KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Temmuz 2009 tarihinde hayata geçirilen &';Dumansız Hava Sahası” uygulamasının sigara tüketimini önemli ölçüde etkilediğini açıkladı.

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz
10 ŞUBAT 2011 PERŞEMBE 09:06
0
2326
0
AA aa

İl genelinde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibinin geceli gündüzlü denetim yaptığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, özel işletme statüsünde olan lokantalar ile kahvehane ve kafeterya gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde, tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmeyeceği hakkında bilgilendirme ve denetimlerin yapıldığını ifade ettiler.

“Denetim ekipleri saldırıya uğruyor”
İl genelinde özellikle kahvehaneler ve kafeler konusunda sıkıntı yaşandığına değinen yetkililer, bu tür işletmelerde denetim yapan ekiplerin bazen fiili saldırılara maruz kaldığını ve işletme sahiplerinin sorun çıkardığını kaydettiler.

Açıklamada, “ Bingöl'de eğlence mekânlarının yok denecek kadar az olması ve halkın oyun alanları olarak kahvehane ve kafelere yoğun ilgilerinden dolayı, bu tür mekânlarda sigara içiminin yasaklandığından işlerinin azaldığını ve iş yapamaz hale geldiklerinin beyan ederek denetim ekipleri ile sert tartışmalar yaşanmış, zaman zaman denetim ekiplerimize fiili saldırılar yapılmaktadır. Ancak; merkez il ve ilçelerde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibi oluşturulmuş olup, genelge doğrultusunda geceli gündüzlü hafta sonu ve tatil günlerinde denetimler devam etmektedir. Özelikle kış ayı sebebiyle kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketimiyle ilgili çok sık şikayetler tarafımıza bildirilmekte, biz de komisyon olarak bu konuda gerekli önlemlerimizi alarak, bu tür durumların yaşanmaması ve yasaya aykırı hareketlerde bulunan tüm kapalı alanların cezai işleme tabi tutulacağının bilinmesini istiyoruz. Bu bir halk sorunudur, bu konu sadece beli bir kesimin sorumluluğunda olmayıp; bu konuda tüm halkımızın duyarlılığını bekliyoruz”.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın