KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Aralık 2025 Pazar
°C

Hakkımız elimizden alınmasın!

Yıllardır usta öğreticilik yaptıkları için önemli bir tecrübeye sahip olduklarını ve açık lise eğitimlerinin devam ettiğini söyleyen Akkuş, sırf lise diplomaları olmadığı için istihdam edilmeyen birçok usta öğreticinin mağdur edildiğini söyledi.

Hakkımız elimizden alınmasın!
21 EYLÜL 2012 CUMA 00:43
0
1594
0
AA aa

Bingöl merkez ve ilçelerinde Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan dikiş-nakış ve diğer bazı kurslarda uzun yıllardır usta öğreticilik yapanların ‘lise diploması yok' gerekçesiyle bu yıl istihdam edilmemesi tepkilere yol açtı.

1985'ten beri Genç İlçesi Çaytepe Beldesi'nde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde dikiş-nakış kursunda usta öğretici olarak görev yaptığını söyleyen Şükran Akkuş, kendisiyle birlikte 50-60 arkadaşının bu yıl ‘lise diploması olmadığı' gerekçesiyle istihdam edilmediğini, bunun da birçok aileyi mağdur ettiğini söyledi.

Kendisinin Açık Lise'de eğitimini sürdürdüğünü ve lise son sınıfta olup 8 kredisi kaldığını anlatan Akkuş, birçok arkadaşının da benzer durumda olduğunu, yıllardır usta öğreticilik yaptıkları için önemli bir tecrübeye de sahip olduğunu ifade etti.

Lise mezunlarının da istihdam edilmesinin önemli olduğunu ancak birilerine imkân oluşturulurken başkalarının elindeki hakların alınmasının da yanlış olduğunu vurgulayan Akkuş: “Hepimiz yıllardır bu alanda emek vermişiz, işimizi en iyi şekilde yapmışız. Fakat bugün, işimiz elimizden alınıyor, gerekçe olarak da lise diploması gösteriliyor. Zaten lise eğitimimiz devam ediyor. Lise mezunlarının da hakkıdır ama bizler de göz ardı edilmemeliyiz. Birçok insan yıllardır bu alanda kazandığıyla geçimini yapıyor, aile bütçesine katkıda bulunuyor. Bu iktidarın ismine yakışmayan bu adaletsizliğe göz yumanlara yazık, elimizden işimizi alıp kendi dostlarına sunanlara yazık, devletin imkânlarını kendi tasarrufunda kullananlara yazık! Sayın Valimizden, Sayın Kaymakamlarımızdan, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizden ‘haksızlık' olarak gördüğümüz bu uygulamaya son vermelerini, bu adaletsizliğe kulak vermelerini ve işinden olan bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu`ndan yanıt istedi
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl`ün Vergi Yargısı Değişiyor
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın