Bingöl'de son yıllarda artan Hac başvuruları giderek katlanıyor. 2007 yılında Bingöl'den kutsal topraklara gitmek için 3 bin 51 kişinin müracaatta bulunduğu öğrenildi.
Bingöl'den bu yıl hac ve umreye gitmek isteyen adayların başvuruları tamamlandı. Geçen yıl 600'e yakın kişi kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirirken, 172 kişi ise kontenjan olmadığı için hacca gidememişti. Bu yılda hacca gitmek isteyenlerin sayısında büyük artış yaşanırken, birçok kişinin gelecek yıllara sarkacağı belirtildi.
Alınan bilgiye göre, 12 Mart'ta başlayan ön kayıtlar bir hafta önce sona erdi. Ön kayıtlara yoğun ilgi gösterildi. Bu yıl kuraya tabi tutulmadan kayıt yeniletecek 172 kişi bulunulurken, bu yıl başvuruda bulunan 3 bin 51 kişi de kuraya tabi tutulacak. Geçen yıl yapılan başvurular içerisinden kurayla belirlenen 600'e yakın kişi hacca gitmişti. Bu yılda aynı kontenjan verilmesi durumunda 2 bin 500 kişi önümüzdeki yılları beklemek zorunda kalacak.
Elazığ'a hac kontenjan sayısının yanı sıra, kutsal yolculuğa çıkacakların gidiş ve dönüş tarihleri şu an itibari ile belli olmazken, Kasım ayının sonu itibari ile yolculuğun başlaması bekleniyor.
BİNGÖL KENT HABER