KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Halk beklenti içinde

AK Parti'nin yüzde 71,3 ile en fazla oy aldığı il olan Bingöl'de verilen bu desteğin karşılıksız bırakılmaması gerektiğini aktaran Çakırcı; “Halk beklenti içerisinde. Bingöl'e bir bakanlık verilmeli. Ayrıca vaat edilen hizmetler en kısa sürede hayata geçirilmeli” dedi.

Halk beklenti içinde
24 TEMMUZ 2007 SALI 11:48
0
1243
0
AA aa
Seçim rüzgârlarının devam ettiği Bingöl'de halkın sesiz bir bekleyiş içerisinde olduğunu belirten Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Ramazan Çakırcı, insanların, Bingöl'e neler yapılacağı yönünde merakının her geçen gün daha da arttığını söyledi.
AK Parti'nin yüzde 71,3 ile en fazla oy aldığı il olan Bingöl'de verilen 77 bin oyun hiç de küçümsenecek bir rakam olmadığını aktaran Çakırcı, bunca desteğe rağmen Bingöl'e ilgisiz kalınmasının haksız olacağını vurguladı.
Seçimde verilen desteğin en büyük sebeplerinden birinin de ‘Bingöl'e Bakanlık verilir' düşüncesi olduğunu kaydeden Çakırcı; “İnsanlarımız ciddi bir beklenti içerisinde. Bu oy patlamasının nedenlerinden biri de Bingöl'e bakanlık verilmesi yönündeki düşüncelerden kaynaklanıyor. Bakanlık verilmesi, gerçekleştirilecek hizmetlere kaynak aktarımı hususunda ciddi faydalar sağlayacaktır. Çalınan kapıdan boş dönülmeyecek, Bingöl'e daha fazla hizmet getirimi sağlanacak. Bu nedenle Bingöl'e Bakanlık verilmesi yönünde Sayın Başbakan'ın sıcak bir yaklaşım göstermesini bekliyoruz” dedi.
Seçim öncesi verilen vaatlerin hemen unutulmaması gerektiğine de değinen Çakırcı, Bingöl mitinginde havaalanı, üniversite ve doğalgaz müjdelerini veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu vaatleri unutmasının Bingöl halkında derin bir yara oluşturacağını da ifade etti.
Gerek Başbakan Erdoğan'ın gerekse seçilen milletvekillerinin Bingöl halkının beklentilerine cevap vermesi gerektiğini vurgulayan Çakırcı; “Bingöllüler için öncelikli olan, üniversite altyapısının tamamlanarak öğrenci alır hale getirilmesidir. Bunun gerçekleşmesi, işsizliğin azaltılması ve eğitim alanındaki eksikliğin giderilmesi için büyük bir önem taşımaktadır. İnsanlarımız artık İstanbul, Ankara gibi büyük illere giderken havayolu taşımacılığından faydalanmalı. Üniversitenin yapılmakta olduğu bir ilde havaalanı yapım çalışmalarına başlanmaması hizmetteki kopukluğu gösterir. Bu konuda zaman kaybına mahal verilmeden gerekli adımlar atılmalı” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın, 2008'de Bingöl'e getirileceği müjdesini verdiği Doğalgaz'ın bir kenara bırakılmaması gerektiğini anlatan Çakırcı, tüpe para yetiştiremeyen vatandaşın, doğalgaz geldikten sonra derin bir nefes alacağını da ifade etti.
Dile getirdiği bu beklentilerin karşılanması için milletvekillerinin Meclis'e girer girmez çalışmalarına başlamasını isteyen Çakırcı; “Bu halk, siyaset tarihi boyunca hiçbir iktidara bu kadar yüklü oranda oy vermemiş ve hiçbir zaman bu kadar fazla beklenti içerisine girmemiştir. Bu anlattıklarım sadece benim değil, neredeyse karşılaştığım herkesin dile getirdiği durumlardır. Herkes Bingöl'e bir bakanlık verilmesini bekliyor. Kendi memleketi Rize'de 3–0 yapamayan Başbakan Erdoğan'ın Bingöl'den aldığı bu desteği göz ardı etmemesini diliyoruz” şeklinde konuştu.
BingolOnline/Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın