KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Güneşin doğuşu festivali düzenlenecek

4 yıl aradan sonra bu yıl yeniden düzenlenecek olan Güneşin Doğuşu Festivali’nin 16 Ağustos’ta başlayacağı bildirildi.

Güneşin doğuşu festivali düzenlenecek
07 HAZİRAN 2013 CUMA 05:35
0
14775
1
AA aa

Karlıova'da düzenlendiği ilk yıllarda büyük ilgi gören ancak 2008 yılından beridir kutlanmayan Güneşin Doğuşu Festivali bu yıl yeniden düzenlenecek.

Karlıova Belediye Başkanı Reşit Özen, festivalin, ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, bu yıl yeniden güneşin eşsiz doğuşunun seyrini vatandaşlara yaşatacaklarını söyledi.

Güneşin Doğuşu Festivali'ni 16-17-18 Ağustos tarihlerinde düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirten Özen: “Dünyada güneşin en güzel izlendiği iki yerden biri Karlıova'daki Bingöl Dağlarıdır. Burada güneşin doğuşunu izlemek ayrı bir heyecandır. Daha önce düzenlenen Güneşin Doğuşu Festivali, birkaç yıldır yapılmıyor. İnsanlarımıza güneşin eşsiz güzelliğini seyrettirmek için bu yıl yeniden festival düzenliyoruz” dedi.

Yol sorunu için valilikten yardım talebi

Festival yapımı konusunda şuan tek sıkıntının yol olduğunu ifade eden Özen: “Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer'den yol yapımı konusunda destek istemiştik. Bize bu konuda yardımcı olacağını ve yolun düzenlenmesi için araç vereceğinin sözünü vermişti. Vali beyin tayini çıkınca kaldı. Şimdi yeni valimizden yolun yapımı konusunda destek isteyeceğiz. Bu yolu yaparsak sıkıntımız kalmaz ve insanlarımızın yol çilesi bitmiş olacak” dedi.

Festivalin 3 gün boyunca Karlıova'da çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Özen, son gün dağa tırmanarak güneşin doğuşunun izlenmesinin ardından programın sona ereceğini söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
erhan ulaş (@Misafir_13932)
13 Haziran 2013 Perşembe 14:56
yol sorunu çözülmeli
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın