KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Temmuz 2009 tarihinde hayata geçirilen &';Dumansız Hava Sahası” uygulamasının sigara tüketimini önemli ölçüde etkilediğini açıkladı.

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz
10 ŞUBAT 2011 PERŞEMBE 09:06
0
2211
0
AA aa

İl genelinde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibinin geceli gündüzlü denetim yaptığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, özel işletme statüsünde olan lokantalar ile kahvehane ve kafeterya gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde, tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmeyeceği hakkında bilgilendirme ve denetimlerin yapıldığını ifade ettiler.

“Denetim ekipleri saldırıya uğruyor”
İl genelinde özellikle kahvehaneler ve kafeler konusunda sıkıntı yaşandığına değinen yetkililer, bu tür işletmelerde denetim yapan ekiplerin bazen fiili saldırılara maruz kaldığını ve işletme sahiplerinin sorun çıkardığını kaydettiler.

Açıklamada, “ Bingöl'de eğlence mekânlarının yok denecek kadar az olması ve halkın oyun alanları olarak kahvehane ve kafelere yoğun ilgilerinden dolayı, bu tür mekânlarda sigara içiminin yasaklandığından işlerinin azaldığını ve iş yapamaz hale geldiklerinin beyan ederek denetim ekipleri ile sert tartışmalar yaşanmış, zaman zaman denetim ekiplerimize fiili saldırılar yapılmaktadır. Ancak; merkez il ve ilçelerde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibi oluşturulmuş olup, genelge doğrultusunda geceli gündüzlü hafta sonu ve tatil günlerinde denetimler devam etmektedir. Özelikle kış ayı sebebiyle kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketimiyle ilgili çok sık şikayetler tarafımıza bildirilmekte, biz de komisyon olarak bu konuda gerekli önlemlerimizi alarak, bu tür durumların yaşanmaması ve yasaya aykırı hareketlerde bulunan tüm kapalı alanların cezai işleme tabi tutulacağının bilinmesini istiyoruz. Bu bir halk sorunudur, bu konu sadece beli bir kesimin sorumluluğunda olmayıp; bu konuda tüm halkımızın duyarlılığını bekliyoruz”.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın