KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Haber gerçeği yansıtmıyor

Kalkınma Bakanlığı, Cumhuriyet Gazetesi’nin dünkü sayısında “Bir Bakanlık Sadece Saray için Çalışmış” başlıklı haber üzerine açıklamada bulunarak, habere konu olan 1,5 milyar TL’lik ödeneğin acil kaynak ihtiyacı bulunan üniversiteler, bakanlıklar ve kurumlara ait projelere dağıtıldığını bildirerek: “dolayısıyla söz konusu meblağın sadece bahse konu edilen binaya aktarıldığı algısı uyandıracak haber gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Haber gerçeği yansıtmıyor
29 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 07:39
0
1599
0
AA aa

Cumhuriyet Gazetesi dünkü sayısında, Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Kalkınma Bakanlığı'nın kamu yatırımlarını hızlandırma amacıyla kullandığı ödenekten son üç yılda 1.5 milyar TL aktardığını iddia etmesi üzerine yazılı açıklama yapan Kalkınma Bakanlığı, haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Açıklamada: “Kalkınma Bakanlığı hakkında kamuoyu nezdinde olumsuz yönde algı oluşturulmaya, itibarını zedelemeye yönelik, gerçeği yansıtmayan söz konusu habere ilişkin olarak Bakanlığımızca, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapılması zorunluluk teşkil etmiştir. Söz konusu haberde belirtilen Yatırımları Hızlandırma Ödeneği, önceliği olan ve yıl içerisinde tamamlanarak ekonomiye ve topluma kazandırılabilecek başta yeni kurulan üniversiteler olmak üzere çok sayıda kuruluş projelerine dağıtılmaktadır. Bu yaklaşım son dönemde de aynen muhafaza edilmiş olup, son üç yılda tahsis edilen yaklaşık 1,5 milyar TL'lik ödenek acil kaynak ihtiyacı bulunan Üniversiteler, Bakanlıklar ve Kurumlara ait projelere dağıtılmış bulunmaktadır. Dolayısıyla söz konusu meblağın sadece bahse konu edilen binaya aktarıldığı algısı uyandıracak haber gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.09.2025
15:52
Bingöl`de okul öncesi kırtasiye yoğunluğu
Bingöl'de okul öncesi kırtasiye yoğunluğu
Bingöl'de uyum haftasının başlaması ve 2025-2026 eğitim-öğretim yılının ise pazartesi başlayacak olmasından dolayı kırtasiyelerde alışveriş yoğunluğu sürüyor.
06.09.2025
15:46
12 Bingölspor`un Yeni Store Mağazası Açıldı
12 Bingölspor'un Yeni Store Mağazası Açıldı
Destek çağrısında bulunan Vali Usta: 'Bingöl'ümüzün markası olan 12Bingölspor'a gönül veren tüm hemşehrilerimizi, takımımıza destek olmak için mağazamızı ziyaret etmeye davet ediyorum' dedi.
06.09.2025
15:20
Bingöllü işçi çalıştığı inşaatta ölü bulundu!
Bingöllü işçi çalıştığı inşaatta ölü bulundu!
Polis ve savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Kaya'nın cenazesi, hava yoluyla Bingöl'e getirildi. Düzağaç Asri Mezarlıktaki aile kabristanına defnedilecek olan Kaya'nın taziyesi, Yeni Mahalle Camii'nde kurulacak.
05.09.2025
18:04
Bingöl`de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesi Sağgöze köyü mevkiinde cami açılışından dönenleri taşıyan minibüsün şarampole düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.
05.09.2025
17:44
Bingöl`de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi!  1 Tutuklama
Bingöl'de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi! 1 Tutuklama
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 kilo 892 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın