KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Nisan 2026 Pazar
°C

Güvençer: 'işsizlik büyük bir sorun

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl'ün en önemli sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, &';Bu sorun sadece Bingöl'ün sorunu değil, Türkiye'nin sorunudur” dedi.

Güvençer: `işsizlik büyük bir sorun
28 NİSAN 2011 PERŞEMBE 08:34
0
2252
0
AA aa

İl İstihdam Kurulu Toplantısı dün saat 14.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay ve kamu kurum amirleri katıldı. Toplantıda İş-Kur'un yaptığı çalışmalar üzerinde duruldu.

 
Toplantıda konuşan Vali Güvençer, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de en önemli sorunun işsizlik sorunu olduğuna vurgu yaparak, işsizlik sorununun çözümü için devletin çok ciddi adımlar attığını ifade etti.
 
2010 yılında Bingöl'de istihdamın geliştirilmesi için 2.5 milyon TL bütçe ayrıldığını belirten Vali Güvençer, bu yılda ise şuana kadar 1.5 milyon TL harcandığını ve yıl içerisinde bu miktarın artacağını söyledi.
 
İş-Kur'da yapılan çalışmaların bir okul binası, hastane binası gibi göz önünde bulunmadığını ifade eden Vali Güvençer, verilen kurslarla insanların meslek sahibi yapıldığını vurguladı. Yaklaşık bin 500 vatandaşa meslek kursu verildiğini belirten Vali Güvençer, bunun küçümsenecek bir rakam olmadığını ifade etti.
 
Vali Güvençer'in konuşmasının ardından Türkiye İş Kurumu Bingöl İl Müdürü M.Fesih Güler, slayt gösterisi eşliğinde 2009 ve 2010 yıllarında yapıkları çalışmaları anlattı.
 
Güler, 2009 yılında kurumlarına kayıtlı bulunan 275 kişinin, 2010 yılında ise 673 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. 2009 yılında İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının 5 bin 745 olduğunu belirten Güler, 2010 yılında ise bu sayının 5 bin 743 olduğunu ifade etti. 2009 yılında açtıkları 41 meslek kursunda 761 kişinin eğitim gördüğünü belirten Güler, 2010 yılında ise 51 kurs açtıklarını ve 998 kişinin eğitim gördüğünü ifade etti. Güler 2011 yılı Mart ayı itibariyle de İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının 4 bin 94 olduğunu söyledi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın