KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Gurbetçiler dış hatlarda ısrarcı

Almanya’nın Wedel şehrinde faaliyet gösteren Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, Hamburg- Bingöl, Bingöl- Hamburg direk uçuşlarının başlamasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Dernek Basın Sözcüsü Gürçay: “Sayın Bakanımızdan ve milletvekillerimizden çalışmaları takip etmelerini rica ediyoruz”

Gurbetçiler dış hatlarda ısrarcı
17 NİSAN 2014 PERŞEMBE 07:09
1
1877
0
AA aa

Bingöl-Almanya ve Almanya Bingöl direk uçuşları için girişimlerde bulunan Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, bir süre önce başlatılan girişimlerin devam ettiğini, sonuca ulaşılması için gerekli desteğin sunulmasını beklediklerini bildirdi.

“Hamburg- Bingöl, Bingöl- Hamburg direkt uçuşların başlamasına yönelik başlattığımız çalışmalar samimiyet ve kararlılıkla devam etmektedir” diyen Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Yusuf Gürçay: “Derneğimiz konu itibariyle, Kalkınma Bakanlığı, Valilik ve Havalimanı Müdürlüğü ile iletişim içinde olup, gelişmeleri takip etmekte, elde ettiği bilgileri halkımızla paylaşmaktadır. Her ne kadar gerek Türkiye'de yaşanan olumsuzluklar ve gerek yerel seçimler nedeniyle çalışmalar istenilen ve beklenen hızda devam etmese de, gidişat yüzümüzü güldürmekte, bizleri heyecanlandırmaktadır. İnşallah bu inanç, samimiyet, azim ve kararlılık, memleketimize ve hemşerilerimize olan sevdamız, aynı zamanda kendimize olan güven ve inancımız sayesinde bu işi hep birlikte başaracak, gurbette yaşayan hemşerilerimizin bir nebze de olsa rahat nefes alacak, geçmişte yaşanan sıkıntılar geride kalacaktır” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞÜI'NA BAŞVURU YAPILDI

Gelinen aşamada, Bingöl Havalimanı Müdürlüğü'nün, çalışmalar hakkında Kalkınma Bakanlığı'nı bilgilendirdiği ve derneğin yazılı başvurusu üzerine Valiliğin, Bingöl Havalimanı dış hatlar bölümünün yapılması ve faaliyete geçmesi üzerine İçişleri Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulunduğu bilgisini paylaşan Gürçay, şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığı'nın konuyu bakanlar kurulunda ele alıp onay vermesinin ardından havalimanında çalışmalar başlayacak, böylelikle çok büyük bir yol kat edilecektir. İşte burada, Bakanımız ve hemşerimiz Sayın Cevdet Yılmaz ve milletvekillerimize, konunun bir an önce Bakanlar Kurulunda görüşülüp karara bağlanmasında önemli görevler düşmektedir. Bakanımızdan ve milletvekillerimizden çalışmaları takip etmelerini, böylesine önemli konuda halkı ve memleketi için samimiyet ve titizlikle elinden geleni yapmalarını bekliyor ve rica ediyoruz. Bilmemiz gerekir ki, bir şeyi hepimiz için istiyoruz. Her şey memleketimiz ve halkımız için diyoruz. Unutmadan hakkını vermemiz gerekir ki, Havalimanı Müdürümüz Sayın Mahmut Araboğa'nın samimi ve özverili çalışmaları ve konuyu yakından takip etmeleri yol almamızda, bu aşamaya gelinmesinde çok önemli etken olmuştur. Kendisine derneğimiz ve halkımız adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Valiliğimize de teşekkür ediyoruz. İnşallah aynı hassasiyeti ve samimiyeti elinden bir şeyler gelen yetki sahibi diğer hemşerilerimiz de gösterirler.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın