KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Güveçli'de göz nuru eserler sergilendi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Güveçli Köyü'nde yıl içersinde kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru eserler sergilendi.

Güveçli`de göz nuru eserler sergilendi
25 MAYIS 2011 ÇARŞAMBA 08:17
0
1675
1
AA aa

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Güveçli Köyü'nde yürütülen 2010–2011 eğitim yılı sergisi düzenlenen törenle dün saat 11.30'da Güveçli İlköğretim Okulu salonunda açıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Basugay, Zeki Boylu, Bedri Dinler ve Mahmut Kurtaran, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari ve kursiyerlerin katılımıyla açılışı yapılan sergide sergilenen ürünler, göz kamaştırdı.

 

Sergi açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ensari yaptı. Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce yapılan kursların önemine değinen Ensari, “Her alanda büyük dönüşümlerin meydana geldiği, bilgi ve teknolojinin büyük bir hızla gelişip yaygınlaştığı bir çağda yaşıyoruz. Bilgi çağına uyum sağlayan bir neslin yetişmesi için birey eğitimi ve öğretiminin daha fazla önem kazandığını görmekteyiz. Halk Eğitim Merkezleri, insan eğitimi açısından büyük önem arz etmektedir. Halk eğitimi, toplumun her kesimini hedef kitlesi olarak kabul eden ve insanları eğiterek, kültür seviyelerini yükseltmek ve çağın gelişen-değişen şartlarına uyum sağlamalarını kolaylaştırmaya yönelik olarak yapılan faaliyetlerin tamamını kapsamaktadır. Halk eğitim merkezi olarak en önemli hedefimiz, bilgiyle donanmış, bilgiyi üreten ve kullanabilen insanlarımızın sayısını arttırarak onları hak ettikleri bir yaşam standardına kavuşmalarına yardımcı olmaktır” dedi.

 

Her zaman, her yerde, herkes için eğitim parolasıyla faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Ensari, “Bingöl Halk Eğitim Merkezi, ülkemizin kalkınması için ihtiyaç duyulan yetişmiş iş gücünün yetiştirilmesi için mesleki-teknik ve sosyal kültürel alanlarda kurslar açmakta, kursiyerlerimize bir meslek öğretmenin ve el becerilerini geliştirmenin yanında, bilgi ve beceriyle donatılmış bireyler olarak onları bilinçli bir insan olarak hayata hazırlayıp sorgulayıcı ve üretken bir kişilik kazandırmak için de çalışmalarına devam etmektedir. En önemli amacımız, annelerimizi, kızlarımızı her yönden bilgiyle, beceriyle donanmış, bilinçli ve üretken bir seviyeye getirmektir. Bu serginin açılmasında emeği geçenleri kutluyor ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Ensari'nin konuşmasının akabinde kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, 2010-2011 eğitim dönemi içerisinde kurumu tarafından verilen kurslarda başarılı çalışmalara imza atarak bugünkü sergiyi hazırlayan kursiyerlere teşekkür ederek, göze hoş gelen emeği göz nuru eserlerin hazırlandığını söyledi.

 

Kursların önemine değinen Hansu, bayanlara çok önem verdiklerini ve eğitimli bayanların gelecek nesillerin oluşmasında çok önemli rol alacaklarının altını çizdi.

 

Kursiyerlerin kendilerini geliştirmelerini isteyen Hansu, bayanlara her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Belge töreninin ardından serginin açılışı yapıldı. Sergiyi dolaşan davetlilere, kursiyerler tarafından mahalli yemek ikram edildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aydın argun ağa (@Misafir_4677)
26 Mayıs 2011 Perşembe 18:24
yoruma gerek yoktur elerınıze sağlık güveçli halkına ve hocalarına nice başarlılar
allah sizlere yardımcı olsun
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
29.04.2024
14:51
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu, kendi özel kliniğini açarak Bingöllü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
29.04.2024
14:50
Rotahane`nin durağı `Yüzen Adalar` oldu
Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın