KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

'Güzel bir ekibimiz ve güçlü eğitim kadromuz var'

Rektör Çapak: 'Bu yıl üniversitenize YÖK tarafından tahsis edilen 4 bin 720 kontenjana, yerleştirme sonuçlarına göre 4 bin 325 kişi tercih etti. Yani kontenjanın yüzde 92'si doldu. Bu durum, üniversitemizin öğrenciler tarafından ilgiyle izlendiğinin ve tercih edildiğinin göstergesidir.'

`Güzel bir ekibimiz ve güçlü eğitim kadromuz var`
22 EKİM 2020 PERŞEMBE 16:57
13
3416
18
AA aa

Bingöl Üniversitesi; 5662 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 29 Mayıs 2007 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kurulan 17 yeni üniversiteden biridir.

Aradan geçen 13 yıllık süreçte önemli gelişmeler sağlanırken, hem kampus ve eğitim kadrosu açısından gelişti, hem de öğrenci sayısı günden güne arttı. Şehrin kültürel ve ekonomik gelişiminde önemli yer tutan üniversitede hedef, bölgenin en iyisi ve Türkiye'deki hatırı sayılır üniversiteler listesinde ön sıralarda yer almak.

Bizler de Bingöl Üniversitesi'nin mevcut durumunu ve geleceğe dair planlamalarını Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak'a sorduk. Sorulara samimiyetle cevap veren Rektör Çapak, önemli noktalara da temas etti.

İşte Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'la röportajın öne çıkan başlıkları…. 

Hocam, öncelikle Bingöl Üniversitesi hakkında genel bilgileri alabilir miyiz? Kaç fakülte, kaç yüksekokul, kaç meslek yüksekokulu var?

Üniversitemizde 8 Fakülte (Diş Hekimliği Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi),

2 Yüksekokul ( Yabancı Diller Yüksekokulu,  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu)

6 Meslek Yüksekokulu (Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Genç Meslek Yüksekokulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu)

5 Enstitü ( Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yaşayan Diller Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kıraat İlmi Enstitüsü) bulunmaktadır.

Bu kadar gelişen üniversitedeki akademik personel durumu nedir?

Toplamda 678 öğretim elemanımız var:

Profesör                                                             42

Doçent                                                                :  54

Doktor Öğretim Üyesi                  : 180

Öğretim Görevlisi                                         : 207

Araştırma Görevlisi                                       : 195

Yeni açılan veya açılması planlanan yeni bölümler var mı? Bu bölümlerin üniversiteye ve Bingöl'e katma değerini nasıl ölçeklendirebiliriz?

Üniversitemiz, bölgeye hitap eden ve bölgenin kalkınmasını sağlayacak çalışmalara öncelik vermektedir. Nitekim bu amaçla bu yıl içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulunu açtık. Bu yüksekokulumuzda 4 bölüm ve 13 program bulunmaktadır.

Bölgenin ekonomik alt yapısının dinamiklerini oluşturan tarım ve hayvancılık alanında da çalışmalar yürüten Üniversitemiz; Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasıyla bu alandaki çalışmaları daha da hızlandıracak. Bu programlar ve bölümlerin hepsi hem ilimiz için hem de ülkemiz için son derece önemli programlardır. Meslek yüksekokulumuza kattığımız ön lisans programları, Bingöl için çok önemli bir yatırım olan SÜTAŞ ile tarım ve hayvancılık sektöründeki ara elaman ihtiyacını da karşılamış olacak. Bölgesel kalkınma açısından çok önemli olan bu alanlar için kalifiye ara eleman ihtiyacının karşılanması, yüksekokulumuzun şehrimize katacaklarını da şimdiden gösteriyor. Şehrimizin tarımsal hayatını olumlu yönde etkileyecek güzel programlar da var.

Üniversitemizde açtığımız her program planlı bir şekilde açılmaktadır. Açılması YÖK'e önerilen programların bölgesel ve ulusal katkılarının yanı sıra Türkiye'deki doluluk oranlarına da bakılmaktadır. Doluluk orasını yüzde 90'nın üzerinde olmayan hiçbir program açılmamaktadır. 

Üniversitemizde son bir yıl içerisinde açılan programları kısaca ifade etmek istiyorum.

Ön lisans düzeyinde;  Sosyal Bilimleri MYO bünyesinde “Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri”, “E- Ticaret ve Pazarlama Programı”,  “Dijital Medya ve İletişim” programları;  Teknik Bilimler MYO bünyesinde “Elektronik Haberleşme Teknolojisi”, “İç Mekân Tasarımı” “Grafik Tasarım” programları; Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde “Diyaliz” ve “Çevre Sağlığı” programları”, Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO bünyesinde “Sulama Teknolojisi”, “Kalite Kontrol”, “Gıda Teknolojisi”, “Gıda Kalite Kontrol ve Analizi” gibi programlar açıldı.

Lisans düzeyinde;  Ziraat Fakültemiz bünyesinde “Peyzaj Mimarlığı” ile “Biyosistem Mühendisliği” bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde ise “Beslenme ve Diyetetik Odyoloji, Ergoterapi gibi bölümler açıldı.

Lisansüstü programlara baktığımızda bu yıl içerisinde;

Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Felsefe Tezli Yüksek Lisans”,  “Arap Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans”, “Arapça Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans”, “ Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans”, “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Tezsiz Yüksek Lisans”, “İktisat Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans” programları;

Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesinde “Kıraat İlmi Anabilim Dalı” ve yüksek lisans programı;

Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Veterinerlik Cerrahisi Tezli Yüksek Lisans” programları açıldı.

Ayrıca son bir yılda Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde “Kürt Dili ve Edebiyatı” ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” Doktora programları açıldı.

Enstitülerimiz bünyesinde toplamda 81 lisansüstü program var bunların 41'i son dört yıl içerinde açıldı inşallah gelecekte çok daha nitelikli programlar açarak üniversitemize daha üst seviyelere taşıyama devam edeceğiz.

Bu yıl kaç öğrenci Bingöl Üniversitesi'ni tercih etti? Öğrenci sayısı yeterli mi? Tercih açısından yeterli ilginin görüldüğü söylenebilir mi? Ya da bir öğrenci, Bingöl Üniversitesi'ni neden tercih etmeli?

Bu yıl üniversitenize YÖK tarafından tahsis edilen 4 bin 720 kontenjana, yerleştirme sonuçlarına göre 4 bin 325 kişi tercih etti. Yani kontenjanın yüzde 92'si doldu. Bu durum üniversitemizin öğrenciler tarafından ilgi ile izlendiğinin ve tercih edildiğinin göstergesidir. Ek tercih işlemleri ile doluluk oranının daha da yukarı çıkacağını düşünüyorum.

Üniversitemizde şu anda 15 bin 713 kayıtlı öğrencimiz var. Bu 12 yıllık bir üniversite için çok iyi bir rakam. Biz obez bir üniversite olmak istemiyoruz. Bu nedenle önceliğimiz nicelikten çok niteliktir, üniversitemizin niteliğini artırmak için özel çaba sarf ediyoruz.

Öğrencilerin üniversitemizi tercih etmeleri için söylenecek çok şey var. Her şeyden önce Üniversitemiz; “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi' kapsamında ‘Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma' alanında pilot üniversitedir. Yine aynı şekilde üniversitemiz “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında da pilot üniversitedir. İki alanda pilot üniversiteyiz. Ayrıcı çok güzel bir kampüsü olan fiziki yapılaşmasını nerede ise tamamlayan bir üniversitemiz var. Bununla birlikte ilimiz şirin bir şehir. Ulaşım açsından çok iyi bir kavşaktayız. Şehrimiz güvenlik açısından yaşanabilir şehirlerarasında çok iyi bir konumdadır. İyi bir sosyal yaşam alanına da sahip ilimiz, ekonomik olarak da öğrenciyi çok zorlamayan bir yer. Uluslararası öğrenci kabul eden bir üniversiteyiz. Kültürel etkileşimin olduğu noktadayız. Öğrencimizin geleceğimiz olduğu şuurunda olan güzel bir ekibimiz ve güçlü eğitim kadromuz var.

‘Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi' kapsamında tarım ve havza bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi arı, arı ürünleri ve endemik bitkiler üzerine çalışmalar sürdürüyor. Geçen süre zarfında neler üretildi, ne tür gelişimler sağlandı?

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı Kapsamındaki Faaliyetlerimiz:

İlgili Program kapsamında 7'si bitki,  21'i arı ve 2'si ‘Genel Başlığında toplamda 29 proje aktif bir şekilde yürütülmektedir.

İlgili projeler kapsamındaki gerçekleştirilen çalışmalarda;

Ar- Ge ve Ürün Tabanlı Çalışmalar:

Bingöl Balı'nın standardize edilmesi ve ‘Coğrafi İşaret' ile tescil edilmesi kapsamında Bingöl'ün 30 bölge 18 farklı noktaya kovanların yerleştirilerek, elde edilen balların polen içerikleri ve kimyasal kalite parametreleri çalışılmaktadır. Bu yıl üçüncü yılın hasatları yapılmış olup, yılsonunda “Coğrafi İşaret” başvurusu gerçekleştirilecektir.

Bingöl Balı ve diğer arı ürünlerinin endüstriyel olarak farklı alanlarda kullanımına yönelik projeler kapsamında ise (İş Birliği Protokolü imzalanan Üniversiteler ve Sanayi Kuruluşlarıyla birlikte dâhil olduğu projeler) ‘Arı Ürünleri Katkılı ve Dolgulu Çikolata Deneme Ürünleri' Gerçekleştirilmiştir (Üniversite-Sanayi İşbirliği Örneği)

Arı Ürünleri Katkılı Dermo-kozmetik ürünlerin üretilmesine yönelik proje kapsamına el-yüz kremlerinin prototipleri üretilmiş, farklı kozmetik ürünleri için formülasyon çalışmaları devam etmektedir. (Üniversite-Üniversite İş Birliği)

Bingöl Propolisi'nin farklı endüstrilerde kullanımına ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Arı Merası kurulumu çalışmalarına başlanılmıştır. Farklı bitkisel kaynaklardan kovan üretimi üzerine çalışmalar devam etmektedir. Arı Sütü İçeriği ve Biyolojik Etkilerinin Belirlenmesi Çalışmaları son aşamasına gelmiştir. Bingöl Balına Katkı Sağlayan Bitkilerin Belirlenmesi Çalışmaları (Fiziksel ve Kimyasal Parametrelerle) sürdürülmekte ve bu kapsamda kitap hazırlığı sürecine geçilmiştir.

Eğitim İle İlgili Çalışmalar

2018 “Bingöl Koşullarında Damızlık Saf Kafkas (Apis mellifera Caucasica) ve Kafkas Melezi Ana Arı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında Bakanlık onaylı ‘Ana Arı Yetiştiriciliği Belgesi'  120'ye yakın üreticiye verilmiştir.

Türkiye'de ilk olan Fen Bilimleri Enstitüsü “Arı Arı Ürünleri Ana Bilim Dalı”nda Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimleri verilmektedir. (Doktora Öğrencileri Aynı Zamanda YÖK 100/2000 Burslusu olup, diğer doktora ve yüksek Lisans öğrencileri ise program kapsamındaki projelerde bursiyer olarak eğitimlerini sürdürmektedirler)

Tarım ve Orman Bakanlığı Bünyesindeki Müdürlük Uzmanlarına Bal'da Polen Analizi Eğitimi (Yeni Bal Tebliği kapsamında) verilmiştir.

Farkındalık ve Tanıtım İle İlgili Faaliyetler

Arıcılık Eğitimleri ve Faaliyetlerinin (Api-Terapi, Arı Ürünlerinin Üretimi vb.) Gerçekleştirileceği Arıcılık Kompleksini yılsonuna kadar hizmete sunmayı düşünüyoruz. İnşallah yakın zamanda Elazığ yolu üzerinde üniversitenin ve bölgenin yöresel ürünlerini tanıtmak ve satmak için bir tanıtım ve satış ofisi kuracağız.

İlki 2018, ikincisi 2019 ve üçüncüsü ise bu yıl düzenlenecek olan “Geleneksel Bingöl Bal Yarışmaları”nı devam ettireceğiz. Bu durum arıcılarımızın ürünleri için bir farkındalık oluşturacaktır.

Üniversitemiz yeni markalar üretecektir. Nitekim Bingöl Balının Markalaşmasına ve Tanınırlığına katkı sunmak üzere “BinBee” isimli bir markamızın tescili gerçekleştirilmiştir.

Bingöl Balının Markalaşması, Projelerde Gerçekleşen Çalışma Sonuçların Tescili, Lisanslanması ve Ticarileşmesinin Sağlanması Kapsamındaki Faaliyetlerin Daha Sağlıklı Yürütülmesi Amacıyla YÖK izniyle BÜBİN TTO'nun (Teknoloji Transfer Ofisi) kurulum süreci başlamıştır. İnşallah bu süreci 6 ay içerisinde tamamlamış olacağız.

Konu ile ilgili İç ve dış paydaşların katılımıyla sürekli bilgilendirme ve paylaşıma yönelik “Çalıştaylar ve Sempozyumlar”  düzenlenmektedir. Nitekim Yurtiçi ve Yurtdışından toplam 184 katılımcının yer aldığın “Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi” 11-13 Ekim 2019 düzenlendi. Bu tür faaliyetlerimiz devam ettireceğiz.

Bazı üniversiteler belirli alanlarda öne çıkıyor. Örneğin hukuk, tıp veya mühendislik fakültelerine olan ilgiyle. Bingöl Üniversitesi'nin böyle bir favorisi var mı? Ya da gelecekte olacak mı?

Üniversitemiz sahip olduğu tüm programlarda iddialıdır. Özellikle tercih kısmına baktığımızda ülkemize ve bölgemize hitap eden özelliğiyle Diş Hekimliği, Veteriner, Ziraat, Sağlık Bilimleri, İlahiyat gibi fakültelerimiz ve Fen Edebiyat Fakültemizin altında yer alan Psikoloji, Sosyal Hizmet gibi programlar çok ilgi görmektedir. Ayrıca yeni kurduğumuz Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO'muzun yanı sıra diğer MYO'larımızın altıda yer alan birçok program tercih edilmektedir. Tabii arzumuz bir yandan bölgesel kalkınmaya ağırlık verirken diğer tarafından bölgenin değil, ülkenin hatta uluslararası bir üniversite olmaktır. Bu nedenle var olan Fakülte, bölüm ve programlarımızın yanı sıra talep ettiğimiz ve talep edeceğimiz fakülte ve programlar da olacaktır. Hali hazırda BESYO'nun Fakülteye dönüştürülmesi Hukuk ve Eczacılık Fakülteleri tekliflerimiz yapılmış durumdadır. 

Bingöl Üniversitesi'nin şehre katkısını nasıl özetlersiniz? Tabi bu katkı tek taraflı düşünülemez. Ayrıca şehrin üniversiteye ne tür katkılarını bekliyorsunuz?

Sizin de ifade ettiğiniz gibi üniversitemizin şehrimize şehrimizin de üniversitemize katkıları var. Ancak üniversiteler evrensel kuruluşlardır, bilimsel bilgi üreten kuruluşlardır. Üniversiteleri sadece yerel odaklı düşünmemek gerekir. Bu kurumlarda akışkanlık var. Zaten küreselleşme ile birlikte hiçbir şey yerinde durmuyor; kültürde, sermayede, iletişimde olduğu gibi üniversitelerin de dünyaya akışkanlığı vardır. Yerel ile küresel olanı buluşturuyor. Üniversitemiz uluslararası düzeyde öğrenci kabul ediyor. Çeşitli programlar kapsamında öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz yurt dışına çıktıkları gibi bize de aynı bağlamda bir akışkanlık oluyor. Buradan dışarıya dışarıdan içeriye bir akış var. Bu akış;  bilgi,  yaşam biçimi, sosyo-ekonomik, sosyo –kültürel vb gibi alanlarda oluyor. Bununla birlikte üniversiteler, bulundukları yerlerin sosyo -ekonomik, sosyo –kültürel yapılarında değişime katkıda bulunurlar. Aynı zamanda üniversiteler bulundukları şehirlerin sosyolojik yapılarına-kentleşmeye ve kentlileşme gibi alanlarda- katkıda bulunurlar.

Son olarak eklemek istediğiniz bir bilgi veya kamuoyuna bir mesajınız olacak mı?

İlginize ve alakanıza teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Şunu ifade etmek isterim ki; üniversiteler siyasal kuruluşlar değildir. Bilgi üreten nihai öğretim kurumlarıdır. Üniversiteler ideolojilerden arınmalıdır. Bilime vurulacak en büyük zarar “ideolojik körleşme”dir. İdeolojik körleşmeler insanoğlunu rasyonel düşünmekten alıkoyar, insanı, Immanuel Kant'ın dediği gibi ergin olmamaya götürür. Kısacası, insanın çektiği en büyük cefa, aklını başkalarının kılavuzluğunda kullanmasıdır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63807)
28 Ekim 2020 Çarşamba 12:02
Değerli arkadaşlar, lütfen kısır çekişmelerle birbirinizin enerjisini, en önemlisi de kendi yaşam sevincinizi tüketmeyin. Çalışma azminizi kaybetmeyin. Çalışmak ibadettir!
Kolayca eleştirenler! İnsanlarla ilgili kolayca yargıda bulunanlar! Birkaç davranışı temel alarak kolayca insan çözenler! Belki de, karşınızdaki insanın sessizliği nezaketindendir. Belki de, bizlerin birçok kusurunu görmezden gelmeyi başarabilmiştir. Belki de, saygısızlığa efendiliğinden susuyordur. Lütfen aynaya bakmayı öğrenelim. Lütfen!
Aşağıdaki güzel parçayı size armağan ediyorum:
Cem Karaca, 'Yarım Porsiyon Aydınlık'
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63686)
24 Ekim 2020 Cumartesi 05:40
Pikom un başına getirdiğiniz Veysel süzerer İn neler yaptığından bilginiz var mı acaba.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63789)
28 Ekim 2020 Çarşamba 04:02
@Misafir Kullanıcı Çok ..... Veysel süzerer
Akademisyensin güya, pikom un başındaki koordinatör işte bu adam.Bak o kelimenin sahibi kim biliyormusun 3 milyon luk projen geçti aldığın cihazlar ne kadar tuttu ve piyasa araştırmasını istiyoruz aldıklarının.bakalım ne para götürdün devletten.bakalım hizmet mi üretiyorsun yoksa para mı götürüyorsun projelerden.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63718)
25 Ekim 2020 Pazar 20:34
@Misafir Kullanıcı 'Kahpe içerden olunca kapı kilit tutmaz'
Senin ekmeğini yediğin üyesi olduğun üniversitene ve de bu şehre faydan nedir? Memleketine bir faydası olmayan senin gibilerin mesaisi klavyede güzel hizmetleri karalamak mı? Kıskançlık, çekememe iftira ile bir yere varamazsın. Gerçekten başarıların iyi hizmetlerin varsa isminle paylaş ki özür dileyelim.

Sen çok büyük ihtimalle hak etmediğin halde orada olmak isteyen çok kötü niyetli ve de kıskanç kabiliyetsiz birisin.

Zamanını insanlık yararına bu memlekete güzel şeyler yaparak geçirsen iyi olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63661)
23 Ekim 2020 Cuma 13:47
En kötü olan şeyde seçip başa getirdiğiniz siyasi gücü ve idarecilerin yanlışlarını söyleyememek. Korkuyor insan acaba bunu dile getirirsem başıma ne gelecek. bu çok acı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63697)
24 Ekim 2020 Cumartesi 20:49
@Misafir Kullanıcı Eğer o şekilde yapyosa gayet iyi yapmıştır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63692)
24 Ekim 2020 Cumartesi 14:20
@Misafir Kullanıcı katılıyorum size. bilmeden konuşmak, bilipte konuşmamaktan daha kötü.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63670)
23 Ekim 2020 Cuma 18:28
@Misafir Kullanıcı Rektör bey geldiğinden beri kimi nereye getirmiş nereye atamış önceki yönetim tarafından asaleten atananlarla çalışıyor haksız ve siyasî baskıyla atadığı kim var bilmeden konuşmak daha acı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63635)
22 Ekim 2020 Perşembe 20:09
Pikomun ekibi boş bir ekip bi el atın ortada bişey yok beş yıldır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63788)
28 Ekim 2020 Çarşamba 03:56
@Misafir Kullanıcı Pikom başı Veysel ve ekibi akademik dilinle konuş lütfen.tehdit savurma haddini bil.proje diyorsun ya pikom projelerinin kaçı kendilerinin fikirleri ve kendi ürettiği projelerdir.Bütün Bingöl de biliyor,Bingöl Üniversitesi de herkes herşeyi çok iyi biliyor bu projelerin çoğu başkalarına ait hem fikir hem de projeleriniz isterseniz isim ve proje tek tek açıklayalım var mısınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63787)
28 Ekim 2020 Çarşamba 03:49
@Misafir Kullanıcı Veysel süzerer her olumsuz yoruma atlıyorsun hayırdır,ismini yaz diye şimdi yorum yazan kişi ismini yazsa ne yapacaksın dövecekmisin,yoksa o bozuk ağzınla küfür mü edceksin,yoksa yoksa buradaki çalışmalarında Üniversite ve Bingöl e verdiğin zararları başka yerlere aktardığın gizli bilgi belge ve formülleri mi anlatacaksın.Yukarıdaki diğer o küfürlü yorumda senin belli hemen atladığına göre.güya akademisyensin yazık sen bu Üniversitede ve bu üniversite bu halde ise.........
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63719)
25 Ekim 2020 Pazar 20:41
@Misafir Kullanıcı Üniversite personeli olduğun kesin. Elini taşın altına koyan Başkalarını karalayacağına açıkça mertçe ismini de yazıp projelerini ilet ve göreve talip ol.
Buradan ismini yazacak kadar mert değilsen ve korkuyorsan ilgililerden randevunu al projelerini de götürüp göreve talip ol.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63666)
23 Ekim 2020 Cuma 16:08
@Misafir Kullanıcı Sen muhtemelen üniversite personelisin. Sen ne yaptın, sen ne yapıyorsun? Eleştirmek yerine fikir ve projelerini iletirsen anlamlı olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63634)
22 Ekim 2020 Perşembe 19:53
Üniversiteler siyasal kuruluşlar değildir sözü enteresan olmuş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63688)
24 Ekim 2020 Cumartesi 06:39
@Misafir Kullanıcı Eski zihniyet aşiret militvekillerine kalsaydı eline düşseydi bir tık ilerleme olmazdı ünv.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63676)
23 Ekim 2020 Cuma 22:26
@Misafir Kullanıcı Lafa bakarım bide söyleyene, anladın sen.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63663)
23 Ekim 2020 Cuma 13:57
@Misafir Kullanıcı Enterasanlık birşey yok doğru söylemiş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63659)
23 Ekim 2020 Cuma 12:12
@Misafir Kullanıcı Doğru dememiş sence?
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın