KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Halk içkili mekan isterse teşvik edecek

Başkent Ankara'da Bahçelievler 7. Cadde'de yapılacak referandumla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ilginç bir açıklamaya imza attı

Halk içkili mekan isterse teşvik edecek
15 EYLÜL 2009 SALI 09:15
0
1302
0
AA aa
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bahçelievler 7. Cadde'de yapılacak referandumla ilgili, ''İçki yasağı diye bir şey yok. Referandumla Bahçeli halkının eğilimini öğreneceğiz. Halk daha fazla içkili mekan açılmasını isterse, bunu ben teşvik edeceğim'' dedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Bahçelievler 7. Cadde'de yolun belli saatlerde taşıt trafiğine kapatılması ve caddede içkili mekanların varlığına yönelik referandum yapılmasına ilişkin önerge verildiğini, önergenin oy birliğiyle kabul edildiğini anımsattı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın bu iki konunun birbirinden ayrı oylanması talebini ilettiğini ifade eden Gökçek, CHP'lilerin daha sonra içki konusunun referanduma götürülmesine karşı çıktıklarını söyledi.

Referandum yapılmasına oy birliğiyle karar verildiğini vurgulayan Gökçek, ''İçki yasağı diye bir şey yok. Referandumla Bahçeli halkının eğilimini öğreneceğiz. Halk daha fazla içkili mekan açılmasını isterse, bunu ben teşvik edeceğim. Bu bölgede yüzde 80 CHP'ye oy çıktı. Yüzde 80 de içkiye oy çıkar biz de uygularız. Halkın görüşünden niye korkuyorsunuz? Halkın katılımcılığından CHP'nin korkmamasını tavsiye ediyoruz'' diye konuştu.

Gökçek, referanduma, Gökkuşağı alanının kullanımına yönelik sorular da ekleyeceğini bildirdi.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ

Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri Fazıl Güleken, İsa Hayırlı ve Ali Ergin, karşı söz aldı.

Güleken, demokratik olmanın halka saygı duymayı zorunlu kıldığını ifade ederek, belediyelerin yetkilerini halkın huzuru ve güvenliği için kullanması gerektiğini söyledi.

Bahçelievler 7. Cadde'nin içkili alan haline getirilmesi konusunun referanduma sunulmasının yanlış olduğuna kanaat getirdiklerini belirten Güleken, ''Gökçek'in referandumla bu konudaki görüşlerini halka dayatmaya çalıştığını'' öne sürdü.

İsa Hayırlı, ''Ankara'da bir konuğunuza şarap ikram edecek yer yok. Ben de içkiye karşıyım ama bu Türkiye'nin ayıbıdır'' dedi.

Ali Ergin de Keçiören'de içki satışı yapan iş yeri sahiplerinin dövüldüğünü belirterek, ''Gökçek'in bu konuya yaklaşımının açık olduğunu'' kaydetti.

Önergenin sahibi AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz ise önergenin bu kadar ses getireceğini tahmin etmediğini söyledi.

Yılmaz, referandumla halkın görüşlerinin alınmak istendiğini, karar merciinin Çankaya Belediyesi olduğunu belirtti.

Meclis'in CHP'li üyelerine cevap veren Gökçek, kararın Meclis'te oy birliğiyle alındığını yineledi ve halka görüşlerini sorarak dayatma yapılamayacağını dile getirdi.

Gökçek, Ankara'da şarap içilecek sayısız yer olduğunu da ifade ederek, ''Ankara'da şarap içilecek yerleri tespit ettiriyorum. İstediğiniz kadar içip sarhoş olabilirsiniz'' dedi.

Keçiören'de yaşanan olayı kınadıklarını ve kendileriyle bir bağlantısı olmadığını belirten Gökçek, ''Büfelerimizin büyük bölümünde sözleşmesinde olmamasına karşın içki satışı yapılıyor. Göreve geldiğimizden bu yana içki satışı nedeniyle büfe kapatmadık'' diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın