KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Hac ek kontenjanları belli oldu

Dün açıklanan hac ek kontenjanları ile birlikte Bingöl'den 207 kişiye ilave hac kayıt yapma hakkı verildiği duyuruldu. Kayıtlar bugün başlıyor.

Hac ek kontenjanları belli oldu
21 EYLÜL 2008 PAZAR 22:07
0
2282
0
AA aa
İlimize, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu için 121, A Grubu Seyahat Acenteleri için 86 olmak üzere toplam 207 kişilik ilave hac kayıt yapma hakkı verildi. Kesin kayıtlar ise 22–26 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacak.

Sırası yaklaşan hacı adaylarımızın uzun zamandan beri sabırsızlıkla beklediği hac ek kontenjanları geldi.19 Eylül Cuma günü camilerde Müftülük yetkilileri tarafından bu müjdeli haber vatandaşlara duyuruldu.

Bingöl İl Müftüsü Hasan Çağlar, “Bildiği gibi Suudi Arabistan, her İslam ülkesine nüfusunun 0%1 (Binde bir)'i oranında hac kontenjanı vermektedir. Buna göre nüfusu 70 Milyon civarında olan ülkemize de hac için 70.000 (Yetmiş bin) kontenjan verilmesi gerekmektedir. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığımızın tüm İslam ülkeleri arasında hac organizasyonu bakımından her yıl en başarılı, en mükemmel ve problemsiz olduğundan dolayı teşekkür ve takdire layık görüldüğü için ülkemize farklı olarak ek kontenjanlar verilmekte idi.

Bu yıl ise başta Ka'be-i Muazzama'nın çevresi olmak üzere mukkades mekânlardaki genişletme ve tadilat sebebiyle bize de ek kontenjan alınması kolay olmadı. Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere hükümetimiz yetkililerinin yoğun girişim ve çabaları sonucu bu yıl da ülkemize yine ayrıcalık tanınarak, başka İslam ülkelerine verilmeyen sayıda hac ek kontenjanı alınması sağlandı.

Bingöl'ümüze bu sene Mayıs ayında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentelerine toplam 240 hac kontenjanı verilmişti. Ek kontenjanlar bekleniyordu ve sonunda ilimize beklenenin üstünde 207 kontenjan verilmiş oldu. Yeni tanınan 207 kontenjandan 121'i Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu için,  86'sı da A Grubu Seyahat Acenteleri için verilmiştir” diye konuştu.

İlimize diyanet işleri başkanlığı organizasyonu için verilen 121 hac kontenjan dağılımı şöyle:
Normal Yemekli 1.TİP için 36 Kontenjan, Normal Yemekli 2.Tip için 63, Müstakil Odalı 1.Tip için 8, Müstakil Odalı 2.Tip için 12,  Otel 3.Tip için 2 kontenjan ayrılmıştır.

Sırası gelen vatandaşlarımızın kesin kayıtları, 22–26 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında kayıt yaptırmayanlar haklarını kaybedeceklerdir.

Kesin kayıt yaptıracak vatandaşlarımızın bu tarihler arasında İlimiz Müftlüğüne şahsen başvurarak kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.. Acente organizasyonlarına kayıt yaptırmak isteyenler ise İl Müftülüğünden tasdikli kesin kayıt belgesi alarak acenteye kaydını yaptıracaklardır.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın