KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mart 2026 Cumartesi
°C

Halka bir darbe de sigorta şirketlerinden

Son günlerde yaşanan olaylarla beraber sigorta şirketlerinin yangın vakalarında terör teminatı vermemesi hem halkı hem de acenteleri mağdur ediyor.

Halka bir darbe de sigorta şirketlerinden
16 EYLÜL 2015 ÇARŞAMBA 23:26
0
2240
0
AA aa

 Son zamanlarda yaşanan olaylarda evleri, işyerleri ve araçları yakılan vatandaşlar mağdur edilirken, sigorta şirketlerinin komisyonları adeta sıfıra indirmesi bölgedeki acentelerin tepkisine neden oldu. Birçok sigorta şirketinin bazı riskleri teminat altına almak istememesi hem halkı hem de acenteleri mağdur ediyor.

Konuyla ilgili Mardin sigortacılar İl delegesi Mehmet Bilgiç, İlke Haber Ajansına (İLKHA) önemli açıklamalarda bulundu.

Eskiden sigorta şirketlerinin yangın teminatını yapmak için kendilerine baskı uyguladığına vurgu yapan Bilgiç, bölgede yaşanan olaylardan sonra şirketlerin, terör teminatı vermeme kararı aldıklarını söyledi.

Sigorta şirketlerinin, normal zamanlarda nasıl vatandaşların mallarının sigortalıyorsa zor zamanlarda da onların yanında olması gerektiğini sözlerine ekleyen Bilgiç, vatandaşların isteklerini yerine getiremedikleri için büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti.

Özellikle yangın ve elementer branşta sigorta şirketlerinin terör teminatı vermeme kararının sıkıntı yarattığına vurgu yapan Bilgiç, “Bölgedeki terörün bize yansıması özellikle sigorta acentelerine büyük bir sıkıntı yarattı. Bizim müşterilerimiz, sigortalarını yapmak istediklerinde terör teminatı istiyor. Bazı sigorta şirketleri de terör teminatı vermiyor. Özellikle yangın branşında ve elementer branşta sigorta şirketleri terör teminatı vermeme kararı aldı. Bunun dışında bölgede yaşanan olaylar acentelerin hasar frekansını da artırdı. Bu araçların yakılması vatandaşların zarar görmesi sigorta şirketlerini de zarara soktu. Şimdi karşıda bir risk varsa sigorta şirketi de ona göre tedbir alıyor. Kar etmek zorunda kar edebilmesi için hasar frekansının düşük olması lazım. Acenteler de, vatandaşın malını sigortalamak, teminata almak istiyor ancak sigorta şirketi terör teminatını vermiyorum diyor. Müşteri acenteden terör teminatı istiyor acente olarak yangın teminatlarında büyük sıkıntılar çekiyoruz.” diye dert yandı.

Yangın teminatının karşılanmamasının acenteleri sıkıntıya soktuğunu belirten Bilgiç, “Sigorta şirketleri eskiden bize yangın teminatı yangın sigortalarını yapmak için baskı yaparken, şimdi ise terör teminatı vermeme kararı aldı. Çünkü risk büyük gerçi Kızıltepe'de, Mardin'de bir sıkıntı yok ama bölgede sıkıntı büyük olduğu için sigorta şirketleri de haklı olarak bunu göz önünde bulundurmak zorunda. Acenteler sıkıntı çekiyor hem vatandaşın isteklerine cevap olamıyor hem de bu bölgede olup bitenleri sigorta şirketlerine anlatamıyor. Mardin Sigortacılar İl Delegesi olarak bunu genellikle bölgemle, genel müdürlerimle paylaşıyorum ama “bunun olabilmesi için ortamın sakin olması lazım” diyorlar. Yani biz gerçekten halk olarak sıkıntı çekiyoruz. Terörün kimseye bir faydası olmaz faydası olmadığı gibi zararı da çok. Bu zararı çekenler bir kesim de bizleriz. Özellikle hizmet sektörü terörden büyük zarar gördü.” dedi.

Acentelerin komisyonlarının neredeyse sıfırlandığına dikkat çeken Bilgiç, şunları söyledi: “Sigorta şirketleri artık acentelerin komisyonlarını nerdeyse sıfırladı. bundan kazanmasak nerden kazanacağız. Bir yandan terörden dolayı teminat veremez hale geldik onun dışında sigorta yapıp geçimimizi sağlayabilmemiz için sigorta şirketleri baskı yapıyor komisyonlarımızı düşürüyor. Bu nereye kadar gidecek bende bilmiyorum.” diyerek tepki gösterdi.

Bazı şirketlerin bölgeden çekilip acentelerini kapattığına dikkat çeken Bilgiç, “Sigorta şirketlerinden talebimiz eskisi gibi devam etmeleri, acentelerini gözetmeleri, halkın isteklerine cevap vermeleri cevap vermese hem biz hem halkımız mağdur olacak. Normal zamanlarda nasıl insanımızın mallarını nasıl sigortalıyorsak zor zamanda da insanlarımızın yanında olmamız gerek. biz birlikte hareket etmek zorundayız birbirimizi gözetmek zorundayız. Biz acenteler insanlarımızın arasında yaşıyoruz. Müşteri geliyor isteklerini sıralıyor biz yukarıya söylüyoruz. Yukarısı da “zarar ettiğimiz için şimdilik aldığımız karar bu şekilde ilerde değişirse icabına bakarız” diyorlar bazı şirketler de bölgeden çekiliyor tamamen acentelerini kapatıyorlar” dedi.   (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın