KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Kasım 2025 Pazartesi
°C

'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
11 EYLÜL 2025 PERŞEMBE 07:37
1
1036
0
AA aa

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

DMM'nin NSosyal hesabından yapılan açıklamada, dört gün mesai gibi spesifik bir uygulamanın gündemde olmadığı belirtildi.

"PİLOT UYGULAMALARA YÖNELİKTİR"

Orta Vadeli Program'da çalışma günlerinin 4'e düşürüleceğine dair herhangi bir hükmün bulunmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memurların haftalık çalışma süresi 40 saattir ve tatil günleri cumartesi ile pazardır. İş Kanunu'na göre ise haftalık azami çalışma süresi 45 saattir ve bu sürenin işin niteliğine göre 5 veya 6 güne bölünmesi mümkündür.

OVP'de yer alan 'İş-yaşam uyumunun ve çalışan verimliliğinin artırılması doğrultusunda çalışma günleri ayarlaması için pilot uygulama yapılacaktır' ifadesi ise dönüşen işgücü piyasaları ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde yürütülecek pilot uygulamalara yöneliktir."

YANLIŞ YORUMLANDI

OVP'de yer alan, "İş-yaşam uyumunun ve çalışan verimliliğinin artırılması doğrultusunda çalışma günleri ayarlaması için pilot uygulama yapılacaktır" ifadesinin yanlış yorumlandığına dikkat çekilen açıklamada, bunun dönüşen işgücü piyasaları ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde yürütülecek pilot projelere işaret ettiği belirtildi.

DMM, kamuoyunun yalnızca resmi açıklamalara itibar etmesi gerektiğini, yanıltıcı bilgi ve değerlendirmelerin dikkate alınmaması konusunda uyardı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.11.2025
19:15
12 Bingölspor`dan Kayseri`de Son Dakika Puanı!
12 Bingölspor'dan Kayseri'de Son Dakika Puanı!
Haftayı bir puanla kapatan 12Bingölspor, 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı.
03.11.2025
15:16
Bingöl`de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl'de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl Belediyesi, şehrin ticari yaşamını güçlendirecek önemli bir projede daha ilk adımları attı. Sebze hali, oto galericiler ve toptancılar için belirlenen yeni alanda saha düzeltme çalışmaları başladı. Başkan Arıkan; 'Çalışmaların tamamlanmasının ardından alan, detaylı imar ve proje planlamasına tabi tutulacak'
03.11.2025
15:02
Yeni yılda MTV, harç ve vergilerde zamlı tarife
Yeni yılda MTV, harç ve vergilerde zamlı tarife
TÜİK'in ÜFE verilerine göre, 2026'nın Yeniden Değerleme Oranı açıklandı. Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte yeni yılda vergi, harç ve cezalar da katlanacak. İşte yeni yılda yapılacak artışlar…
03.11.2025
14:22
2026`da trafik cezaları yüzde 25,49 zamlı olacak
2026'da trafik cezaları yüzde 25,49 zamlı olacak
TÜİK'in açıkladığı ekim ayı ÜFE'siyle birlikte vergi, harç ve ücretlerin Yeniden Değerleme Oranı yüzde 25,49 olarak açıklandı. Bu oran yeni trafik cezalarında etkili olacak.
03.11.2025
14:09
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
02.11.2025
18:08
Bingöl`de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Bingöl'de otomobilin çarptığı 2 öğrenci yaralandı
Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın