KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Güvençer: 'işsizlik büyük bir sorun

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl'ün en önemli sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, &';Bu sorun sadece Bingöl'ün sorunu değil, Türkiye'nin sorunudur” dedi.

Güvençer: `işsizlik büyük bir sorun
28 NİSAN 2011 PERŞEMBE 08:34
0
2122
0
AA aa

İl İstihdam Kurulu Toplantısı dün saat 14.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay ve kamu kurum amirleri katıldı. Toplantıda İş-Kur'un yaptığı çalışmalar üzerinde duruldu.

 
Toplantıda konuşan Vali Güvençer, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de en önemli sorunun işsizlik sorunu olduğuna vurgu yaparak, işsizlik sorununun çözümü için devletin çok ciddi adımlar attığını ifade etti.
 
2010 yılında Bingöl'de istihdamın geliştirilmesi için 2.5 milyon TL bütçe ayrıldığını belirten Vali Güvençer, bu yılda ise şuana kadar 1.5 milyon TL harcandığını ve yıl içerisinde bu miktarın artacağını söyledi.
 
İş-Kur'da yapılan çalışmaların bir okul binası, hastane binası gibi göz önünde bulunmadığını ifade eden Vali Güvençer, verilen kurslarla insanların meslek sahibi yapıldığını vurguladı. Yaklaşık bin 500 vatandaşa meslek kursu verildiğini belirten Vali Güvençer, bunun küçümsenecek bir rakam olmadığını ifade etti.
 
Vali Güvençer'in konuşmasının ardından Türkiye İş Kurumu Bingöl İl Müdürü M.Fesih Güler, slayt gösterisi eşliğinde 2009 ve 2010 yıllarında yapıkları çalışmaları anlattı.
 
Güler, 2009 yılında kurumlarına kayıtlı bulunan 275 kişinin, 2010 yılında ise 673 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. 2009 yılında İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının 5 bin 745 olduğunu belirten Güler, 2010 yılında ise bu sayının 5 bin 743 olduğunu ifade etti. 2009 yılında açtıkları 41 meslek kursunda 761 kişinin eğitim gördüğünü belirten Güler, 2010 yılında ise 51 kurs açtıklarını ve 998 kişinin eğitim gördüğünü ifade etti. Güler 2011 yılı Mart ayı itibariyle de İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının 4 bin 94 olduğunu söyledi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.12.2025
23:34
Bingöl Basın Konseyi`nden PFDK Tepkisi:
Bingöl Basın Konseyi'nden PFDK Tepkisi: '12Bingölspor yalnız değildir'
Bingöl Basın Konseyi, Silifke deplasmanındaki tartışmalı hakem kararları ve PFDK cezalarının ardından 12Bingölspor'a sahip çıkan net bir açıklama yaptı: '12Bingölspor, bu kentin emeğini, mücadelesini ve umudunu temsil etmektedir. Ölçüsüz disiplin cezaları ve tartışmalı hakem uygulamaları karşısında Bingöl'ün değerleri sahipsiz değildir.'
28.12.2025
23:30
Adaklı ve Kiğı`da Eğitime 1 Gün Ara
Adaklı ve Kiğı'da Eğitime 1 Gün Ara
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adaklı ve Kiğı ilçelerinde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.
28.12.2025
23:28
Yatırım sözü var, yol yok!
Yatırım sözü var, yol yok!
2022 yılında yatırım programına alınmasına rağmen yenilenmeyen Yedisu yolu, sürücüler için can güvenliği tehdidine dönüşürken, yatırım vaatlerinin neden hayata geçirilmediği sorusu cevapsız kalıyor.
28.12.2025
23:27
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme hazırlık kapsamında Yedisu ilçesinde kurulan konteyner kentte tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 40 adet yedek konteyner için ikinci bir alan oluşturulduğunu açıkladı.
28.12.2025
23:26
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç sürmeye ağır yaptırımlar geliyor. TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri olacak trafik kanun teklifiyle para cezaları katlanacak, ehliyetlere uzun süreli el konulacak.
28.12.2025
23:25
Bingöl`de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın