl'de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez açılacak olan Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 11 Ağustos 2025 Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlayacak.
08.08.2025
18:43
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
08.08.2025
18:25
Bingöl`de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 2 şüpheli yakalandı
Biri hırsızlıktan, diğeri aile kanununa muhalefetten aranıyordu. Bingöl'de Jandarma tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildiler.
08.08.2025
18:04
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Saliha Ozan cinayetine ilişkin açıklamada bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadının yaşam hakkı kutsaldır, dokunulmazdır ve asla pazarlık konusu yapılamaz! Kadınların güven içinde, özgürce, onuruyla yaşadığı bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizler, her bir kadın için, her bir hayat için, her bir nefes için mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.
08.08.2025
17:33
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Sözler verildi, kamuoyu heyecanlandı, stadyumun yeri için bile günlerce süren tartışmalar yaşandı ancak gelinen noktada Bakanlıktan da siyasilerden de ses yok! Yeni sezon öncesi TFF stadyum için şartlarını açıklayınca apar topar tadilata yönelinse de 1 ayda nasıl yetiştirileceği muamma!
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın