KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Halka Hizmet, Hakk'a Hizmettir

Vali Kadir Ekinci; Mülki idare amirleri, güç ve otoritenin yanında Halka Hizmet, Hakk'a Hizmettir' bilinci ile insan tasavvurumuz üzerinden şefkati ve merhameti, devlet ve halk arasındaki dayanışma ve güven bağlarını tesis etmektedirler.

Halka Hizmet, Hakk`a Hizmettir
09 OCAK 2019 ÇARŞAMBA 20:48
2
1773
0
AA aa

10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Vali Kadir Ekinci, kamu kaynaklarının halka ulaşması, vatandaşların huzuru ve güveni idarecilerin temel görevleri olduğunu söyledi.

Vali Ekinci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamu kaynaklarının milletimize doğru, etkin ve hakkaniyet ölçüsünde ulaştırılması, kamu görevlerinin adalet ve eşitlik ilkeleri ile yürütülmesi, milletimizin devletinden beklentilerinin isabetle tespit edilmesi;  vatandaşımızın huzuru, güvenliği ve mutluluğu için durmaksızın çalışması idarecilerin temel görevleridir.

Görev yaptığımız bölgelerde devam eden ve tamamlanan çalışmaların icrasında aziz milletimizin yüce menfaatlerini korumak adına liderlik yaparak süreçleri kontrol etmek ve yönlendirmek özel bir anlam taşımaktadır. Çünkü, mülki idare amirleri temsil ettikleri devlet, devlet büyükleri ve manevi değerler ile aziz milletimize cesaret, azim, güven ve kararlılık duygularını da kazandırmaktadırlar.

Mülki idare amirleri, güç ve otoritenin yanında ‘Halka Hizmet, Hakk'a Hizmettir' bilinci ile insan tasavvurumuz üzerinden şefkati ve merhameti, iyiliği, hakkı teslim etmeyi, emanete bihakkın sahip çıkmayı temsil ederek devlet ve halk arasındaki dayanışma ve güven bağlarını da tesis etmektedirler.

İdareciler olarak, referansını tarihimizden alan birey ve devlet arasındaki güven ve itimadı sürekli ve güçlü kılmak için, daha gayretli, daha çalışkan ve daha üretken olmalıyız. Kalıcı ve kuşatıcı dönütler için aklın ve ahlakın ilkeleri ile hareket etmek büyük önem arz etmektedir.

Bu duygularla, Şeyh Edebali'nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' tavsiyesini esas alarak, başta mesai arkadaşlarım Vali Yardımcılarımız ve ilçelerimizde hizmet veren Kaymakamlarımız olmak üzere tüm idarecilerimizin ‘10 Ocak İdareciler Günü'nü kutluyor, hizmet etmekten onur ve guru duyduğum Bingöllü hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın