KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2025 Cuma
°C

Hal sorunu masaya yatırıldı

Gerekli şartları taşımadığı için hal kayıt sisteminden düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya kalan hal esnafının sorunlar, Bingöl TSO başkanlığında masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Meyve ve Sebze Hali adına konuşan Fatih Kaan, Haldeki altyapı problemlerinin giderilmemesi halinde 2016 yılında Bingöl Halinin çevre illere bağlanacağını anımsattı.

Hal sorunu masaya yatırıldı
31 EKİM 2014 CUMA 00:25
0
3189
0
AA aa

Meyve ve Sebze Hali ile toptancı esnafının yaşadığı sorunlar, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) başkanlığında yapılan istişare toplantısıyla masaya yatırıldı.

Konferans salonunda Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Sayılır ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sait Kolak ile Fatih Kaan, Genel Sekreter Hakan Başbozkurt ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, Defterdar Özgür Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksekokulu Müdürü ve TOBB Bingöl TSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, Tarım İl Müdürü Vahap Şimşek, KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir, FKA Bingöl YDO Sorumlusu İsa Telimen, Hal Dernek Müdürü ve İl Meclis Üyesi Mahmut Budak, toptancılar ile sebze ve meyve halinden birçok işadamı katıldı.

KOLAK: “SADECE TALİ BAYİLİKLERLE YETİNİYORUZ”

Genel Sekreter Hakan Başbozkurt ve Doç Dr. Alaaddin Yüksel'in moderetörlüğünde yapılan toplantıda toptancılar adına konuşan Sait Kolak, Bingöl'de 60'a yakın toptancı işadamının bulunduğunu ifade ederek, sorunları dile getirdi.

Kolak: “Toptancıların bir arada olamaması, şehrin değişik yerlerinde dağınık olmaları ve altyapılarının uygun olmaması, tır ve büyük kamyonların malzeme getirirken yaşadıkları ve şehir trafiğine yaşattıkları sıkıntılar toptancıların en büyük problemi. Toptancılarımızın maddi güçleri yeterli-altyapıları yetersiz olduğu için çoğu bölge bayilikleri ilimize verilmiyor, sadece tali bayiliklerle yetiniyoruz” dedi.

Toptancıların bir arada olmamasından kaynaklı sorunlara da değinen Kolak: “toptancılar bir arada olmadığı için kendi ilçelerimiz bile komşu şehirlere giderek bir arada olan toptancılardan alışverişlerini yapabiliyorlar. Biz halciler bize yetkililerin yer tahsis etmelerini istiyoruz. Bizler yapılan yerleri kiralayabiliriz, satın alabiliriz, kendimiz yapabiliriz. Bize düşeni yapmaya hazırız, yeter ki bizlere yer tahsisi yapılsın” diye konuştu.

ÇEVRE İLLERE BAĞLANMA ENDİŞESİ

Meyve ve Sebze Hali adına konuşan Fatih Kaan ise, mevcut halde altyapı problemlerinin giderilmediği takdirde, 2016 yılında Bingöl Halinin çevre illere bağlanacağını söyledi.

Sorunların çözülmediği takdirde, bu ayıbın başta Bingöl Belediyesi olmak üzere tüm siyasilerin ve ilgili tüm kişilerin olacağını ifade eden Kaan: “Mevcut hal ne altyapı olarak, ne yeterli dükkân sayısı olarak, nede tırların sağlıklı yükleme ve boşaltma yapabilecekleri alan olarak müsait değil. Bu problemi uzun süredir dile getiriyoruz ama hala somut bir adım atamadık” diye konuştu.

ARSA SIKINTISI

Sorunları dinledikten sonra konuşan Bingöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, meyve sebze hali probleminin farkında olduklarını belirterek, arsa sorunu dile getirdi. Belediyeye ait iki arsanın olduğunu ve bunlardan satışa müsait olan 110 dönümlük arsanın satılarak, elde edilecek gelirin borç ödemesinde kullanılacağını söyledi.

Toplantıda bir konuşma yapan Defterdar Özgür Yılmaz ise, problemin daha önce Bingöl Kalkınma Platformunda gündeme alındığını belirtti. Önceki toplantılarda yer probleminin görüşüldüğünü belirten Yılmaz, defterdarlığın hazine arazileri için ayrıntılı bir sunum hazırladığını, platform sonrası Orman 2-B çalışmaları için gerekli yazışmaların yapıldığını ve bu sürecin Bakan Beyin talimatıyla hızlandırılabileceğini vurguladı.

KOMİSYON KURULDU

Yaklaşık iki saat süren toplantıda, hal ve toptancılara ait problemlerin çözümü 6 kişilik bir komisyon kuruldu. Komisyon yer tahsisi problemi ile ilgili somut problemleri çözmek için ve süreci hızlandırmak için başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olmak üzere ilgili yetkililerle görüşecek.

Vali yardımcısı Mutlu Akyol ise, bu önemli probleminin çözümünde ilgili komisyonun her türlü çalışmasına destek olacaklarını belirtti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın