KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2026 Cuma

Hac ve umre için kura ve kontenjan açıklaması

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, bu sene hac için kura çekimi yapılmayacağını, eski kuraların geçerli olacağını ifade etti. Bircan, Türkiye için ayrılan kontenjanın ise henüz belli olmadığını söyledi.

Hac ve umre için kura ve kontenjan açıklaması
11 NİSAN 2022 PAZARTESİ 13:41
0
2622
0
AA aa

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan,umre ziyaretleri ile ilgili detayları açıkladı. Bircan, bu sene hac için kura çekimi yapılmayacağını, eski kuraların geçerli olacağını ifade etti. 

"KONTENJAN BELLİ DEĞİL"

Bircan'ın hac ve umre ziyaretleri ile ilgili sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Türkiye'nin kontenjanı ne olacak?

- Suudi Arabistan makamları, ülke içi ve dışından 1 milyon hacı adayının kabul edilmesi kararı aldı. Detaylar noktasında vatandaşlarımızın merak etttikleri var. Arabistan makamları her ülke için kullanacakları kontenjanı hala belirlemediler. Kontenjanın belirlenmesi sonrası biz üst kurulumuzu toplayarak bir kriter oluşturacağız. Sonrasında işlemlere başlayacağız.

"YENİ KURA ÇEKİLMEYECEK"

Yeniden kura çekilecek mi?

Bu sene için yeniden bir kura çekimi olmayacak. Malumları olduğu üzere, pandemi başlamadan önce 2020 yılının Ocak ayında bir kura çekmiştik, bu kurayı esas alacağız. Kesin kayıt hakkı elde etmiş vatandaşlarımızın haklarını biz 2022'ye ertelemiştik. Bu haklar devam edecek.

ERBAŞ'TAN UMRE MÜJDESİ

Ülke TV ekranlarında canlı yayınlanan Erkan Aydın ile Bursa'dan İftar programına konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kovid-19 nedeniyle iki yıldır yapılamayan umre ziyaretleri ile ilgili müjdeli haberi verdi. 

Prof. Dr. Erbaş, Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette hac farizasının yapılmasına yönelik temaslarda bulunduğunu ve 20 gün önce iyi izlenimlenlerle döndüğünü belirterek "Elhamdulillah dün itibarı ile 2022 yılında Suudi Arabistan Hac Bakanlığı 1 milyon hacı adayını kabul edeceklerini ilan ettiler. Salgın öncesi dönemde de en son olarak 1 milyon 900 bin civarında hacı adayı kabul ediyorlardı. Bununla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ülkelere salgın öncesi dönemde ülke nüfusuna göre binde bir kota veriliyordu. Biz 2020 yılı haccı için 84 bin hacı adayamızın kurasını çekmiştik. Kurası çekilmiş hacılarımız sırası ile bu haktan istifade edecekler." dedi.

Prof Erbaş  sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu gece de sahurda Suudi Arabistan Hac Bakanı bir mesaj göndererek Türkiye'deki salgınla ilgili rakamların iyice düşmesi nedeniyle Türkiye'den artık umreci kabul edecekler.  Bu yol da açıldı. Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız hazırlıklarını yapsınlar. Ömüzüdeki haftadan itibaren biz de bakanlıklar arası Hac Umre Kurulu'muzda gerekli çalışmalara başlayacağız."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.11.2026
18:06
Bingöl`de feci kaza: 2`i ağır 4 yaralı
Bingöl'de feci kaza: 2'i ağır 4 yaralı
Kervansaray Köyü mevkiinde meydana gelen kazada yabancı plakalı suv araç, sürücü kursu aracına çarptı. Kazada 2'si ağır 4 kişi yaralandı.
05.11.2026
17:29
Almanya`dan Türk iş insanlarına vize kolaylığı hazırlığı!
Almanya'dan Türk iş insanlarına vize kolaylığı hazırlığı!
Almanya, Türk iş insanlarının vize işlemlerini kolaylaştırmak için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Başvuru süreçlerinin sadeleştirilmesi ve hızlandırılması planlanırken, Türkiye'de yeni bir dış temsilcilik açılması seçeneği de değerlendiriliyor.
05.11.2026
17:15
Yeni Hal Kanunu geliyor: Üreticiye vergi muafiyeti ve destek!
Yeni Hal Kanunu geliyor: Üreticiye vergi muafiyeti ve destek!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni Hal Kanunu taslağının ayrıntılarını açıkladı. Düzenlemeyle üretici birlikleri ve kooperatiflerin pazarlardaki payının artırılması, vergi ve rüsum muafiyetleri sağlanması, kendi halini kurmak isteyen üretici örgütlerine bedelsiz Hazine arazisi tahsis edilmesi planlanıyor.
05.11.2026
17:04
Meteoroloji`den Bingöl`e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl'e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 16 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. 6 Kasım Cuma sabahından itibaren etkili olması beklenen yağışların sel, su baskını ve heyelan riskini beraberinde getirebileceği belirtilerek vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.
05.11.2026
16:50
Vali Çelik ve Eşi Nermin Çelik`ten Şehit Ailelerine Ziyaret
Vali Çelik ve Eşi Nermin Çelik'ten Şehit Ailelerine Ziyaret
Bingöl Valisi Dr. Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, BİŞHAK yönetimiyle birlikte Karlıova ve merkeze bağlı Elmalı köyünde şehit ailelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde şehitlerin aileleriyle yakından ilgilenilerek hâl ve hatırları soruldu.
05.11.2026
16:34
Bingöl Umut Kervanı 205 aileye yardım eli uzattı
Bingöl Umut Kervanı 205 aileye yardım eli uzattı
Bingöl Umut Kervanı, 2026 yılı Ekim ayında kentteki 205 aileye toplam 564 bin 979 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Gazze'ye ise 809 bin 150 TL nakdi yardımda bulundu. Ekim ayındaki toplam yardım miktarı 1 milyon 374 bin 129 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın