KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Güvenlik görevlileri çözüm bekliyor

Bingöl Kalehan HES barajında 7 gün önce işlerine son verilen 35 güvenlik görevlisi, şantiyeyi terk etmeyerek görevlerine dönmeyi bekliyor.

Güvenlik görevlileri çözüm bekliyor
23 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 21:06
6
4464
1
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesi Yukarı Kalehan HES barajında 7 yıldır çalışan 35 güvenlik görevlisinin işlerine son verilmesinin üzerinden 7 gün geçti.

Bu süre zarfında şantiyeyi terk etmeyerek görevlerine iadelerini bekleyen güvenlik görevlileri, daha fazla mağduriyet yaşamadan görevlerine iade edilmelerini beklediklerini söylediler.

Gece nöbeti tuttukları bir sırada silahlarının, ‘balistiğe göndereceğiz' bahanesiyle şirket yetkilileri tarafından toplatıldığını ve sabah saatlerinde ise işlerine son verildiğini öğrendiklerini belirten güvenlik görevlileri, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını belirterek, bu durumun haksızlık olduğunu söyledi.

İşten çıkarılan güvenlik görevlileri adına konuşan Ömer Can Cabadak 7 yıldır Yukarı Kalehan barajında özel güvenlik görevlisi olarak çalıştıklarını belirterek,  “2012 yılından beri ilçemizde bulunan Kalehan Enerji barajında biz 35 kişi güvenlik görevlisi olarak görev yapıyoruz. Geçen, 15 Temmuz gecesi sabah 04.00 sıralarında hazırda nizamiyede güvenlik görevlisi görevini icra ederken silahlarımız, güvenlik amirlerimiz tarafımızdan ‘balistiğe gönderilecek' bahanesiyle elimizden alınarak görevimize son verildi.” dedi.

“Güvenlik görevlileri görevlerine dönmeyi bekliyor”

7 gündür görevlerine iadelerini beklediklerini dile getiren Cabadak, “Sorunumuzla ilgili olarak, STK'lar ve siyasiler devrede, İnşallah bir gelişme olur. 7 gündür görev yerlerimizde devletin kadrolu, özel güvenlik korucuları şuan görev yapıyor. Haksızlığa uğradık. Hiçbir arkadaşımız bunu hak etmedi.   Görevimizi icra etme sırasında gerek şantiye personeliyle ve şantiye yöneticileriyle herhangi bir sorun da yaşamadık.” diye konuştu.

“Haksız bir şekilde görevden alındık”

Cabadak, Bütün arkadaşların seminere katılım belgeleri ve görevleriyle ile ilgili takdir belgelerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “İş konusunda herhangi bir sıkıntımız yok.  Şirkette, amirlerimize karşı gelme veya diğer konularda herhangi bir yüz kızartıcı suç işlemedik.  Devriye evraklarımız, defterlerimiz de herhangi bir vukuat görülmedi. Haksız yere görevden alındık. Bunu hiçbir arkadaşımız hak etmedi.”

“Bize yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz”

Son olarak Cabadak konuşmasını şöyle tamamladı:  “Bizim yerimize daha profesyonel güvenlik görevlileri gelecek denildi.  Yeni geleceklerle bir kıyasımız olduğunda onlardan daha tecrübeli olduğumuzu beyan ediyoruz.  6 yıllık, 7 yıllık 10 yıllık bu görevi icra etme sürecin de herhangi sıkıntı yaşamadık. Biz de profesyonel hale geldik. Gelen arkadaşlarımız da güvenlik görevlisi olarak göreve başlayacaklar, herhangi bir farkları ve özelikleri yok.  Atış ve eğitimlerde başarı belgelerimiz var. Bu konuda sıkıntımız yok.  İl emniyet müdürlüğü nezaretinde atışlarımız mevcuttur. İl Emniyet Müdürlüğü ilçe jandarma ve diğer birimlerle herhangi bir sorun yaşamadık.  Bize yapılan bu haksızlığı kabul etmedik, etmeyeceğiz. Görevlerimize iademizi istiyoruz”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30236)
24 Temmuz 2018 Salı 09:57
Şantiyede yıllarca çalışmış biri olarak söyliyeyim bu işin altında bir iş var ama hangi taraf suçlu bilmem mutlaka bir sorun var. özel şirket istediğini çalıştırır. bu işler anlık olur. bu insanların işsiz kalmasına üzüldüm.
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın