KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Güvençer: 'işsizlik büyük bir sorun

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl'ün en önemli sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, &';Bu sorun sadece Bingöl'ün sorunu değil, Türkiye'nin sorunudur” dedi.

Güvençer: `işsizlik büyük bir sorun
28 NİSAN 2011 PERŞEMBE 08:34
0
2652
0
AA aa

İl İstihdam Kurulu Toplantısı dün saat 14.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay ve kamu kurum amirleri katıldı. Toplantıda İş-Kur'un yaptığı çalışmalar üzerinde duruldu.

 
Toplantıda konuşan Vali Güvençer, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de en önemli sorunun işsizlik sorunu olduğuna vurgu yaparak, işsizlik sorununun çözümü için devletin çok ciddi adımlar attığını ifade etti.
 
2010 yılında Bingöl'de istihdamın geliştirilmesi için 2.5 milyon TL bütçe ayrıldığını belirten Vali Güvençer, bu yılda ise şuana kadar 1.5 milyon TL harcandığını ve yıl içerisinde bu miktarın artacağını söyledi.
 
İş-Kur'da yapılan çalışmaların bir okul binası, hastane binası gibi göz önünde bulunmadığını ifade eden Vali Güvençer, verilen kurslarla insanların meslek sahibi yapıldığını vurguladı. Yaklaşık bin 500 vatandaşa meslek kursu verildiğini belirten Vali Güvençer, bunun küçümsenecek bir rakam olmadığını ifade etti.
 
Vali Güvençer'in konuşmasının ardından Türkiye İş Kurumu Bingöl İl Müdürü M.Fesih Güler, slayt gösterisi eşliğinde 2009 ve 2010 yıllarında yapıkları çalışmaları anlattı.
 
Güler, 2009 yılında kurumlarına kayıtlı bulunan 275 kişinin, 2010 yılında ise 673 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. 2009 yılında İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının 5 bin 745 olduğunu belirten Güler, 2010 yılında ise bu sayının 5 bin 743 olduğunu ifade etti. 2009 yılında açtıkları 41 meslek kursunda 761 kişinin eğitim gördüğünü belirten Güler, 2010 yılında ise 51 kurs açtıklarını ve 998 kişinin eğitim gördüğünü ifade etti. Güler 2011 yılı Mart ayı itibariyle de İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının 4 bin 94 olduğunu söyledi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan`da camiler çocuk sesleriyle doldu
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl`den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl`de
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın