KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Güvençer: 'işsizlik büyük bir sorun

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl'ün en önemli sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, &';Bu sorun sadece Bingöl'ün sorunu değil, Türkiye'nin sorunudur” dedi.

Güvençer: `işsizlik büyük bir sorun
28 NİSAN 2011 PERŞEMBE 08:34
0
2615
0
AA aa

İl İstihdam Kurulu Toplantısı dün saat 14.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay ve kamu kurum amirleri katıldı. Toplantıda İş-Kur'un yaptığı çalışmalar üzerinde duruldu.

 
Toplantıda konuşan Vali Güvençer, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de en önemli sorunun işsizlik sorunu olduğuna vurgu yaparak, işsizlik sorununun çözümü için devletin çok ciddi adımlar attığını ifade etti.
 
2010 yılında Bingöl'de istihdamın geliştirilmesi için 2.5 milyon TL bütçe ayrıldığını belirten Vali Güvençer, bu yılda ise şuana kadar 1.5 milyon TL harcandığını ve yıl içerisinde bu miktarın artacağını söyledi.
 
İş-Kur'da yapılan çalışmaların bir okul binası, hastane binası gibi göz önünde bulunmadığını ifade eden Vali Güvençer, verilen kurslarla insanların meslek sahibi yapıldığını vurguladı. Yaklaşık bin 500 vatandaşa meslek kursu verildiğini belirten Vali Güvençer, bunun küçümsenecek bir rakam olmadığını ifade etti.
 
Vali Güvençer'in konuşmasının ardından Türkiye İş Kurumu Bingöl İl Müdürü M.Fesih Güler, slayt gösterisi eşliğinde 2009 ve 2010 yıllarında yapıkları çalışmaları anlattı.
 
Güler, 2009 yılında kurumlarına kayıtlı bulunan 275 kişinin, 2010 yılında ise 673 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. 2009 yılında İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının 5 bin 745 olduğunu belirten Güler, 2010 yılında ise bu sayının 5 bin 743 olduğunu ifade etti. 2009 yılında açtıkları 41 meslek kursunda 761 kişinin eğitim gördüğünü belirten Güler, 2010 yılında ise 51 kurs açtıklarını ve 998 kişinin eğitim gördüğünü ifade etti. Güler 2011 yılı Mart ayı itibariyle de İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının 4 bin 94 olduğunu söyledi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.08.2026
11:28
Bingöl`de Bir Haftada 19 Tutuklama
Bingöl'de Bir Haftada 19 Tutuklama
Jandarmanın 24-31 Temmuz tarihleri arasında yürüttüğü operasyonlarda 76 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 19 kişi tutuklandı. Operasyonlarda binlerce kök kenevir, silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
03.08.2026
01:00
Adaklı`da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı'da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan diyaliz merkeziyle, ilçedeki hastalar artık tedavileri için Bingöl merkeze gitmek zorunda kalmayacak. Dört cihazla hizmet verecek merkez, özellikle yaz aylarında memleketine gelen diyaliz hastaları için de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.
03.08.2026
00:59
Genç`te Kronik Soruna Neşter
Genç'te Kronik Soruna Neşter
Genç Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Sanayi Sitesi, Meslek Yüksekokulu, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Eski Cezaevi bölgesini kapsayan yol ve altyapı çalışmalarıyla uzun yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununu kalıcı olarak gidermeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Kemal Tartar, 'İlçemizi adım adım geleceğe hazırlıyoruz' dedi.
03.08.2026
00:58
LPG`ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
LPG'ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
Akaryakıt fiyatlarında beklenen yeni artışın gece yarısından itibaren pompaya yansıması öngörülüyor. Zamla birlikte Bingöl'de otogaz kullanan araç sahiplerini de daha yüksek yakıt maliyetleri bekliyor.
03.08.2026
00:57
Bingöl`de
Bingöl'de 'Vadeli Araç Satışı' Tartışması
Kentte son dönemde 'vadeli araç satışı' adı altında gerçekleştirildiği öne sürülen bazı işlemler tartışma konusu oldu. Ekonomik sıkıntı yaşayan kişilerin mağduriyet yaşadığı iddiaları gündeme gelirken, ticari ilişkilerde daha şeffaf ve adil bir yaklaşım çağrısı yapılıyor.
03.08.2026
00:56
'Murat'ı Akışına Bırakın' Çağrısı
BİNÇEVDER ile Genç İçin Bir Saat Derneği, Murat Nehri kıyısında ortak basın açıklaması yaparak kum ocaklarının çevreye verdiği zarar ile altın madenciliğinden kaynaklanabilecek siyanür riskine dikkat çekti. Dernekler, nehrin doğal yapısının korunması ve çevresel tahribatın sona erdirilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın