KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Gururumuz vakıfbank!

.Gururumuz Vakıfbank! Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde şampiyonluk maçında Azeri ekibi Rabita Bakü'yü 3-0 yenerek mutlu sona ulaştı.

Gururumuz vakıfbank!
21 MART 2011 PAZARTESİ 10:21
0
3116
0
AA aa


.Foto Galeri Gururumuz Vakıfbank!Galeriye gitmek için tıklayınızVAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM: 3 - RABİTA BAKÜ: 0

SALON: Burhan Felek
HAKEMLER: Zorica Bjelic (Sırbistan), Susana Rodriguez (İspanya)

VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM: Bahar, Gözde, Glinka, Poljak, Özge, Nikolic (Gizem,
RABİTA BAKÜ: Zhukova, Mammadova, Krsmanovic, Starovic, Glass, Golubovic (Popovic, Ativi, Doganjic, Nenova)

SETLER: 25-13, 25-20, 25-18
SÜRE: 74 Dakika (23, 26, 25)

Galeri için tıklayınız...

Rakibine set vermeden maçı kazanan kırmızı-beyazlılar, Avrupa'nın voleyboldaki en önemli kupasını Türkiye'ye getirmeyi başardı. Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom bu başarısıyla Türkiye'de bir ilkin de sahibi oldu.

Rabita Bakü'de Mammadova ile Starovic'in çabalarına karşın, Glinka, Nikolic ve Poljak ile etkili bir oyun çıkaran Vakıfbank Güneş Sigorta, ilk seti rahat bir şekilde 25-13 aldı.

İkinci sette Rabita Bakü, savunmasını biraz daha düzeltmesine karşın, bu performans Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u durdurabilmeleri için yeterli olmadı. Başarılı bir savunma yapan ve Poljak ile Nikolic'in sayılarıyla üstünlüğünü devam ettiren Vakıfbank Güneş Sigorta, bu seti de 25-20 kazanarak 2-0 öne geçti.

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, son sette de rakibine şans tanımazken, bu bölümü 25-18 kazanarak mücadeleden 3-0 galip ayrıldı ve şampiyonluğa ulaştı.

TARİH YAZDILAR
İstanbul'da gerçekleştirilen Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde şampiyon olan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, bu kupayı kazanan ilk Türk takımı olarak tarih yazdı.

Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımını finalde mağlup ederek bayan voleybolunda Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kazanan Vakıfbank Güneş Sigorta, Türk voleybol tarihinin kulüpler bazındaki en büyük başarısına da imza attı.

Türk takımları daha önce Avrupa kupalarında erkekler ve bayanlarda 4 şampiyonluk kazanırken Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez birincilik kürsüsüne Türk ekiplerinden Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom çıktı.

Daha önce bayanlarda Kupa Galipleri Kupası, Top Teams Kupası Dörtlü Finali, erkeklerde ise GM Capital Challange Kupası Dörtlü Finali'nde şampiyon olan Türk ekipleri, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ise bugüne dek mutlu sona ulaşamamıştı.

İLK KUPA ECZACIBAŞI'NDAN
Kupa Galipleri Kupası'nın 1999 yılında Bursa'da yapılan dörtlü finalinde İtalya'nın Cermagica Reggio Emilia takımını finalde devirmeyi başaran Eczacıbaşı, Türkiye'ye voleybolda ilk Avrupa kupasını getirmeyi başardı.

VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA ÜÇÜNCÜ KUPASI'NI KAZANDI
Vakıfbank Güneş Sigorta, 2004 yılında Bursa'da düzenlenen Top Teams Kupası Dörtlü Finali'ni, 2007 yılında ise yine Bursa'da organize edilen Challange Kupası Dörtlü Finali'ni kazanmayı başararak, müzesinde 2 Avrupa kupası bulunduran tek kulüp durumuna gelirken, bugün elde ettiği şampiyonlukla Avrupa'daki üçüncü kupasına ulaştı.

Voleybolda Avrupa kupası kaldıran tek Türk erkek takımı konumundaki ekip ise İzmir temsilcisi Arkasspor.

İzmir'de 2009 yılında düzenlenen GM Capital Challange Kupası Dörtlü Finali'ni kazanan Arkasspor, Avrupa'da kupa kaldıran ilk erkek takımı konumuna geldi.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON OLDU
Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna oynadığı tüm maçlarını kazanarak ulaştı.

Dörtlü finale 10'da 10 galibiyetle gelen Türk ekibi, dörtlü finalde Fenerbahçe Acıbadem ve Rabita Bakü galibiyetleri ile 12'de 12 yapıp namağlup olarak şampiyon oldu.

Şampiyonaya A Grubu'nda başlayan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Polonya'nın Bank BPS Fakro, Rusya'nın Zerechie ve Sırbistan'ın Kızılyıldız takımlarıyla mücadele etti. Grupta oynadığı 6 maçı da kazanan Türk ekibi, lider olarak 12'li play off'a kaldı.

Bu turda Polonya'nın Aluprof Bielsko Biala takımıyla eşleşen Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, iki maçı da 3-1'lik skorlarla kazanarak turu geçti.

6'lı play off turunda bir diğer Türk temsilcisi Eczacıbaşı VitrA ile eşleşen Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, ilk maçı 3-0, ikinci maçı ise 3-2 kazanıp namağlup olarak dörtlü finale yükselmeyi başardı.

Vakıfbank Güneş Sigorta, dörtlü finalin ilk maçında Fenerbahçe Acıbadem'i 3-2, finalde ise Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımını 3-0 mağlup etti ve tarihi bir başarıya ulaştı.

ÖDÜLE BOĞULACAKLAR
Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oyuncuları ve teknik heyeti aldıkları bu tarihi başarıyla adeta ödüle boğulacak.

Oyuncular ve teknik heyete ödül yönetmeliği gereği verilecek cumhuriyet altınlarının yanı sıra kulüp tarafından şampiyonluk priminin verilmesi bekleniyor.

İTALYANLAR'A DUR DEDİK
Voleybol Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, bu kupadaki İtalyan hegemonyasına da son verdi.

51. Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Türk ekibi, 2005 yılından bu yana son 6 sezondur kupayı kazanan İtalyan takımlarına da 'dur' dedi ve bu kupayı kazanan ilk Türk takımı olarak da tarihi bir başarıya imza attı.

3. FİNALDE KUPAYA UZANDI
Avrupa Şampiyonlar Ligi dörtlü finalinde daha önce 3 kez mücadele eden ve 2 kez de final oynayan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom (Vakıfbank ve Vakıfbank Güneş Sigorta adlarıyla), 3. finalinde mutlu sona ulaştı.

1998 ve 1999 yıllarında ikinci olan Türk ekibi, uzun bir aradan sonra Rabita Bakü ile oynadığı finali kazanarak özlediği şampiyonluğa ulaştı.

Bu arada Türk takımlarından Eczacıbaşı 1980, Fenerbahçe Acıbadem ise geçen yıl dörtlü finalde oynadıkları final maçını kaybederek 2. oldu.

EN ÇOK RUSLAR KAZANDI
Bayanlar voleybolunda Avrupa'nın en önemli kupasını en çok Rus (SSCB dahil) ekipleri kazandı.

Özellikle eski SSCB döneminde voleybolda çok büyük başarılara imza atan ve kupalara adeta ambargo koyan Rus takımları, 24 kez kupayı müzesine götürürken İtalyanlar 14 kez, Bulgarlar 3, Fransızlar ve Çekoslovaklar 2'şer, İspanyol, Yugoslav, Hırvat, Doğu Alman, Macarlar ve son olarak da Türk takımı 1'er şampiyonluk yaşadı.

YILLAR VE ŞAMPİYONLAR
Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonlar ve ülkeleri şöyle:

1961: Dinamo Moskova (SSCB)
1962: Bruvestnik Odesa (SSCB)
1963: Dinamo Moskova (SSCB)
1964: Levski Spartak (Bulgaristan)
1965: Dinamo Moskova (SSCB)
1966: CSKA Moskova (SSCB)
1967: CSKA Moskova (SSCB)
1968: CSKA Moskova (SSCB)
1969: CSKA Moskova (SSCB)
1970: Dinamo Moskova (SSCB)
1971: Dinamo Moskova (SSCB)
1972: Dinamo Moskova (SSCB)
1973: Nimse (Macaristan)
1974: Dinamo Moskova (SSCB)
1975: Dinamo Moskova (SSCB)
1976: Ruda Hvezda (Çekoslovakya)
1977: Dinamo Moskova (SSCB)
1978: Traktor Schwerin (Doğu Almanya)
1979: CSKA Sofya (Bulgaristan)
1980: Ruda Hvezda (Çekoslovakya)
1981: Uralochka (SSCB)
1982: Uralochka (SSCB)
1983: Uralochka (SSCB)
1984: CSKA Sofya (Bulgaristan)
1985: ADK Alma Ata (SSCB)
1986: CSKA Moskova (SSCB)
1987: Uralochka (SSCB)
1988: Teodora Ravenna (İtalya)
1989: Uralochka (SSCB)
1990: Uralochka (SSCB)
1991: Mladost (Yugoslavya)
1992: Teodora Ravenna (İtalya)
1993: Parmalat Matera (İtalya)
1994: Uralochka (Rusya)
1995: Uralochka (Rusya)
1996: Parmalat Matera (İtalya)
1997: Foppapedretti Bergamo (İtalya)
1998: Dubrovnik (Hırvatistan)
1999: Foppapedretti Bergamo (İtalya)
2000: Foppapedretti Bergamo (İtalya)
2001: Volley Modena (İtalya)
2002: RC Cannes (Fransa)
2003: RC Cannes (Fransa)
2004: Tenerife Marichal (İspanya)
2005: Foppapedretti Bergamo (İtalya)
2006: Pallavolo Sirio Perugia (İtalya)
2007: Foppapedretti Bergamo (İtalya)
2008: Colussi Perugia (İtalya)
2009: Volley Bergamo (İtalya)
2010: Volley Bergamo (İtalya)
2011: Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom (Türkiye)

OYUNCULAR ÇILGINLAR GİBİ SEVİNDİ
Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımını 3-0 yenerek şampiyon olan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oyuncuları ve teknik heyeti karşılaşmanın bitiminde büyük bir sevinç yaşadı.

Saha ortasında birbirleriyle sarmaş dolaş olan oyuncular ve teknik heyet şampiyonluğu doyasıya kutlarken salonu dolduran taraftarlar da büyük bir coşkuyla şampiyonluk şarkıları söyledi.

Oyuncular ve teknik heyet konfetiler eşliğinde şampiyonluğu doyasıya yaşadı.

KUPAYI MEYER'DEN ALDILAR
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk takımı olan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oyuncuları şampiyonluk kupasını CEV Başkanı Andre Meyer'in elinden aldı.

Meyer'in kupayı oyunculara vermesiyle birlikte salonda büyük bir sevinç yaşanırken, oyuncular sahaya kurulan platformun üstünde tezahüratlar yaparak şampiyonluklarını kutladı.

Oyuncular daha sonra müzik eşliğinde dans ederek kupayla şampiyonluk turu attı ve taraftarlarla karşılıklı tezahüratlar yaptı.

Bu arada şampiyon takımın altın madalyalarını da Andre Meyer, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve Acıbadem Grubu Yönetim Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar verdi.

İkinci olan Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımına da gümüş madalyalarını Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara takdim etti.

EN DEĞERLİ OYUNCU GLINKA
Dörtlü finalin en değerli oyuncusu Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'un Polonyalı oyuncusu Malgorzata Glinka seçildi.

Glinka ile birlikte şampiyon Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'un 6 oyuncusu en iyiler kategorilerinde ödül aldı.

Şampiyona sonrası seçilen en iyiler şunlar:

En Değerli Oyuncu (MVP): Malgorzata Glinka (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
En iyi manşet alan oyuncu: Gözde Sonsırma (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
En iyi servis atan oyuncu: Natalya Mamadova (Rabita Bakü)
En iyi pasör: Özge Çemberci Kırdar (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
En iyi libero: Gizem Güreşen (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
En iyi blokçu ödülü: Maja Poljak (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
En iyi smaçör: Manon Flier (Scavolini Pessaro)
En skorer oyuncu: Jelena Nikolic (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)

DÖRTLÜ FİNALİN EN KISA MAÇI
Vakıfbank Güneş Sigorta ile Rabita Bakü arasında oynanan final maçı dörtlü finalin en kısa süren karşılaşması oldu.

Dün oynanan Scavolini Pessaro-Rabita Bakü maçı 99, Fenerbahçe Acıbadem-Vakıfbank Güneş Sigorta karşılaşması 125, bugünkü Fenerbahçe Acıbadem-Scavolini Pessaro maçı da 99 dakika sürerken, Vakıfbank Güneş Sigorta ile Rabita Bakü arasındaki final karşılaşması ise 74 dakikada tamamlandı.

''BİR GRUP FENERBAHÇE TARAFTARLARI...''
Burhan Felek Spor Salonu'nda bulunan bir grup Fenerbahçe taraftarı, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom-Rabita Bakü maçında Azeri takımını destekledi.

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oyuncularına sahaya ısınmak için çıktıklarında tepki gösteren taraftarlar, daha sonra Rabita Bakü bayrakları açtı.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, taraftarlardan Rabita Bakü bayraklarını indirmelerini istedi. Bunun üzerine taraftarlar bayrakları indirdi. Ancak Koç'un salondan ayrılmasının ardından yeniden Rabita Bakü bayraklarını açan taraftarlar özellikle Vakıfbank Güneş Sigorta'nın kardeş oyuncuları Gözde ile Özge'ye tepki gösterdi.

Bu grubun tepkisine rağmen salondaki diğer Fenerbahçeli taraftarlar Vakıfbank Güneş Sigorta oyuncularını alkışlayıp destek verdi. Bu grup maçın sonlarına doğru salondan ayrıldı.

AYDINLAR FİNALE GELDİ
Fenerbahçe Acıbadem-Scavolini Pessaro maçında protokol tribününde yer almayan Acıbadem Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, final maçını ise protokol tribününden izledi.

Aydınlar'ın yanı sıra CEV Başkanı Andre Meyer, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın