Yemeğin ardından yaptığı konuşmasında bu buluşmaların devam edeceğini belirten Vali Köşger: “Ülkemizde hayat devam ediyor ve daha da iyi olacak. Bingöl'de halkımızın çorbasını bir tas fazlalaştırmak için ne yapmamız gerekiyor o alanda da faaliyet ve çalışmalarımız devam etmekte. Bingöllü hemşerilerimizin daha müreffeh daha kalkınmış daha huzur içerisinde, çoluğuna çocuğuna eğitimine geleceğine güzel yatırımlar yaparak hayatını idame ettirmesi için yapılması gereken çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. Allah'ın izniyle sizlerle beraber gönül gönüle el ele bu terör mevzusu bitecek ve hayat ülkemizde daha bir huzurlu şekilde devam edecek. Bingöllü korucularımızdan her yerde her ortamda iftiharla bahsediyorum. Son dönemde korucularımızla ilgili olumlu olan gelişmelerin arka planında Bingöllü korucularımızın vatanseverliği, bayrağa olan bağlılığı bu ülkenin istikbaline olan güveni ve mücadele azminin çok büyük katkısı var. Burada hep beraber omuz omuza silahlı kuvvetlerimizle, Jandarmamızla, Emniyetimizle, bizlerle bir silah arkadaşlığı ruhu içerisinde mücadele yürüten, gözünü budaktan sakınmayan ülkesi, vatanı uğruna canını feda etmekten kaçınmayan Bingöllü Korucularımız olarak sizlerin Türkiye genelinde korucularımızın elde ettiği statüde ve sosyal haklarda çok büyük katkınız var bunu bilmelisiniz. Ben bunu her yerde ifade ediyorum; korucularımıza güveniyoruz, son derece verimli çalışmalar yürütüyoruz. Vatana millete bağlılıkları noktasında en ufak bir tereddüt yok dolayısıyla bu arkadaşlarımız her şeyin en iyisine en güzeline layıktır olabilen her şey onlar için yapılmalıdır diyoruz. Göğsümüzü gere gere bunu söylüyoruz bu söylemimize de sizler vesile oluyorsunuz. Bu birliktelik ve bu beraberlik vesile oluyor.” Dedi.
“Ülkemizin son bir yılda içinden geçtiği badireleri hepiniz biliyorsunuz.” Diyen Vali Köşger, şunları söyledi: “Çukur meselesinden, ülkeyi bölmeye yönelik haince bir kalkışmaya kadar teşebbüs ettiler Allah'ın izniyle halkımız onu vatanseverliği ile dik ve milli duruşuyla hep beraber püskürttü. Ülkenin kendi silahlı kuvvetleri, kendi milletinin verdiği vergilerle alınmış silahları millete doğrulttu biz o badireyi de atlattık. Sahada sizler diğer emniyet güçlerimiz ve askerlerimizle yine silahlı bir mücadele yürütüyorsunuz inanın şu hadiselerin onda biri dünyanın başka bir ülkesinin başına gelseydi ülke yerle yeksan olurdu. Burada ülkemiz dimdik hiçbir sarsıntıya uğramaksızın yoluna devam edebiliyorsa öncelikle bu milletimizin vakarlı, onurlu ve asil duruşuyla dik duruşuyla ve sizlerin bu duruşa sağladığınız katkı ile devam ediyor. Ondan dolayı ben milletimize de şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin adına sizlere de şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra inşallah çok daha güzel günler geliyor. Terör örgütü dağılmış durumda kendi içinde perişan bir haldeler. Devlet son derece organize ve koordinasyon içinde, herkes vazifesinin başında, eşgüdümlü bir şekilde üzerlerinde gidiyor ve inşallah bu terör hadisesi bitecek. Önümüze bakacağız, önümüzdeki günler çok daha aydınlık olacak. Bingöl'ün asayişinde ve huzurlu yaşantısında köyde, dağda, kırda, bayırda ve şehirde asayişin ve güvenliğin sağlanmasında ve insanlarımızın geleceğe güvenle bakması noktasında sağladığınız katkıdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”
Programa Vali Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.