KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ekim 2026 Pazar

Haaretz: türkler hakareti unutmayacak

Tek bir İsrail hükümet üyesinin, Türk Büyükelçisine yapılan muameleyi kınamak amacıyla medyaya koşmadığını ifade eden Haaretz, &';Hakarete rağmen Pazar günü Türkiye'de bir bakana yakışan bir koltukla karşılanmayı uman Savunma Bakanı Ehud Barak bile” diye yazdı.

Haaretz: türkler hakareti unutmayacak
14 OCAK 2010 PERŞEMBE 12:06
0
1548
0
AA aa

Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yapılan muamele nedeniyle ikili ilişkilerde patlak veren kriz ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon'un özür dileme zorunda kalmasının yankıları sürerken Haaretz gazetesi, asıl ciddi zararının, Türkiye'nin İsrail ile sıcak ilişkilerin temelini oluşturan Türk kamuoyunun İsrail ile ilgili hissiyatına verildiğini vurguladı. Gazete, &';Türk kamuoyunu, İsrail'in hakaretini unutmayacak” ifadesini de kullandı.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, ayrıca İsrail hükümetinin hiçbir üyesinin Türk Büyükelçisine yapılan muameleyi kınamak için medyaya koşmadığına dikkat çekerken, hafta sonunda Türkiye'yi ziyaret edecek Savunma Bakanı Ehud Barak'ın bile bu yönde bir açıklama yapmadığının altını çizdi.

Baştan beri Türk Büyükelçine yönelik tavrını sert dille eleştiren Haaretz, &';Ayalon krizi” ile ilgili &';Türk kamuoyu İsrail'in hakaretini unutmayacak” başlıklı analizinde ilk olarak iktidardaki koalisyon üyelerinin tutumunu değerlendirdi.

-'ONUR DAHA ÖNEMLİ'-

&';Bir tek kabine bakanının” Türk Büyükelçisinin Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon tarafından tabii tutulduğu muameleyi kınayan bir açıklama yapmak üzere medyaya koşmadığına işaret eden Haaretz, Savunma Bakanı Ehud Barak‘ın da bir istisna olmadığına dikkat çekti. Gazete, &';Yapılan hakarete rağmen Pazar günü Türkiye'de bir bakana yakışan bir koltukla karşılanmayı uman Savunma Bakanı Ehud Barak bile” diye yazdı. Gazete şöyle devam etti:
&';Açık ki Türk Savunma Bakanlığı ile İsrail Uzak Sanayi arasında insansız araçlar konusunda bir uzlaşı sağlamak istiyor. Gelecekte de Türkiye ile İsrail sanayi arasında anlaşmaların yapılması için zemin de hazırlamak istiyor.
Ancak onur ve özellikle iktidardaki koalisyon içerisindeki barış daha önemli.”

-&';TÜRKİYE CÖMERTLİK GÖSTEREREK İKİ GÜN SÜRE TANIDI”

Türkiye'nin &';yakışan cömertliği göstererek” İsrail'e bir özür mektubu yazması için iki günlük süre tanıdığını da kaydeden gazete, ancak ikili ilişkilere zararın verilmiş olduğunu da vurguladı.

Analizde Türkiye'ye gidecek İsrailli turist sayısının ne kadar azalacağı yada kaç tane anlaşmanın iptal edileceğinin tartışılmasının pek anlamlı olmayacağını belirtilirken Türkiye'nin yılda 26 milyon yabancı turist çektiğinin bunlardan sadece yarım milyon İsrailli olduğuna işaret etti.

&';Türkiye'yi cezalandırmaya karar veren İsrailli turistler varsa da Suudi turistler sayısı yüzde 226 arttı, İran'dan ziyaretçilerde ise yüzde 88 bir tırmanma görülüyor” diyen gazete, şu yorumu yaptı:

-&';TÜRK KAMUOYU TEMSİLCİLERİNE HARAKET EDİLMESİ TAHAMMÜL ETMEZ”

&';Asıl ciddi zarar, Türkiye'nin İsrail ile sıcak ilişkilerin temelini oluşturan Türk kamuoyundaki derin erozyondur. Türk kamuoyu, temsilcilerine hakaret edilmesine tahammül etmeye hazır değil. Hükümetten memnun olmadığında sokaklara dökülen halktır. Hükümetlerinin politikalarını sevmedikleri zaman bunu açıkça ifade ediyor.

Bu, 2003 yılında Erdoğan hükümetinin, Amerika'nın Irak'a karşı Türk hava sahasını kullanmasını müsaade etmesine izin vermeyen ve Gazze operasyonunu protesto amacıyla çok büyük sayılarda sokağa dökülen halktır. Aynı zamanda Yahudileri, Osmanlı döneminden beri tarihi bir müttefik olarak gören aynı Türk halkıdır.”

Haaretz, söz konusu temelin, &';Türk Büyükelçisine yapılan muamele ile sarsıldığı”nı vurguladığı analizinde bunun Türkleri &';Osmanlı padişahlarının yabancı büyükelçilerini aşağılama yöntemlerini anımsattı. Bunun Türk kamuoyu tarafından unutulması çok zor olacak” uyarısını da yaptı.

(ANKA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın