KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Güney: Mesleki eğitimin getirilerini doğru anlatmalıyız

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney: 'Öğrencilerimize, velilerimize mesleki eğitimin getirilerini doğru anlatmalı, gençlerimizi meslek sahibi olma yönünde özendirerek doğru yönlendirmeler yapmalıyız.'

Güney: Mesleki eğitimin getirilerini doğru anlatmalıyız
11 EKİM 2019 CUMA 19:06
3
1985
0
AA aa

Meslek liseleri müdürleri ile yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, ‘‘Başarılı bir mesleki eğitim sonrasında sektörün ihtiyacına uygun olan donanımlarla mezun olmuş bir kişinin işsiz kalması neredeyse imkânsızdır” dedi.

MEB meslek liseleri raporunda, 2007- 2008 ile 2015-2016 yılları arasında meslek liselerinden mezun olan gençler ve 81 ildeki işletme yöneticilerin içinden 33 bine yakın mezun ile araştırma yaptı. Bu araştırma sonuçları, eğitimin ardından gençlerin sürüklendiği sömürü sistemini gözler önüne serdi. Bakanlığın raporuna göre, öğrencilerin yüzde 70'i aldıkları eğitimden memnun olsa da iş hayatına girebilme oranlarındaki düşüklük ve aldıkları ücretler dikkat çekti.

İl genelinde görev yapan meslek lisesi müdürlerinin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney başkanlığında meslek liseleri eğitim öğretim faaliyetlerini planlama ve değerlendirme toplantısı 60. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

60. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Mesleki eğitimin önemini vurgulayan İl Müdürü Güney; “Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple, sanayinin gelişmesinde bir alt yapı yatırımı olan meslekî ve teknik eğitime Bakanlığımız nezdinde de oldukça önem verilmektedir. Öğrencilerimize, velilerimize mesleki eğitimin getirilerini doğru anlatmalı, gençlerimizi meslek sahibi olma yönünde özendirerek doğru yönlendirmeler yapmalıyız. Nitelikli işgücü açığının kapatılması için en etkin yol, mesleki eğitimin tanıtım/yönlendirme faaliyetlerinin doğru ve etkin yapılmasından geçmektedir. Başarılı bir mesleki eğitim sonrasında sektörün ihtiyacına uygun olan donanımlarla mezun olmuş bir kişinin işsiz kalması neredeyse imkânsızdır. Bu bilginin aktarılması, öğrenci ve velilerimizce anlaşılması önemlidir. 2023 Eğitim Vizyonunda mesleki ve teknik eğitim okullarında üretilen başarılı projelere mikro kredi sağlanacağı belirtiliyor. Bu kapsamda okullarımızda mutlaka günümüz ihtiyacını karşılayan projeler üretilmeli ve sektörle işbirliğine gidilmelidir. Bu konuda her türlü desteğe hazırız. Yanımızda olun; yakınınızda olacağız” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
23:20
Bingöl`de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl'de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl çarşı merkezindeki yeni düzenleme, şehirde beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Park betonlaştı' eleştirileriyle gündeme gelen Kent Meydanı aslında neydi, şimdi neye dönüştü? Diğer illerdeki meydanlar nasıl? İşte yanıtı…
07.12.2025
19:36
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Bingöl-Genç karayolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılara montlarını örterek soğuktan koruyan sağlık ekiplerinin duyarlı davranışı takdir topladı.
07.12.2025
19:21
Bingöl`de aranan cinayet zanlısı yakalandı
Bingöl'de aranan cinayet zanlısı yakalandı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.12.2025
19:13
Hesarek`te sezon açılışı için geri sayım başladı
Hesarek'te sezon açılışı için geri sayım başladı
Telesiyejlerden otel güvenliğine kadar tüm eksikliklerin giderildiğini açıklayan Vali Usta, bölgenin önemli bir kış turizm merkezi olan Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nin kısa süre içinde yeniden hizmete gireceğini duyurdu.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın