KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Halk sağlığı uzmanı, çocukların aşıları konusunda anne ve babaları uyardı

Bingöl'de ailelerin sosyal medya ve internetteki bilgi kirliliği nedeniyle çocuklarının aşılarını yaptırmadığını belirten Halk Sağlığı Uzmanı ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Raşit Dursun, ''Çocuklarımız çocuk felci nedeniyle engelli kalmıyorsa ya da kızamık nedeniyle ölmüyorsa bunlar aşılama sayesindedir' dedi.

Halk sağlığı uzmanı, çocukların aşıları konusunda anne ve babaları uyardı
16 AĞUSTOS 2024 CUMA 18:20
2
1346
0
AA aa

Bingöl Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Halk Sağlığı Uzmanı ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Raşit Dursun, aşılama konusunda ailelere uyarılarda bulundu. Çocuk aşılarının önemli olduğuna değinen Dr. Dursun, ailelerin sosyal medya ve internetteki bilgi kirliliği nedeniyle aşıları yaptırmadığını söyledi. Ailelerin TSM'lerden bilgi alması gerektiğinin altını çizen Dr. Dursun, “Aşılar insanları hastalıklardan ve bu hastalıkların sebep olacağı kötü sonuçlardan koruyabilmek adına sağlam ve risk altındaki bireylere uygulanan güvenilir tıbbi ürünlerdir. Aşılama, salgınların ve ölümlerin önüne geçilebilmesi açısından en önemli halk sağlığı müdahalelileri arasında yer alır. Aşılanmış bireylerden oluşan toplumlarda salgınlar görülmez. Bugün ülkemizde çocuklarımız çocuk felci nedeniyle engelli kalmıyorsa ya da kızamık nedeniyle ölmüyorsa bunlar aşılama sayesindedir. Fakat ne yazık ki internet ve sosyal medya kaynaklı bilgi kirliliği nedeniyle vatandaşlarımız yanlış bilgilendirmelere maruz kalabilmekte ve bunun sonucunda aşı reddi ve aşı karşıtlığı davranışları gelişebilmektedir. Biz Bingöl'de İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Toplum Sağlığı Merkezi olarak aile hekimliklerimiz aracılığıyla ailelerimize ulaşıyor ve onları aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz. Aşılarını yaptırıp yaptırmama konusunda tereddüt içerisinde olan yada aşı reddi yapan ailelerimizle sosyal hizmet uzmanlarımız aracılığıyla da iletişime geçerek onlara doğru bilgiyi aktarmaya çalışıyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan ricamız ve vatandaşlarımıza tavsiyemiz özellikle çocuklarımızın aşı takvimlerini aksatmadan aşılarını zamanında yaptırmalarıdır. Aşılar konusunda doğru ve daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilmek için sağlık bakanlığımızın aşı portalı ziyaret edilebilir ya da toplum sağlığı merkezlerine başvurulabilir” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
13.05.2025
19:24
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının yıkım işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca 10,5 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık teklif usulüyle ihale edilecek. İhale tarihi ve diğer detaylar şöyle;
13.05.2025
19:11
Vali Usta`dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Vali Usta'dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinde kurum ve yöneticilerinden beklentilerini aktaran Vali Usta, önceki dönem il müdürü Mustafa Loğoğlu'nun tutumlarına atıfta bulunarak uyarı mesajlarını net ifadelerle paylaştı!
13.05.2025
16:11
Bingöl`de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Bingöl'de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Yeni açılan poliklinikler; kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, felç sonrası hareket kayıpları, ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon süreçleri ve spor yaralanmaları gibi çok sayıda fiziksel sorunun tanı ve tedavisinde önemli bir rol üstlenecek.
13.05.2025
15:50
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı!
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı!
Yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanılması ile ilgili şüpheli şahıslara toplam 56 Bin TL idari para cezası uygulandı.
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın