KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Temmuz 2009 tarihinde hayata geçirilen &';Dumansız Hava Sahası” uygulamasının sigara tüketimini önemli ölçüde etkilediğini açıkladı.

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz
10 ŞUBAT 2011 PERŞEMBE 09:06
0
2111
0
AA aa

İl genelinde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibinin geceli gündüzlü denetim yaptığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, özel işletme statüsünde olan lokantalar ile kahvehane ve kafeterya gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde, tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmeyeceği hakkında bilgilendirme ve denetimlerin yapıldığını ifade ettiler.

“Denetim ekipleri saldırıya uğruyor”
İl genelinde özellikle kahvehaneler ve kafeler konusunda sıkıntı yaşandığına değinen yetkililer, bu tür işletmelerde denetim yapan ekiplerin bazen fiili saldırılara maruz kaldığını ve işletme sahiplerinin sorun çıkardığını kaydettiler.

Açıklamada, “ Bingöl'de eğlence mekânlarının yok denecek kadar az olması ve halkın oyun alanları olarak kahvehane ve kafelere yoğun ilgilerinden dolayı, bu tür mekânlarda sigara içiminin yasaklandığından işlerinin azaldığını ve iş yapamaz hale geldiklerinin beyan ederek denetim ekipleri ile sert tartışmalar yaşanmış, zaman zaman denetim ekiplerimize fiili saldırılar yapılmaktadır. Ancak; merkez il ve ilçelerde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibi oluşturulmuş olup, genelge doğrultusunda geceli gündüzlü hafta sonu ve tatil günlerinde denetimler devam etmektedir. Özelikle kış ayı sebebiyle kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketimiyle ilgili çok sık şikayetler tarafımıza bildirilmekte, biz de komisyon olarak bu konuda gerekli önlemlerimizi alarak, bu tür durumların yaşanmaması ve yasaya aykırı hareketlerde bulunan tüm kapalı alanların cezai işleme tabi tutulacağının bilinmesini istiyoruz. Bu bir halk sorunudur, bu konu sadece beli bir kesimin sorumluluğunda olmayıp; bu konuda tüm halkımızın duyarlılığını bekliyoruz”.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
18.05.2026
19:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'SUMUD' Protestosu: 'Gazze ve Özgürlük Filosu Yalnız Değildir'
İşgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan SUMUD Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesi ve çok sayıda aktivistin alıkonulmasının ardından Bingöl'de protesto düzenlendi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'e lanet okuyarak Gazze'ye destek mesajı verdi.
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın