KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Gündüz öğretmen, akşam yönetmen

Bingöl'de bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yap Yunus Çiftçi, akşamları da Şehri Bingöl Tiyatro ekibinin yönetmenliğini yapıyor.

Gündüz öğretmen, akşam yönetmen
24 KASIM 2021 ÇARŞAMBA 14:40
4
1732
2
AA aa

Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde okurken, 2001 yılında Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılan seçmeyle bir oyunda hamal rolünü üstlenen sınıf öğretmeni Yunus Çiftçi, o günden bu yana çok sayıda oyunda rol alarak öğretmenlik mesleğine başlamasına rağmen tiyatrodan kopmadı. Yaklaşık 15 yıl önce meslektaşlarıyla Şehri Bingöl Tiyatrosunu kuran Çiftçi, merkez Mustafa Kemal Paşa İlkokulundaki derslerden arta kalan vaktinde de tiyatroda yönetmenlik yapıyor. Hem yetişkin hem de çocuk oyunları hazırlayan Çiftçi, Ankara, İstanbul gibi şehirlere turneler düzenleyerek tiyatro severlerle bir araya geliyor.

"Hem öğretmenliği hem tiyatroyu ilk günkü şevkle yapıyorum"

Öğretmenlik mesleğinde 20'nci yılını geride bırakan Çiftçi, hem öğretmenliği hem de tiyatroyu ilk günkü şevk ile yaptığını söyledi. Çiftçi, "Sınıf öğretmeniyim, mesleğimin 20'nci yılındayım. Öğretmenliğimin yanı sıra Bingöl'de 2007 yılından beri yarı amatör yarı profesyonel anlamda tiyatro çalışmalarını yürütmekteyim. Gündüz mesai saatleri içinde derslerime giriyorum. Akşamları da diğer ekip arkadaşlarımla birlikte tiyatro eğitimini yapmaktayız. Ben her iki işimi de severek yapıyorum. Tiyatro çalışmalarına özellikle 2007'den başladığımızdan itibaren şevkle, arzu ile işimi icra etmeye çalışıyorum. Özellikle tiyatro eğitimini egzersiz adı altında okulumdaki ve diğer okullardaki çocukların tiyatro eğitimine, drama eğitim derslerine de giriyorum. Akşam ki provalarımızda genelde biz yetişkinlere yönelik oyunlar yapıyoruz ve zazaca yapıyoruz bunu. Bunu bir öğretmen olarak niçin yapıyorum? Ben işimi severek yapıyorum, bu işimi yaparken de memleketime, çocuklarımıza, insanımıza nasıl faydalı oluruz, kültürümüze nasıl bir katkımız olur onun gayreti içindeyiz" dedi.

Şimdiye kadar 80 oyun sahnelendi

Çocuk ve yetişkin oyunlarıyla birlikte şimdiye kadar yaklaşık 80 oyun sahnelediklerini aktaran Çiftçi, "İnşallah son nefesime kadar hem öğretmenlik mesleğimi icra edeceğim hem de tiyatro çalışmalarına son hız devam edeceğiz inşallah" diye konuştu.

7 yıldır Çiftçi ile tiyatro sahnesinde olduğunu kaydeden Yasin Torak ise "Yunus Çiftçi hocam ile beraber 7 yıldır tiyatroyla ilgileniyoruz. Kendisi gündüz öğretmenlik yapar, akşam da o yorgunlukla ben ve benim gibi arkadaşlara tiyatroyu sevdirmek adına elinden her şeyi yapar. Bunu da üstelik hiçbir beklenti içinde olmadan yapar. Bugüne kadar yapmış olduğu yüzlerce oyun var. Benim gibi de 50-60 tiyatrocu yetiştirmiştir. Eli öpülesi bir insan. Kendisine bu emeği için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87252)
25 Kasım 2021 Perşembe 11:01
Yunus hoca Bingolun degerli ve saygi değer oğretmenlerindendir.Kendisine başarılar dilerim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87231)
24 Kasım 2021 Çarşamba 15:55
Hep odun taşıyan ogretmenleri 24 kasımda görmeye alışıktık. Değişik olmuş klasikten yapay zekaya geçiş.
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın