KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

Halka büyük görev!

Bingöl Kent Girişim Derneği'nin (Bin-Kent) hazırladığı Katı Atıkların Azaltılması ve Geri Dönüşümü (Geleceğimizi Çöpe Atmayalım) adlı projenin tanıtım toplantısı Cumartesi günü saat 13.00'da belediye konferans salonunda yapıldı.

Halka büyük görev!
29 OCAK 2007 PAZARTESİ 09:24
0
1344
0
AA aa
Toplantının açılış konuşmasını yapan dernek başkanı ve proje koordinatörü Sayim Bazencir, AB tarafından kabul edilen Katı Atıkların Azaltılması ve Geri Dönüşümü (Geleceğimizi Çöpe Atmayalım) adlı projenin katı atıklarla ilgili uygulanacak ilk proje olduğunu belirterek, projenin Yenişehir mahallesinde uygulanacağını söyledi.

Proje maliyetinin 31 bin 233 Euro olduğunu belirten Bazencir, 7 ay sürecek projede 1 proje koordinatörü, 1 proje danışmanı, 1 proje sekreteri, 1 proje asistanı ve 6 dernek gönüllüsünün görev alacağını ifade etti.

Bazencir proje kapsamında yapılacak çalışmaları şöyle açıkladı: “Proje kapsamında anket çalışması, örnek uygulamanın yapılacağı mahalle için 14 adet çöp konteynırı, 170 adet plastik çöp kovası ve çöp poşetleri alınacak. Belediye personeli, halka ve okullara seminer verilecek. Kapıcılar ile atık toplama ve ayrıştırma personelinin eğitilmesi, geri dönüşüm malzemelerinin dağılımı, sokak toplantılarının yapılması, atıkların toplanması ve ayrıştırılması, toplanan atıkların satılması çalışmaları yapılacak. Atıkların satışından elde edilen gelirler ise belediyeye verilecek” dedi.

Projenin son ayında genel bir değerlendirme yapılarak, yapılan çalışmalar ve sonuçların bir rapor haline getirileceğini belirten Bazencir, raporun belediye birimlerine teslim edilerek devamının sağlanacağını dile getirdi.

Bazencir'in konuşmasının ardından Fırat Üniversitesi Çevre Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Ubeyde İpek, çöplerin nasıl geri dönüştürülebileceği hakkında bilgiler aktardı. İnsanların karşılaştığı en büyük çevre sorunlarının başında çöplerin geldiğini belirten İpek, bu çöplerin en az yüzde 20'sinin geri dönüştürülebileceğini söyledi.

İpek, çöplerin geri dönüşümü için doğal atıklar, ambalajlar, şişeler ve plastik maddelerin ayrı ayrı sınıflandırılması gerektiğini dile getirdi.

Öncelikle vatandaşların çöplerin geri dönüştürülmesi konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten İpek, çöplerin ayrıştırılması konusunda halka büyük görev düştüğünü söyledi.

Gelecekte oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için çalışmaların şimdiden başlatılması gerektiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ali Burakgazi ise, belediye olarak Bingöl için yapılan her projeye destek verdiklerini söyledi.

Katı atıkların geri dönüşümü projesinin Bingöl'de temiz bir çevrenin oluşmasına katkı sağlayacağını belirten Burakgazi, atıkların geri dönüşümü konusunda belediye olarak araçlarla destek vereceklerini ifade etti.

Toplantıda bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Mustafa Kurban ise, çöplerin geri dönüşümü için herkesin üstüne düşen sorumluğu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, geleceğe sahip çıkılmasını istedi.

 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın