KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Haklarımızın takipçisi olmayı sürdüreceğiz!

Şaşar: “İki haftayı aşan seminer dönemleri için ek ders ücreti ödenmemesini fedakârca görevlerini yerine getirmeye çalışan eğitim emekçilerine karşı yapılmış açık bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz.”..

Haklarımızın takipçisi olmayı sürdüreceğiz!
17 EYLÜL 2009 PERŞEMBE 08:20
0
1159
0
AA aa
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bingöl Şube Başkanı Tuncay Şaşar, ek ders ödemelerinde mağduriyet yaşanıldığını aktardı ve çözüm talebiyle yine alanlarda olduklarını belirtti.

‘2009–2010 eğitim öğretim yılına da, tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi, yine sorunlarla ve hak gasplarıyla başlıyoruz' diyen Şaşar: “Ek ders ücretlerimizin ödenmesinde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim ve bilim emekçilerine ödenmesi, tedavi giderlerimizin ödenmesinde yaşanan sorunların çözülmesi talebiyle yine alanlardayız. Bilindiği gibi eğitim emekçileri, her ders yılı başında Eylül ayının ilk işgününden eğitim-öğretimin başladığı güne kadar, ders yılı sonunda ise Temmuz ayının ilk işgününe kadar öğretmenlik mesleği ile ilgili seminer çalışmalarında belli günlerde normal mesai yaptıkları halde ek ders ücreti alamamaktadır. İki haftayı aşan seminer dönemleri için ek ders ücreti ödenmemesini fedakârca görevlerini yerine getirmeye çalışan eğitim emekçilerine karşı yapılmış açık bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz. İki haftadan fazla süren seminer dönemi için bu yıl 29 ve 30 Haziran günlerinde ek ders ücreti ödenmemiştir. Yine bu dönem başında da, 14–18 Eylül arası ve bayram haftasında 23–24–25 Eylül 2009 tarihlerinde öğretmenlerimiz okullarda, fiilen görevlerinin başında olmasına rağmen kendilerine ek ders ücreti ödenmeyecektir”

Eğitim-Sen'in, öğretmenlerimizi mağdur eden bu büyük haksızlığın giderilmesi için girişimlerde bulunmuş olmasına ve bu haksız uygulamanın sona erdirilmesini talep etmesine rağmen Bakanlığın, yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması noktasında hiçbir somut adım atmadığını öne süren Şaşar, Eğitim-Sen olarak, yüz binlerce eğitim emekçisini yakından ilgilendiren bu hak ihlaline karşı sessiz ve tepkisiz kalmalarının mümkün olmadığını vurguladı.

2009–2010 eğitim öğretim yılı başında yaşanan bir diğer sorunun da eğitime hazırlık ödeneğinin miktarı ve kapsamına ilişkin olduğunu söyleyen şaşar: “2009 bütçesinde 515 TL olarak öngörülen eğitime hazırlık ödeneğinin her yıl olduğu gibi, tüm itirazlarımıza rağmen bu yıl da sadece öğretmenlere ödenmesi söz konusudur. Oysa her eğitim-öğretim yılı başında sadece öğretmenler değil, hizmetlisi, memuru ile tüm eğitim ve bilim emekçileri çeşitli hazırlıklar yapmaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, tüm ısrarlarımıza rağmen yıllardır sadece öğretmenlere “eğitime hazırlık ödeneği” ödemekte, eğitim hizmetlerinin tüm eksikliklerine rağmen en iyi şekilde yapılması için emek harcayan diğer eğitim ve bilim emekçilerinin emeğini görmezden gelmektedir. Bugüne kadar belirlenen eğitime hazırlık ödenekleri hem oldukça yetersiz, hem de sadece öğretmenlere ödendiği için kapsamı sınırlıdır. Son dönemde eğitim emekçilerinin yaşadığı bir diğer önemli sorun tedavi giderlerinin ödenmesinde yaşanan sıkıntılardır. Pek çok ilde uzunca bir süredir eğitim emekçilerinin tedavi giderlerinin karşılanmasında sorunlar yaşanmakta, çok sayıda eğitim emekçisinin ödenmesi gereken tedavi giderleri ödenmemektedir. Bu durum, zaten pek çok sorunla boğuşan eğitim emekçilerinin mağdur etmektedir” diye konuştu.

“Bugün Türkiye'nin her yerinde yaptığımız bu eylemlerle Milli Eğitim Bakanlığını bir kez daha uyarıyoruz” diyen Şaşar, şöyle devam etti.

* Seminer dönemlerindeki ek ders ücretleri hiçbir kesintiye uğramadan eksiksiz ödenmelidir,

* Ders ve ek ders uygulamalarına ilişkin düzenlemeler eğitim sendikalarıyla birlikte yeniden yapılmalıdır,

* Pek çok ilde ödenmesinde sorunlar yaşanan tedavi giderleri derhal ödenmeli, yaşanan mağduriyetler giderilmeli, tedavi giderlerinin karşılanması konusunda yeni mağduriyetlere izin verilmemelidir,

* Eğitime hazırlık ödeneği sadece öğretmenlere değil, eğitim ve bilim işkolunda çalışan herkese bir tam maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmelidir,

“Eğitim işkolunda yaşanan sorunlara yenilerinin eklenmesi, eğitim sisteminin asli unsurlarından birisi olan eğitim emekçilerini olduğu gibi, bir bütün olarak eğitim sistemini de olumsuz etkilemektedir. Eğitim ve bilim emekçileri, bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de her türlü haksız ve adaletsiz uygulamaların karşısında olmaya devam edecek, öğrencilerimiz, velilerimiz ve halkımızın desteğiyle haklarımızın takipçisi olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Bingol KEnt HAber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın