KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Temmuz 2009 tarihinde hayata geçirilen &';Dumansız Hava Sahası” uygulamasının sigara tüketimini önemli ölçüde etkilediğini açıkladı.

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz
10 ŞUBAT 2011 PERŞEMBE 09:06
0
2246
0
AA aa

İl genelinde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibinin geceli gündüzlü denetim yaptığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, özel işletme statüsünde olan lokantalar ile kahvehane ve kafeterya gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde, tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmeyeceği hakkında bilgilendirme ve denetimlerin yapıldığını ifade ettiler.

“Denetim ekipleri saldırıya uğruyor”
İl genelinde özellikle kahvehaneler ve kafeler konusunda sıkıntı yaşandığına değinen yetkililer, bu tür işletmelerde denetim yapan ekiplerin bazen fiili saldırılara maruz kaldığını ve işletme sahiplerinin sorun çıkardığını kaydettiler.

Açıklamada, “ Bingöl'de eğlence mekânlarının yok denecek kadar az olması ve halkın oyun alanları olarak kahvehane ve kafelere yoğun ilgilerinden dolayı, bu tür mekânlarda sigara içiminin yasaklandığından işlerinin azaldığını ve iş yapamaz hale geldiklerinin beyan ederek denetim ekipleri ile sert tartışmalar yaşanmış, zaman zaman denetim ekiplerimize fiili saldırılar yapılmaktadır. Ancak; merkez il ve ilçelerde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibi oluşturulmuş olup, genelge doğrultusunda geceli gündüzlü hafta sonu ve tatil günlerinde denetimler devam etmektedir. Özelikle kış ayı sebebiyle kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketimiyle ilgili çok sık şikayetler tarafımıza bildirilmekte, biz de komisyon olarak bu konuda gerekli önlemlerimizi alarak, bu tür durumların yaşanmaması ve yasaya aykırı hareketlerde bulunan tüm kapalı alanların cezai işleme tabi tutulacağının bilinmesini istiyoruz. Bu bir halk sorunudur, bu konu sadece beli bir kesimin sorumluluğunda olmayıp; bu konuda tüm halkımızın duyarlılığını bekliyoruz”.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
22.07.2026
02:18
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Mehmet Boğatekin'in hikâyesi, Bingöl'de bir dut ağacının dallarında başlayan türkülerle, yıllar sonra ahırda gizlice çalınan bir sazın izinde gurbete uzanıyor. 40 yıl boyunca memleket hasretini türkülerine taşıyan Boğatekin, bugün kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazaca'nın ve kültürel hafızanın yaşatılması için ses veriyor.
22.07.2026
02:17
Bingöl`ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'de 2027-2031 İl Afet Risk Azaltma Planı için hazırlıklar başladı. Vali Cahit Çelik, başta Yedisu fay segmenti olmak üzere kentin afet risklerine karşı daha dirençli hale getirilmesi için yapı stokunun güçlendirilmesi ve riskli yapıların dönüşümünün önemine dikkat çekti.
22.07.2026
02:16
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ karayolu Adliye karşısında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
22.07.2026
02:15
Yeşilay Bingöl`den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl'den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında semt pazarlarında vatandaşlarla bir araya gelerek farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın