KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2025 Cuma
°C

Halkın adalete olan inancı hançerlendi

Yaklaşık 5 yıl önce Solhan ilçesinde 5 kişinin ölümü ve 10'dan fazla kişinin yaralanması ile neticelenen olayın failleri hakkında, Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda, 5 kişinin ölümü ve bir çok kişinin yaralanmasından Mahmut Karadağ sorumlu tutulmuş, mahkemece 90 yıl 10 aylık bir hapis cezasına mahküm edilmişti.

Halkın adalete olan inancı hançerlendi
03 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:18
0
2435
0
AA aa

Mahkemenin verdiği karar ile katil oluşu tescillenen Mahmut Karadağ'ın 31 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe giren CMK 102. maddenin uygulamasına binaen tahliye edildiği haberi tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl halkının da adalete olan inancını hançerledi. Yeni yılın büyük piyangosuna mazhar olan katile mahkemece sunulan özgürlük yolu aslında başta bu olayın yüzlerce mağdurunda derin yara açmakla kalmadı, 90 yılı aşan hapis cezasını hak eden bir kişinin özgürlük hakkının olup olmayacağı yönünde yeni bir hukuki tartışma başlatmış oldu.

Olayın mağduru ailenin, toplumun barış ve huzuru için ortaya koyduğu metanet, halkımızca takdire şayan kabul edilmiş iken, tüm umutları olan adalet kapısından, yeni yılın ilk saatlerinde öğrendikleri bu karar ile bir kez daha yıkıldıklarını anlamak için bu olayın tarafı olmaya gerek yoktur.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz hukukçularımız; “Mahkeme tarafından karara bağlanmış bir dosyada mahkemenin tasarruf yetkisinin bulunmayacağını, bir dosyada karar verildikten sonra yeni bir karar tesis etme yetkisinin Yargıtay'ın ilgili dairesine ait olduğunu, mahkemenin verdiği bu tahliye kararının hukuki dayanağının bulunmadığını tartışmasız olarak ifade etmiştir.” dediler.

Elbette hukuk devletinde yasalara uymak zorunluluğu vardır. Ancak böylesi ağır neticesi olan ve mahkeme kararı ile bu kadar yüksek bir cezayı hak eden bir kişiyi şu veya bu kadar sürede yargılayamamak veya verilen cezanın kesinleştirilmemesinde mağdur tarafın hiçbir kabahati yoktur. Yargılama sisteminden kaynaklanan aksaklıklar ve gecikmelerden katillere özgürlük yolu açılması da oldukça düşündürücüdür.

Toplumsal tepkiyi tarif etmek mümkün değildir. Empati düşüncesi ile yaklaşıldığında hiç kimsenin böylesi bir yasa maddesi gerekçe gösterilerek böyle bir tahliye kararını vicdani bulması sözkonusu değildir. Mahkeme kararına her kesimden gösterilen tepki mağdur ailelere destek olarak yansımaktadır.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz aile fertleri; “Biz yaşadığımız acıyı toplumun barış ve huzuru için kalbimize gömdük. Katillerin hem bu dünyada Türk adaletince, hemde ahirette büyük mahkemede cezasız kalmayacağına inanmıştık. Bu tahliye kararı bizleri de ziyadesiyle üzdü. Bu kararı hukuken kabul etmek mümkün değildir. Kararın hukuka aykırılığını üst mahkemelerde yapacağımız itirazlarla ortaya koyacağız. Hukuka aykırı bu kararın bir an önce düzeltilmesi için yargı makamlarının harekete geçmesini, hukuk camiasının gerekli tepkiyi ortaya koymasını bekliyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade ettiler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın