KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Halk depremi unuttu!

Bingöl İl AFAD Müdürlüğü, kent merkezinde stant kurarak vatandaşları olası afet durumlarına karşı bilgilendirmek istedi. 2003 depremiyle 176 can kaybı yaşayan Bingöl halkı, etkinliğe ilgisiz kaldı.

Halk depremi unuttu!
01 MART 2014 CUMARTESİ 04:54
0
1999
0
AA aa

Bingöl Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 28 Şubat Sivil Savunma Gününün 55' inci yıl dönümü münasebetiyle “Afete Hazır Türkiye” Projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Genç Caddesi üzerinde stant kuran AFAD Müdürlüğü, ekipman ile arama ve kurtarma araçlarını sergiledi. Müdürlük bünyesindeki 3 görevli personel caddeden geçen vatandaşlara ekipman tanıtımı yapmak istedi. Kentin en işlek caddesinde kaldırım üzerinde kurulan stant, geçmişten buyana birçok deprem ve afetlere maruz kalan Bingöl halkının ilgisini çekmedi.

1 Mayıs 2003 tarihinde 6,4 şiddetinde meydana gelen depremle 176 can kaybı yaşayan Bingöl halkı, AFAD Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe duyarsız kaldı. Öte yandan AFAT Müdürlüğü yetkilileri, çarşı merkezinde vatandaşlara, ‘olası afet durumlarında yapılması gerekenler' içerikli bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Etkinlik kapsamında YİBO'da öğrencilere yönelik Afetler ve İkaz Alarm konulu konferans verilirken, 3-7 Mart Deprem haftası nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle il merkezinde 51 okulda ve Solhan ilçesinde bir hafta boyunca Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında okullarda konferanslar düzenleneceği bildirildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın