KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Hakların ihlal edilmediği bir dünya istiyoruz

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari, &';İnsanın ihmal, haklarının ihlal edilmediği bir dünya istiyoruz'' dedi.

Hakların ihlal edilmediği bir dünya istiyoruz
13 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:16
0
1789
0
AA aa

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Ensari, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
ON YEDİ BİN FAİLİ MEÇHUL CİNAYETİ VE YAŞANANLARI UNUTMADIK
İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin 62 yıl önce kabul edildiğini ve BM Genel Kurulu'nda 10 Aralık 1948 tarihinde bildirinin kabul edilmesiyle birlikte her 10 Aralık, Birleşmiş Milletlere üye ülkelerce Dünya İnsan Hakları Günü olarak çeşitli etkinlikler düzenlendiğini hatırlatan Ensari, “Esas amacı temel insan haklarının hiçbir endişeye meydan vermeden bütün insanlara uygulanmasına yönelik çalışmalar olan İnsan Hakları Evrensel Bildirisi ve İnsan Hakları Günü, maalesef üye ülkelerin ilgisizliği ve gücü elinde bulunduran yönetimlerin ikiyüzlülüğü sayesinde istenen seviye ve başarıyı yakalayamamıştır.

Dünya genelinde, ezilen, hakkı elinden alınan, özgürlükleri gasp edilen; ne yazık ki çoğunlukla haklılar olmuştur. Yaşama hakkı dahil her türlü hakkın elinden alındığı, başkalarını yaşatmak uğruna birilerinin öldürülmesine göz yumacak veya teşvik edecek barbarlık ve hak ihlallerinin yaşandığı, yakın tarihimize bakıldığında görülecektir. Temel hak olan beslenme ve hayatta kalma hakkını kullanacak güce sahip olamayan Filistinliler'e uzanan dostluk ve kardeşlik elinin, terör devleti İsrail tarafından nasıl kırılmak istendiği halen gözlerimizin önündedir. Avrupa'nın göbeğinde, Bosna'da gerçekleşen soykırımın kanıtları, açılan her toplu mezarla bir kez daha karşımıza çıkmakta ve vicdanlarımızı sızlatmaktadır.

Demokrasi götürmek adı altında Irak ve Afganistan'da ne tür insan hakkı ihlallerinin yaşandığı da hergün bir yenisini okuduğumuz haberlerle gözlerimizin önündedir. Afrika'da bir dilim ekmek için birbirini ezip geçen insanlara uygulanan ayrımcılık da yine, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'ne imza atan ülkeler tarafından yapılmaktadır. Kimin hayatta kalıp kalmayacağına karar verme konumunda bulunanların ikiyüzlülüğünü hergün yeniden ibretle seyretmekteyiz. Yakın tarihe kadar, birçok temel insan hak ve özgürlüklerinin ülkemizde nasıl ihlal edildiğini de unutmuş değiliz. Ülkemizde yakın zamanda işlenen On yedi bin faili meçhul cinayeti ve yaşananları unutmadık” diye konuştu.


AİHM'Yİ UMUT OLARAK GÖRME AYIBI YAKIN GEÇMİŞTE YAŞANDI
Eğitim hakkından çalışma hakkına kadar birçok alanda temel hakları gasp edilen vatandaşların bu haklarını kazanmak için, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni umut olarak görmesi ayıbını da yakın geçmişte yaşandığını söyleyen Ensari, “Temel hak ve özgürlüklerini; yaşadığı, vergisini ödediği, seçimlerinde oy kullandığı ülkesinde ayrımcılığa tabi tutularak kullanamayan vatandaşlarımızın bu süreci bir daha yaşamaması arzu ve isteğindeyiz. İnsanların kendi kimliklerini ifade edebilme, anadilini her alanda kullanabilme, düşünce ve inançları ifade edebilme, yaşayabilme haklarının önünde hala ciddi engeller bulunmaktadır.

 İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nde yer aldığı üzere, insan haklarının hiçbir tereddüde meydan vermeden herkese eşit şekilde uygulanması herkesin temel hakkıdır. Temel insan hak ve özgürlükleri ihlalinin hiç yaşanmadığı, herkesin özgürce eğitim alabildiği, inancını gizlemeden istediği işte çalışabildiği, her türlü özgürlük ve hakları herkesin kullandığı oranda kullanabildiği,işkence yapanların en ağır şekilde cezalandırıldığı, herkesin kimliğini ve kültürünü özgürce ifade edip anadilinin kullanması üzerindeki her türlü baskının sona erdiği bir dünya ümidiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün adına uygun bir şekilde idrak edilmesini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın