KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Güneydoğu 5 yıl sonra kalkınmada öncü olacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 5 yıl sonra Doğu ve Güneydoğu illerinin kalkınmada öncü olacağını söyleyerek, bölgede önemli faaliyetler yürüten kalkınma ajanslarında çalışan uzmanlar sayesinde 4 -5 yıl sonra ciddi bir insan gücü havuzunun oluşacağını kaydetti.

Güneydoğu 5 yıl sonra kalkınmada öncü olacak
03 EKİM 2011 PAZARTESİ 00:27
0
2046
0
AA aa

Diyarbakır'a giden Bakan Yılmaz, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte Karacadağ Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Ajansın Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Bakan Yılmaz'a iki yıldır yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın kısa sürede önemli işlere imza attığını vurgulayarak, ajansta çalışan uzman personellere kendilerini çok iyi bir şekilde yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Güneydoğu'nun en geç 5 yıl içinde kalkınmaya öncülük edeceğini belirten Bakan Yılmaz, bölgede bu potansiyelin olduğunun uzmanlar eliyle ortaya çıkarılacağını kaydetti. Yılmaz, "Karacadağ Kalkınma Ajansı doğru yolda güzel işler yapıyor hakikaten. Kısa sürede iyi bir mesafe alındı. İkinci çağrıya çıkıldı, bölge planları, araştırma raporları, izlemeler ve yatırım destek ofisinin çalışmaları... Bütün bunlar gerçekten çok güzel." ifadelerini kullandı.

Kalkınmanın bir değişim süreci olduğunu belirten Yılmaz, kalkınmanın toplumu daha iyiye doğru değişmesi olduğunu vurguladı. Bakan Yılmaz şunları söyledi:

"Eğer gerçekten değiştirecekseniz bu yapıyı, gerçekten bir değişim unsuru olacaksanız bu bölgede, işe kendinizden başlamanız gerekir. Kendinizden, kurumunuzdan başlayarak değişimci anlayışı yerleştirmeniz gerekiyor. Ben inanıyorum ki sizler çok iyi yetişeceksiniz. 3- 5 yıl sonra kalkınma ajanslarımızda çok ciddi bir insan gücü havuzu olacaktır. Bu çalışmalar bizi farklı yönlere doğru götürecektir. Fakat o günlere kadar çok sabırla, ter döküp çalışmamız lazım." 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın