KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Temmuz 2009 tarihinde hayata geçirilen &';Dumansız Hava Sahası” uygulamasının sigara tüketimini önemli ölçüde etkilediğini açıkladı.

Halkımızdan duyarlılık bekliyoruz
10 ŞUBAT 2011 PERŞEMBE 09:06
0
2204
0
AA aa

İl genelinde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibinin geceli gündüzlü denetim yaptığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, özel işletme statüsünde olan lokantalar ile kahvehane ve kafeterya gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde, tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmeyeceği hakkında bilgilendirme ve denetimlerin yapıldığını ifade ettiler.

“Denetim ekipleri saldırıya uğruyor”
İl genelinde özellikle kahvehaneler ve kafeler konusunda sıkıntı yaşandığına değinen yetkililer, bu tür işletmelerde denetim yapan ekiplerin bazen fiili saldırılara maruz kaldığını ve işletme sahiplerinin sorun çıkardığını kaydettiler.

Açıklamada, “ Bingöl'de eğlence mekânlarının yok denecek kadar az olması ve halkın oyun alanları olarak kahvehane ve kafelere yoğun ilgilerinden dolayı, bu tür mekânlarda sigara içiminin yasaklandığından işlerinin azaldığını ve iş yapamaz hale geldiklerinin beyan ederek denetim ekipleri ile sert tartışmalar yaşanmış, zaman zaman denetim ekiplerimize fiili saldırılar yapılmaktadır. Ancak; merkez il ve ilçelerde 62 kişiden oluşan 10 denetim ekibi oluşturulmuş olup, genelge doğrultusunda geceli gündüzlü hafta sonu ve tatil günlerinde denetimler devam etmektedir. Özelikle kış ayı sebebiyle kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketimiyle ilgili çok sık şikayetler tarafımıza bildirilmekte, biz de komisyon olarak bu konuda gerekli önlemlerimizi alarak, bu tür durumların yaşanmaması ve yasaya aykırı hareketlerde bulunan tüm kapalı alanların cezai işleme tabi tutulacağının bilinmesini istiyoruz. Bu bir halk sorunudur, bu konu sadece beli bir kesimin sorumluluğunda olmayıp; bu konuda tüm halkımızın duyarlılığını bekliyoruz”.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın