KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Güneşin doğuşu festivali düzenlenecek

4 yıl aradan sonra bu yıl yeniden düzenlenecek olan Güneşin Doğuşu Festivali’nin 16 Ağustos’ta başlayacağı bildirildi.

Güneşin doğuşu festivali düzenlenecek
07 HAZİRAN 2013 CUMA 05:35
0
14363
1
AA aa

Karlıova'da düzenlendiği ilk yıllarda büyük ilgi gören ancak 2008 yılından beridir kutlanmayan Güneşin Doğuşu Festivali bu yıl yeniden düzenlenecek.

Karlıova Belediye Başkanı Reşit Özen, festivalin, ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, bu yıl yeniden güneşin eşsiz doğuşunun seyrini vatandaşlara yaşatacaklarını söyledi.

Güneşin Doğuşu Festivali'ni 16-17-18 Ağustos tarihlerinde düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirten Özen: “Dünyada güneşin en güzel izlendiği iki yerden biri Karlıova'daki Bingöl Dağlarıdır. Burada güneşin doğuşunu izlemek ayrı bir heyecandır. Daha önce düzenlenen Güneşin Doğuşu Festivali, birkaç yıldır yapılmıyor. İnsanlarımıza güneşin eşsiz güzelliğini seyrettirmek için bu yıl yeniden festival düzenliyoruz” dedi.

Yol sorunu için valilikten yardım talebi

Festival yapımı konusunda şuan tek sıkıntının yol olduğunu ifade eden Özen: “Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer'den yol yapımı konusunda destek istemiştik. Bize bu konuda yardımcı olacağını ve yolun düzenlenmesi için araç vereceğinin sözünü vermişti. Vali beyin tayini çıkınca kaldı. Şimdi yeni valimizden yolun yapımı konusunda destek isteyeceğiz. Bu yolu yaparsak sıkıntımız kalmaz ve insanlarımızın yol çilesi bitmiş olacak” dedi.

Festivalin 3 gün boyunca Karlıova'da çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Özen, son gün dağa tırmanarak güneşin doğuşunun izlenmesinin ardından programın sona ereceğini söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
erhan ulaş (@Misafir_13932)
13 Haziran 2013 Perşembe 14:56
yol sorunu çözülmeli
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın